בני הזוג, שני אנשי עסקים בשנות ה-50 לחייהם, הורים לארבעה (בין גיל 4 ל-20), בנו בית בעיר ערבית באזור השרון בתכננו של אדריכל רג'אא'י אבו קישק. הבית, ששטחו 580 מ"ר, שתי קומות וחמישה חדרים. שנתיים לאחר סיום הבנייה החליטו בני הזוג לעצב את ביתם מחדש ופנו למעצבת אריאלה עזריה ברקוביץ.

"במפגש הראשוני בני המשפחה אמרו לי: 'אנחנו אנשים חמים שאוהבים לארח הרבה ורוצים שהבית יעניק לאורחים תחושה של האופי שלנו כמשפחה ויבטא את המהות שלנו'", מספרת עזריה ברקוביץ. "כדי למלא את בקשתם סגנון העיצוב שנבחר הוא שילוב של אלמנטים מסורתיים, כמו משרביות מעץ, לצד עיצוב קלאסי המתבטא בשימוש רב בקטיפה – מהספות, דרך הכיסאות והכורסאות ועד לחיפויי הקירות. כדי להפוך את הבית למזמין, חמים ואינטימי יותר ולהקנות לו המשכיות עיצובית נבחרו חמישה גוונים של חום-אפרפר וזהב". היום ידוע הבית בעיר בכינוי "הארמון". 

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

מוזיקה היא חלק מהחיים

תהליך העיצוב לא כלל שבירת קירות, אבל במהלכו יצרה המעצבת שתי מערכות סלון נפרדות - לאירוח ולבני המשפחה, והפרידה בין המטבח החיצוני ואזור העבודה. בנוסף הוחלפה האמבטיה של ההורים, חלונות במדרגות נאטמו והתאורה עוצבה מחדש. רוב הפריטים עוצבו במיוחד בהתאמה אישית ולא נקנו מוכנים. השיפוץ נמשך ארבעה חודשים בעלות של 1.8 מיליון שקל, כולל צבע, ריצוף, עיצוב פנים, אביזרים, תאורה ועוד. 

המבואה: "הלובי בכניסה לבית הוא רחב מימדים. זהו האלמנט הראשון שהמבקר נתקל בו והוא מפצל את הסלון לשני מרחבים נפרדים", מתארת המעצבת. בלובי ניצב פסנתר ומתחתיו פרוש שטיח זיגלר. "מכיוון שהמוזיקה היא חלק אינטגרלי מחיי ההורים, הדבר הראשון עליו חשבתי הוא להציב בלובי פסנתר. הילדים לא ידעו לנגן, אבל הם החלו להתעניין בתחום וכיום הם לוקחים שיעורי נגינה באופן קבוע", היא מספרת.

בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 6
היום הילדים לומדים נגינה | צילום: אלעד גונן

גרם מדרגות מוביל מהלובי לקומה השנייה, שבה נמצאים חדרי השינה. "הקיר מאחורי גרם המדרגות מקבל את פני הבאים לבית ולכן בחרתי לחפות אותו בלבני בטון מוזהב במראה תלת ממדי", מסבירה עזריה ברקוביץ. "הזהב מזוהה עם יוקרה ומסורת, ובנוסף רציתי למשוך את העין מרגע הכניסה לבית". מתחת לגרם המדרגות הוצבו שתי כורסאות עם בסיס מוזהב וריפוד קטיפה שחורה.

בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 7
צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 8
צילום: אלעד גונן

הסלון: החלל מחולק לשני חלקים – משמאל יש פינת אוכל וסלון אירוח, ומימין פינת טלוויזיה למשפחה. "מרחב האירוח מעוצב בקווים רשמיים ומהודרים יותר עם שתי ספות באורך של 4.5 מטרים כל אחת ושתי כורסאות אירוח. הסלון מעוטר בווילונות מהודרים, במרכזו שטיח בצבע חום אפרפר התואם לספות והקיר האחורי עשוי מבריקים לצד משרביות שחורות מסורתיות", מתארת עזריה ברקוביץ.

בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 1
סלון אירוח בקווים רשמיים ומהודרים | צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 2
צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 3
צילום: אלעד גונן

פינת המשפחה מעוצבת באופן פחות רשמי עם משרביות אפורות ונעימות, מראה גדולה שמעניקה תחושת עומק ומקומות אחסון. בסלון הוצבה מערכת ישיבה גדולה הכוללת שני שזלונגים ומתחת לטלוויזיה הותקן קמין גדול.

בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 12
פינת המשפחה | צילום: אלעד גונן

המטבח: "בעלת הבית היא חובבת בישול ולכן פיצלתי יצרתי שני מטבחים", מסבירה המעצבת. בין ארונות המטבח החיצוני, ליד המקרר, מותקנת דלת המובילה לאזור העבודה הפנימי, שבו מתרחש הבישול היומיומי. במטבח החיצוני נצבעו הארונות הגבוהים בחום והנמוכים בצבע אפרפר. האי הוארך וחלק מהארונות שתחתיו פורקו כדי שאפשר יהיה לשבת בנוחות. מעל הבר נתלו ארבע נברשות בגוני זהב-כסף.

בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 10
המטבח. ליד המקרר יש דלת המובילה לאזור העבודה הפנימי | צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 11
צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 9
צילום: אלעד גונן

הבריכה ופינת הישיבה החיצונית: ריהוט הגן הלבן רופד מחדש כדי לתת תחושה של ריזורט יוקרתי, וסודרו מגוון פינות ישיבה שונות. ליד הבריכה יש שטח מקורה שכולל מטבח, שולחן אוכל ופינת ישיבה, ומשמש לאירוח. כדי ליצור תחושה יוקרתית ואינטימית נתלו בצד הפתוח וילונות, וקיר אחד חופה בעץ. פינת הישיבה כוללת ספות מהסלון שרופדו מחדש.

בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 15
צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 22
פינת ישיבה חיצונית | צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 20
צילום: אלעד גונן

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הקומה שנייה

לכל חדרי השינה יש חדר רחצה צמוד, ולחדרי השינה של ההורים והבנים צמודה גם מרפסת.

בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 14
צילום: אלעד גונן

חדר הבנות: "בעלת הבית ביקשה ממני לעצב סוויטה שתתאים לשתי הנסיכות שלה", מספרת המעצבת. "בחרתי בצבע ורוד עתיק כדי לתת לחדר תחושה נסיכותית, אך קצת יותר בוגרת. המטרה הייתה לתת לחדר תחושה נעימה וחמה יותר".

בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 13
האם ביקשה חדר לנסיכות שלה | צילום: אלעד גונן

חדר הבנים: "בסוויטה של הבנים היה חלון בין שתי המיטות שפגע בעיצוב, מכיוון שכבר יש חלון גדול בחדר". החלון נאטם וחיפוי הקיר נמשך בתקרה. הצבע השולט בחדר הוא טורקיז. בחדר יש גם פינות ישיבה – "מכיוון שהחדר גדול, זה היה מתבקש כדי לסגור את החלל", מסבירה עזריה ברקוביץ.

בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 16
צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 17
צילום: אלעד גונן

 חדר ההורים: "העיצוב החל בשטיח בצבעי חרדל-אפרפר ומשם עברנו ליתר הצבעים", מספרת המעצבת. קיר המיטה מחופה בחיפוי חום-אפור והקיר הנגדי מחופה בקטיפה בגון חרדל. במרכז החדר יש שתי ספות המרופדות גם הן בקטיפה בצבע חרדל. קירות חדר הרחצה של ההורים חופו בשיש בהיר עם נגיעות זהב ובחדר הוצבה כורסה לבקשת בעלת הבית.

בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 18
העיצוב החל בשטיח. חדר ההורים | צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 19
צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 5
צילום: אלעד גונן
בית בשרון, עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ - 4
צילום: אלעד גונן

עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ

אדריכל: רג'אא'י אבו קישק

"התהליך היה מהמספקים שחוויתי ונשארנו חברים טובים", מסכמת המעצבת. "הם מאוד מרוצים מהתוצאה. עד היום בעלת הבית אומרת שבזכות העיצוב המחודש, ששיפר משמעותית את האנרגיות בבית, היא קמה והולכת לישון כמו מלכה. זו המחמאה הכי גדולה שאפשר לקבל".