ביישוב הקהילתי מתן, שממזרח לכפר סבא, נמצא בית בן 18 שנה בשכונה של בתים טוריים, בני שש יחידות צמודות על מגרשים קטנים בשטח 235 מ"ר. לפני ההרחבה והשיפוץ הבית היה בן קומה אחת בשטח 70 מ"ר. בבית גרים זוג הורים בסוף שנות ה-30 ושלושה ילדים: בת 10.5, בן 7.5 ובת שנה וחצי. האם בעלת סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים והאב בעל עסק עצמאי. נתוני המגרש, שמונה מטרים רוחב ו-30 מטרים אורך, העמידו אתגר בפני המעצבת עדי דרור סלס שתכננה ועיצבה את ביתה שלה עם שותפתה לילך מסטודיו קריאטיבה.

השיפוץ נמשך חצי שנה וקדמה לו עבודת תכנון והגשת תוכניות לקבלת אישורים מהמועצה שנמשכה חצי שנה נוספת. המטרה התכנונית הייתה להגדיל את הבית מקומה אחת לשתי קומות בשטח 175 מ"ר, ולהגדיל החלל הציבורי כך שהתחושה בו תצליח לטשטש את הצרות שלו ואת העובדה שהוא מחובר משני צדדיו לבתים אחרים ולכן יש לו רק שני כיווני אוויר. עוד ביקשה דרור סלס "ליצור בית מעוצב למשפחה עם ילדים קטנים שמארחת הרבה, בית שלא יכול להיות מוזיאון, והמטרה האישית הייתה להצליח לענות על כל הפנטזיות הפונקציונליות והעיצוביות שלי כמעצבת במסגרת תקציב מוגבל".

עדי קריאטיבה, חוץ ג (13) (צילום: הגר דופלט)
בשכונה של בתים טוריים הצמודים זה לזה | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, חוץ ג (14) (צילום: הגר דופלט)
הקומה התחתונה הורחבה כך שלא תגרע מהחצר הקטנה | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, כניסה, ג (6) (צילום: הגר דופלט)
מבואה קטנה הפונה אל הרחוב | צילום: הגר דופלט

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

פינת אוכל צופה על שדה כרובית

"הוספנו לבית קומה שנייה, הרחבנו את הקומה התחתונה כך שלא תגרע מהחצר הקטנה גם כך, והכי חשוב: פתחנו מקסימום פתחים אפשריים החוצה, על מנת להכניס את האור פנימה, בייחוד לאזורים הפנימיים של הבית. העלינו את כל חדרי השינה לקומה השנייה ושינינו את מיקומי הפונקציות בקומת הקרקע, מלבד הממ"ד שנשאר כמובן במקומו המקורי", מתארת דרור סלס את התוכנית.

אל הבית נכנסים מהחזית הקדמית הצרה הפונה לרחוב. מבואה קטנה מובילה לסלון ארוך, ומימין לסלון נפתח חלון גדול שמתחתיו ספסל השתרעות המשמש גם לאחסון של הכניסה לבית. הסלון נשאר במקומו המקורי, ובו הוצבה ספה ארוכה במיוחד עם הרבה מקומות ישיבה. מעליה קולאז' תמונות שחלקן יצרה דרור סלס בעצמה וחלקן אספה.

המטבח שבקומת הקרקע הוזז מהכניסה אל החזית האחורית המרווחת יותר, הפונה לחצר. "אנחנו מארחים ומבשלים על בסיס קבוע, ולכן יצרנו מטבח פונקציונלי ונוח עם הרבה שטחי עבודה, אי גדול שעליו הילדים יכולים להכין שיעורים ולשבת בזמן שאני מבשלת". סמוך לאי המטבח פינת אוכל גדולה ודומיננטית ובה שולחן מעץ ממוחזר שנפתח אל שאר החלל בזמן אירוח ופונה אל הנוף היפה ביותר, שדות הכרובית שמאחורי הבית. בקיר פינת האוכל מוקם רהיט ספרייה ואחסון שמשמש רקע לשולחן ונותן פתרון עיצובי ופונקציונלי לאחסון כלי אירוח.

בקומת הקרקע קיים גם חדר עבודה, משחקים ואירוח שהוא הממ"ד, ועבורו נבחרו הצבעים שחור, אפור וירוק. ספה לצפייה בטלוויזיה הנפתחת למיטת אירוח, שולחן עבודה גדול המשמש את כל בני הבית ושטיח מרכזי המשמש למשחק.

עדי קריאטיבה, סלון ג (24) (צילום: הגר דופלט)
הסלון. נשאר במקומו המקורי | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, סלון (22) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, סלון (23) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, ספסל ג (12)1 (צילום: הגר דופלט)
ספסל בנוי על אדן החלון | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, ספסל, ג (2) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, סלון ג (11) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, סלון ג (7) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

קומת מגורים עם תקרה גבוהה

אל הקומה השנייה עולים דרך מדרגות מחופות עץ למבואת חדרים מרווחת. הקומה משמשת כקומת שינה וכוללת סוויטת הורים, שני חדרי ילדים, חדר אמבטיה לילדים וחדר כביסה ושירות. לכל חדרי השינה תקרה גבוהה ומשופעת החושפת את קורות הגג ותורמת לתחושת המרחב והחמימות.

חדרי הילדים גדולים ומרווחים ובהם לכל ילד חלון גדול הפונה אל החצר הקדמית וספסל ישיבה מרופד על אדן החלון. בחדרי הילדים מוקמו בעיקר מיטות, שכן אזורי המשחקים והכנת שיעורי הבית נמצאים בקומת הקרקע. חדרי הילדים עוצבו יחד איתם: בחדר של הילדה הגדולה נבחר על ידה קונספט מעט גותי, הכולל הרבה כוכבים ושילוב של שחור עם מעט ורוד. בחדר של הבן האמצעי והתינוקת קיבל כל אחד מהם עיצוב לקיר האישי שמעל המיטה שלו עיצוב מתאים בוואשי טייפ.

חדר רחצה של הילדים צמוד אל חדרי השינה שלהם, ושם נבחר סגנון צבעוני משמח וקליל, רצפת דמקה תכלת לבן, רהיט אמבטיה שנצבע בצהוב ועל הקיר תמונות נאיביות בצבעוניות תואמת. בנוסף בקומה זאת חדר שירות וכביסה מרווח שבו גם מתקן גיהוץ ומתקן תלייה.

יחידת ההורים תוכננה מפנקת ככל הניתן: חדר שינה רומנטי, רך ונעים, מיטה גדולה מרופדת בגוון אפור, שידות וינטג' מסוגננות ומנורות לצד מיטה מזכוכית שמכניסות עושר. מעל המיטה תלויות שתי תמונות גובלן ישנות, שניתנו במתנה מחברה. החדר כולל חדר ארונות מרווח וחדר רחצה שבו מקלחון גדול וארון כיור גדול שהותאם לחדר ולסגנון. לחדר גם מרפסת צמודה פרטית.

עדי קריאטיבה, פינת אוכל (22) (צילום: הגר דופלט)
שולחן מעץ ממוחזר שנפתח בזמן אירוח | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, פינת אוכל (21) (צילום: הגר דופלט)
רהיט ספרייה ואחסון מאיקאה, שנצבע ושופץ | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, פינת אוכל (23) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, פינת אוכל ג (9) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, מטבח (31) (צילום: הגר דופלט)
מטבח פונקציונלי ונוח עם הרבה שטחי עבודה | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, מטבח ג (10) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, מטבח (19) (צילום: הגר דופלט)
אי גדול שעליו הילדים יכולים להכין שיעורים | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, מטבח (18) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, מטבח (1) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

מעט כפרי, מעט תעשייתי

"תהליך הלבשת הבית היה ארוך", מסכמת דרור סלס, "אספתי את הפריטים אחד אחד, בין שאלו פרטים ישנים שהיו לי או שמצאתי וחידשתי בעצמי, וגם חדשים שנקנו לאחר עבודת חיפוש וליקוט מוקפדת כדי לענות גם על יכולות התקציב וגם הדרישות העיצוביות שלי. הסגנון הוא אקלקטי - מעט כפרי, מעט תעשייתי, חיבור של ישן וחדש, קצת עושר וקצת פשטות וצבעוניות במינון שהייתה חשובה לי. בסופו של דבר התקבל בית שכיף לנו לחיות בו, נעים חמים וממלא את דרישותינו.

"הפריט האהוב עליי הוא זוג מנורות תלויות משנות ה-50 שנתנה לי במתנה השותפה שלי לילך. הן תלויות מעל האי במטבח, הן היו של סבתה ועברו אליה בירושה, ואני קיבלתי אותן במתנה לבית החדש. הן מצטרפות לעוד כמה אלמנטים וינטג' שקיימים בבית, ויוצרים במטבח תחושה של בית קפה".

עדי קריאטיבה, מדרגות ג (3) (צילום: הגר דופלט)
. | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, עבודה ג (15) (צילום: הגר דופלט)
הממ"ד הוא חדר עבודה, משחקים ואירוח | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, ילדים, ג (5) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, ילדים (29) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, שינה (27) (צילום: הגר דופלט)
סוויטת הורים עם מרפסת צמודה | צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, שינה ג (8) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, שינה (26) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, רחצה (27) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, רחצה ג (30) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, רחצה ג(16) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
עדי קריאטיבה, רחצה, ג (4) (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

רשימת מכולת:

אריחי בטון למבואת הכניסה החיצונית: גלוסקא, הרצל 130 ת"א, 200 שקלים למטר
שולחן מעץ ממוחזר לפינת האוכל: ביתילי, 5,000 שקלים
ספה לסלון: ביתילי, 5,000 שקלים
רהיט ספרייה ואחסון בפינת האוכל: הרהיט מאיקאה, וצביעה ועיצוב ייחודיים של דרור סלס, 1,900 שקלים, לא כולל צבע וידיות
מיטה בחדר הורים: ד"ר גב, 12,000 שקלים
שידות וינטג' לחדר שינה: וינטג' מניה בנווה ימין, 1,200 שקלים

תכנון ועיצוב פנים: עדי דרור סלס ולילך תשובה בלס, סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים "קריאטיבה"

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

עדי קריאטיבה, תוכנית_הבית_לפני_הבניה (צילום: סטודיו קריאטיבה)
תוכנית הבית לפני הבנייה | צילום: סטודיו קריאטיבה
עדי קריאטיבה, תוכנית קומת קרקע (צילום: סטודיו קריאטיבה)
תוכנית קומת קרקע | צילום: סטודיו קריאטיבה
עדי קריאטיבה, תוכנית_קומת_חדרים (צילום: סטודיו קריאטיבה)
תוכנית קומת חדרים | צילום: סטודיו קריאטיבה