LIVING
LIVING

המתינו לסיום העבודה על הדירה 4 שנים, וההמתנה השתלמה

בני הזוג רכשו את דירת הגן עוד לפני סיום בניית הבניין בתל אביב, כשהיו להם שני ילדים. הם ערכו שינויים במבנה הדירה ועיצבו אותה לפי טעמם. כשנכנסו לבית החדש, כבר היו להם שלושה ילדים

מערכת living | living | פורסם 19/10/20 12:37 
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 17
כבר מהכניסה לדירה אפשר לראות את הסלון ומעבר לקיר הזכוכית את הגינה היפה והבריכה|צילום: שי אפשטיין

דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 3
צילום: שי אפשטיין

בני הזוג, הורים לשני ילדים (ילד נוסף נולד לקראת סוף הפרויקט), רכשו דירת גן בבניין חדש שתוכנן על ידי בר אוריין אדריכלים בתל אביב. שטח הדירה 150 מ"ר ושטח הגינה 350 מ"ר. עוד לפני תחילת הבנייה של הבניין פנו בני הזוג לאדריכלית ענת לזר רונן כדי להתאים את הדירה לצורכיהם ולטעמם. "בשלב הראשון תכננו מחדש את פנים הבית", מספרת לזר רונן. "במקור יחידת ההורים הייתה פנימית ולא פנתה לגינה, חדרי הרחצה היו גדולים מדי ועמוד הפריד בין חלל הסלון והמטבח. שינינו את התכנון כך שיחידת ההורים פונה לחצר הירוקה והחלל הציבורי הרמוני, אחיד ולא מחולק. במקביל עבדנו עם סמדר מור ואליק אבידן על פיתוח הגינה וארגון משטחי החוץ  לניצול מקסימלי של השטח". מתחילת ההתקשרות בין הדיירים לאדריכלית ועד הכניסה לדירה עברו כארבע שנים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 18
תקרת הסלון עשויה מבטון חשוף|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 14
יחידת ארונות ומדפים הכוללת גם את ארונות התקשורת|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 22
צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 15
המדף התחתון עשוי בטון|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 11
חלק מהתקרה מחופה עץ שחור|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 12
פינת האוכל|צילום: שי אפשטיין

כבר מהכניסה לדירה אפשר לראות את הסלון ומעבר לקיר הזכוכית את הגינה היפה והבריכה. אלמנט נוסף שנחשף כבר בכניסה לדירה הוא התקרה המיוחדת. "לפני יציקת התקרה של הדירה על ידי הקבלן ביקשנו שהיציקה תישאר חשופה. מכיוון שביקשנו גם להזיז עמוד שחסם את החלל בין המטבח לסלון, נוצרה קורת בטון קטנה בעובי 7 ס"מ. חיפינו אותה בעץ שחור. בתקרת הבטון יש מנורות שקועות של Flos, ובתקרת העץ מנורות תלויות שקופות שיוצרו בשבילנו במיוחד בחברת Lasvit בפראג. התוצאה היא שילוב עדין של חומרים", מסבירה לזר. רצפת הדירה חופתה בפלטות עץ אלון ברוחב 35 ס"מ של חברת CP  שיוצרו בגוון מיוחד לפרויקט הזה (חברת מפלי הים).

על קיר הסלון נבנתה יחידת ארונות ומדפים הכוללת גם את ארונות התקשורת. בתחתיתה יש מדף עשוי בטון וגם הקיר עצמו מחופה בטון. מולה ניצבת ספה בהירה (הביטאט), והסלון מרוהט גם בשולחן עץ (תוכנן במיוחד עם לילו הום) וכורסאות עם מושבים קלועים. בהמשך הסלון ניצבת פינת האוכל ובה שולחן עץ מלבני, ומעבר לו המטבח הלבן (בולטהאופ). "אני חושבת שעבדנו הכי הרבה זמן על שירותי האורחים. לפעמים יותר קשה לתכנן חלל קטן מחללים גדולים", אומרת לזר רונן. חלל השירותים מחופה במשטחי טרצו גדולים שיובאו מאיטליה במיוחד (CRContech), והכיור בנוי משאריות הטרצו.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

במסדרון המוביל לחדרי השינה ממשיכה תקרת העץ ובה תאורה עדינה (ייעוץ: מור שגיב). בחדר השינה של ההורים יש שני ארונות – ארון עמוק לתלייה וארון צר ועדין יותר עם נישה. בחדר הרחצה הצמוד הרצפה מחופה ביציקת טרצו והקירות באריחים מדוקקים (MODY). בהמשך המסדרון יש שני חדרי ילדים – חדר לבת הבכורה וחדר לשני הבנים. בחדר הבנים יש במה מחופה עץ שעליה פרושים המזרנים (אחד מיועד לתינוק, כשיגדל), ובמקום תמונות תלויים על הקיר סקייטבורדים – תחביב משותף להורים ולילדים.

הגינה כוללת בריכה (חברת אקווהטק) ופינות ישיבה. בזכות הבחירה בעצים ובצמחים נוצרת תחושה של בית פרטי ולא של דירה בעיר.

 

דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 13
צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 16
מבט מהסלון למטבח|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 10
צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 21
צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 27
שירותי האורחים מחופים טרצו|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 20
המסדרון המוביל לחדרי השינה|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 8
חדר ההורים|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 9
צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 4
חלונות המשקיפים על הגינה|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 5
צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 24
הרצפה מחופה ביציקת טרצו|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 6
צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 22
חדרה של הבת הבכורה|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 25
צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 25
חדרם של הבנים|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 26
במה משמשת לשינה|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר, ג - 7
חדר הרחצה של הילדים|צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 2
צילום: שי אפשטיין
דירת גן בתל אביב, עיצוב ענת לזר - 1
צילום: שי אפשטיין

עיצוב: אדריכלית ענת לזר רונן

 

אדריכל הבניין: בר אוריין אדריכלים

תכנון גינה: מור-אבידן

נגרות: עבד עותמאן 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן