LIVING
LIVING

גבעת טל: ההורים בנו לילדים יחידות דיור משגעות במרתף

זוג הורים עם ארבעה ילדים בנו בית גדול בשכונת גבעת טל בקריית אתא, שכולל יחידות דיור לילדים שיגדלו וגם חדר כושר, אולם קולנוע ביתי ובריכת שחייה

דנה גוטרזון | living | פורסם 31/12/19 12:22 
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
סלון, מטבח ופינת אוכל|צילום: עודד סמדר

הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
בריכת השחייה|צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
הבית מבחוץ|צילום: עודד סמדר

זוג הורים בשנות הארבעים, האם עוסקת בחינוך והאב עצמאי, עברו עם ארבעת ילדיהם לבית חדש בשכונת גבעת טל בקריית אתא. הבית נמצא במגרש של 673 מ"ר, 600 מ"ר בנוי, והוא בן שתי קומות - קרקע ומרתף.

בקומת הקרקע ישנם סלון, מטבח, פינת אוכל, סוויטת הורים הכוללת חדר שינה, חדר רחצה וחדר ארונות, חדר כביסה ומרפסת שירות. בנוסף, שלושה חדרי ילדים ולהם שני חדרי רחצה, שירותי אורחים, וכן בריכת שחייה וחצרות מלפנים ומאחור. בקומת המרתף ישנן שתי יחידות דיור ובכל אחת מהן סלון ומטבח, חדר שינה וחדר רחצה; חדר כושר, חדר קולנוע ומחסן, שישמשו עבור הילדים כשיגדלו. בניית הבית נמשכה שנה וחצי.

הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים|צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר

את הבית תכננו ועיצבו האדריכלים דודי עזוז וגיא וליקסון מ"וי סטודיו אדריכלים". לדבריהם, החזון היה לייצר חוויית מגורים איכותית, נגישה ומדויקת בקומה אחת, למשפחה גדולה המארחת לעיתים מזומנות, וכן לאפשר פרטיות מוחלטת של הדיירים מן הרחוב ומהשכנים. כמו כן, השאיפה הייתה שהדיירים יוכלו ליהנות מנוף פרטי וציבורי, תוך פתיחת פתחי אור ואוויר גדולים כדי להעשיר את תחושת המרחב.

הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
 

סיור מודרך בחדרי הבית: נכנסים למתחם הבית מן הרחוב דרך שער כניסה לגינה. לבית עצמו נכנסים דרך דלת כניסה מעוצבת, אשר מובילה למבואה חיצונית מלאה בצמחיה, מים מפכפכים וקירות שקופים וכן לדלת כניסה שקופה המכניסה לבית עצמו. כבר ממבואת הכניסה נשקפת קומת הקרקע, שהיא הקומה הראשית של הבית ובה ממוקמים הסלון, המטבח ופינת האוכל בחלל לופטי אחד גבוה וגדול, עטוף בחלונות המשקיפים אל בריכת השחייה, גינת הבית, רחבת החוץ ונוף פתוח של שמים וצמחיה. בקומת הקרקע נמצאות הפונקציות העיקריות של הבית ובהן סוויטת ההורים הכוללת חדר ארונות, חדר רחצה מפנק וכן ויטרינה פרטית הצופה ישירות אל מימי הבריכה, ארבעה חדרי ילדים ולהם חדרי רחצה פרטיים, חדר כביסה ושירותי אורחים מעוצבים הפונים אף הם לגינה פרטית.

הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר

ירידה לקומת המרתף מכניסה היישר לחלל ובו חדר כושר ביתי ומאובזר, ממנו יציאה לחנייה פרטית וסביבו ממוקמות שתי יחידות דיור המתוכננות כל אחת כדירה לילדים שיגדלו. גולת הכותרת היא חדר קולנוע ביתי מאובזר במסך ענק ומערכת סאונד מתקדמת. החזית הראשית של הבית משדרת איפוק לרחוב מחד וסקרנות מאידך. פנים הבית מכיל עשרות פרטים אדריכליים, תאורה יוצאת דופן ונגרות אומן (חברת 'בונסאי') המתאימה כל פריט למקומו.

הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
חדר קולנוע ביתי|צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר

טיפ: "תכנון הסלון הינו גמיש; כזה המאפשר העמדת הרהיטים בכל מיני אופנים על מנת לשמור על הדינאמיות ו'אופציות פתוחות'".

פריט אהוב: "ארון חדר רחצה בקומת הקרקע המתוכנן ומעוצב כמחווה לאמן פיט מונדריאן – ביצוע על ידי נגרית 'בונסאי'."

דבר האדריכלים: "כשהתהליך הוא מצוין וכשיש קשרים מצוינים, הכל ניכר בתוצאה והרי היא לפנינו".

הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
הבית בגבעת טל, וי סטודיו אדריכלים
צילום: עודד סמדר
_OBJ_OBJ_OBJ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן