LIVING
LIVING

תל אביב: בני הזוג השקיעו 350 אלף שקל בשיפוץ הדירה השכורה

בני הזוג החליטו לשפץ את הדירה שהם שוכרים כדי שתתאים להם לתקופה ארוכה. הם הגדילו את המרפסת על חשבון הסלון, ויתרו על שירותי אורחים ותכננו חדר ילדים שאפשר יהיה לחלק לשניים. השקיעו והרוויחו

מערכת living | living | פורסם 03/08/20 08:00 
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג
קורות הבטון נחשפו|צילום: רועי דורי

דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג
המרפסת הורחבה על חשבון הסלון|צילום: רועי דורי

בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, שניהם עצמאים, הורים לשניים (8, 10), שוכרים דירת 3.5 חדרים במרכז תל אביב. הדירה, ששטחה כ-100 מ"ר, נמצאת בקומה ראשונה (על עמודים) בבניין משנות ה-40. במהלך השנים נעשו בדירה שיפוצים קלים (כמו החלפת קרמיקה בחדר הרחצה) אך לא נעשו בה שינויים מהותיים מאז בנייתה. מכיוון שבני הזוג אוהבים את הסביבה והקהילה, הם החליטו לשפץ את הדירה כך שתשמש אותם גם בעשור הקרוב. על התהליך הייתה אחראית אדריכלית אנה גולדברג.

"לדיירים היכרות עמוקה עם הדירה ומגבלותיה, כך שקיבלתי דרישות ברורות", מספרת גולדברג. "הם ביקשו חלל מגורים מרווח עם מטבח פתוח ופינת אוכל, מרפסת שמש, יחידת הורים, חדר ילדים עם אופציה לחלוקה עתידית לשני חדרי שינה וחלל עבודה נוח. בני הזוג רצו עיצוב בסגנון מודרני ופשוט, תוך הקפדה על חומרים עמידים ופונקציונליים. כך נבחרה פלטת צבעים מונוכרומטיים בשילוב רצפת פרקט אלון טבעי כרקע לריהוט צבעוני ועשיר".

עלות הפרויקט הייתה 350 אלף שקל, כולל החלפת תשתיות, עבודות הריסה ובנייה, החלפת פתחי אלומיניום, ריצוף, חיפויים, כלים סניטריים, ארונות רחצה, מטבח ומעקה מרפסת. התהליך נמשך שלושה חודשים, מתוכם חודש שיפוץ בפועל.

לכל הכתבות בערוץ living 

דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג
מבט מהסלון אל פינת האוכל והכניסה|צילום: רועי דורי

דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
דלת הכניסה הוחלפה בדלת שחורה|צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג
מטבח של איקאה בתוספת משטח שיש קיסר|צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג
יחידת מדפים נבנתה בסלון|צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
מסגרת הבמבוק מקיפה את החלון במרכז הקיר|צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג
צילום: רועי דורי
 

במהלך השיפוץ נהרס חדר שינה בכניסה לדירה כדי ליצור חלל אירוח מרווח ופתוח, מקומו של המטבח שונה, והמרפסת הורחבה ונפתחה. השטח שבו היו שירותי האורחים המטבח וחדר השירות הפך ליחידת ההורים, וחדר השינה של ההורים הפך לחדר ילדים ותוכנן כך שאפשר יהיה לחלקו לשני חדרים. "בחלל הציבורי נחשפו קורות ועמודי בטון קונסטרוקטיביים, שהוחלט להשאיר אותם חשופים. בזמן ההריסה התגלו קירות לבנים משנות ה-40, אבל הוחלט לא לחשוף אותם מכיוון שזה דרש עלויות נוספות", מספרת גולדברג.

בכניסה לבית יש מבואה החוצצת בין החלל הציבורי לחדרי השינה והעבודה. הקיר שסגר את המבואה נשבר כדי לאפשר כניסת אור טבעי והעמודים וקורות הבטון נחשפו. דלת הכניסה הוחלפה בדלת שחורה והקיר שבו היא קבוע נצבע גם הוא בשחור. המטבח השחור הוא מאיקאה בתוספת משטח אבן קיסר. הוא בנוי בשני קווים – קיר ארונות עם כיור ומשטח עבודה, ואי עם כיריים ומקום לשישה סועדים. כדי לחסוך בעלויות הוחלט לא להגביה את הארונות עד התקרה אלא להשאירם בגובה סטנדרטי, והקיר נצבע בוורוד ליצירת ניגוד. מעל האי נתלו מנורות בסגנון סקנדינבי האהוב על הדיירים. לצד הסלון ניצב שולחן אוכל מעץ שחור המתאים לשמונה סועדים (עם אפשרות להרחבה ל-12). מעבר לקיר של פינת האוכל נמצא חדר עבודה – "בגלל אילוצי תקציב החלטנו לא לפתוח את הקיר של החדר", מסבירה גולדברג.

בסלון נבנתה יחידת מדפים מברזל שחור בשילוב מסגרת במבוק סביב חלון במרכז הקיר. הסלון מרוהט בספה עם ריפוד מקטיפה סינתטית כחולה ושני שולחנות עם בסיס נחושת ומשטח אדום. שטח הסלון הוקטן בכמטר כדי להגדיל את המרפסת. מעקה המרפסת הותקן מבחוץ וכך נוצר שטח לעציצים, ובמרפסת הוצבה פינת ישיבה.

דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
צילום: רועי דורי

דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג
חדר השינה של ההורים|צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
חדר הרחצה של ההורים|צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
חדר הילדים|צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג
חדר הרחצה של הילדים|צילום: רועי דורי
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג, לפני שיפוץ
הסלון לפני השיפוץ|צילום: אנה גולדברג
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג, לפני שיפוץ
המטבח לפני השיפוץ|צילום: אנה גולדברג
דירה בתל אביב, עיצוב אנה גולדברג, ג, לפני שיפוץ
חדר הרחצה לפני השיפוץ|צילום: אנה גולדברג
_OBJ

חדר השינה של ההורים עבר לשטח שבו היה המטבח, וחדר הרחצה הצמוד נבנה היכן שהיה חדר השירות. כדי לאפשר לאור מחדר הרחצה לחדור לחדר מפריד ביניהם קיר זכוכית. בחדר השינה נצבע קיר אחד בכחול עמוק, התואם לצבע של ראש המיטה המרופד קטיפה. גם תקרת חדר הרחצה נצבעה באותו צבע. חדר הרחצה מחופה באריחים לבנים בשילוב מסגרות שחורות. הפרש עומק בין הקירות נוצל ליצירת נישה לתמרוקים במקלחון.

חדר ההורים הפך לחדר ילדים. הקירות בחדר נצבעו בשחור עד גובה החלון. "שחור בעיניי מרגיע את הצבעוניות שיוצרים המשחקים בחדרי ילדים ויוצר מראה מתוחכם במיוחד", אומרת גולדברג. "כמובן שהילדים היו שותפים מלאים לבחירה". חדר הרחצה של הילדים חופה באריחי קרמיקה לבנים (15X15 ס"מ) עם רובה שחורה ומעליהם נצבעו הקירות בוורוד.

 

תכנון ועיצוב: אדריכלית אנה גולדברג (GoldA Arch & Design)

 

קבלן: אדלר מוטב לבנות נכון בע"מ

נגרות: נגריית ספיר

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

רשימת מכולת

מטבח איקאה –26,000 שקל (לא כולל משטחי קיסר), איקאה

שני שולחנות קפה – 3,600 שקל (בסייל), Pas Normal

מיטת ילדים – 545 שקל (צביעה בשחור: 100 שקל), איקאה 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן