LIVING
LIVING

בר, חדר קולנוע ובריכה: בווילה הזו יש הכל

בצל חורשת אקליפטוסים שוכנת וילה מודרנית ומרווחת שנבתה למשפחה צעירה בהשראת היין והיאנג. תדליקו את המנגל, אנחנו באים

מערכת living | living | פורסם 08/05/19 13:58 
שדה דגן - 30
צילום: עמית גירון

שדה דגן - 31
צילום: עמית גירון

הבית ביישוב במרכז הארץ תוכנן בהשראת היין והיאנג, מספרים האדריכלים יפעת דגן וקיי שדה ממשרד "שדה דגן אדריכלים". בבית מתגוררים בני זוג ושני ילדיהם, תלמידי בית ספר, והבנייה נמשכה כשנתיים. שטח המגרש דונם והשטח הבנוי הוא 500 מ"ר.

"התבקשנו לתכנן בית מודרני ונקי, במפלס אחד עם מרתף, ועם הפרדה בין האגף הציבורי והאגף הפרטי וחללים גבוהים ומוארים", מספרים האדריכלים. "בני הזוג ביקשו בית עם חזית רחבה ונוכחת לרחוב ועם פתיחות מקסימלית לחצר ולחורשה הסמוכה".

>> לכל הכתבות בערוץ living  

שדה דגן - 35
כבר מבחוץ נראית ההפרדה בין האגפים|צילום: עמית גירון

שדה דגן - 1
המגרש מוקף בגדר אלומיניום כהה עם חריצים אופקיים|צילום: עמית גירון
שדה דגן - 2
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 3
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 4
צילום: עמית גירון
שדה דגן, ג - 8
בריכת שקף בכניסה לבית|צילום: עמית גירון
שדה דגן - 9
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 26
מהכניסה אפשר לראות את הבריכה בחצר האחורית|צילום: עמית גירון
שדה דגן - 12
מטבח לבן|צילום: עמית גירון
שדה דגן - 10
צילום: עמית גירון
שדה דגן, ג - 11
צילום: עמית גירון

כבר מהרחוב אפשר להתרשם מהאלמנטים האדריכליים של הבית. השטח מוקף בגדר אלומיניום כהה עם חריצים אופקיים בחלקה העליון. מעליה אפשר להבחין בחלוקה לשני אגפים: אבן מחפה את קיר אגף המגורים ואילו קיר האגף הציבורי חלק ולבן. מהשער יש שביל מדרכי אבן המוביל לדלת הכניסה שבין האגפים ולידה יש בריכת שקף.

הן הקיר שבו נמצאת דלת הכניסה לבית והן הקיר הנגדי הם קירות זכוכית, כך שמהרגע שנכנסים לחצר הבית אפשר לראות דרך קירות המבואה את החצר האחורית ובה בריכת השחייה ואת חורשת האקליפטוסים שמעבר לה. דלת הכניסה מובילה אל האגף הציבורי, שתוכנן כלופט פתוח וגבוה ונמשך בחלקו הימני של הבית. אגף חדרי השינה. האגף הפרטי עטוף בחיפוי אבן: מחזית הכניסה חודר החיפוי לחלל הפנים וממשיך לחצר תוך יצירת קשר חזק בין פנים וחוץ. ההפרדה בין האגפים מתבטאת גם בחומרים: הרצפה מחופה באבן בחלל הציבורי ובעץ בחלל הפרטי, במרתף ובמדרגות המובילות אליו.

שדה דגן - 14
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 27
חיפוי האבן החיצוני נכנס לתוך הבית|צילום: עמית גירון
שדה דגן - 28
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 29
תקרת הסלון ממשיכה לפרגולה המצלה על פינת ישיבה חיצונית|צילום: עמית גירון
שדה דגן - 13
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 6
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 15
מעבר לאגף הפרטי|צילום: עמית גירון
שדה דגן, ג - 16
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 18
שני חדרי רחצה ביחידת ההורים|צילום: עמית גירון
שדה דגן, ג - 17
צילום: עמית גירון
שדה דגן, ג - 19
יציאה מחדר ההורים לחצר האחורית|צילום: עמית גירון
שדה דגן - 7
צילום: עמית גירון
שדה דגן, ג - 20
צילום: עמית גירון

החלל הציבורי הגבוה כולל סלון, פינת אוכל ומטבח, והוא תחום בקירות זכוכית מינימליסטיים עם פרופיל אלומיניום דק ומשקוף סמוי. המטבח הלבן (של בופי) בנוי כחי"ת – ארונות גבוהים בצורת רי"ש שבהם משובצים תנורים, מקרר ומקרר יינות. הקו הנוסף של החי"ת הוא האי ובו כיריים, כיור וחלק המשמש לישיבה. מעל האי תלויה מנורה הנראית כמעין מובייל. במקביל לאי ניצב שולחן אוכל מעץ המוקף כיסאות שחורים. בסלון יש ספת רי"ש שחורה וגדולה ועוד שני מושבים בהירים. התקרה בסלון נמשכת לפרגולה המצלה על אזור הישיבה ליד הבריכה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

פתח בקיר האבן מוביל לאגף הפרטי שבו נמצאים חדרי השינה. ליחידת ההורים צמודים שני חדרי רחצה התחומים בדלתות הזזה. חדר השינה של ההורים נפתח לפינת ישיבה ליד הבריכה, המשקיפה לחורשה. בנוסף, יש שני חדרי ילדים עם חדר רחצה צמוד. בין חדרי השינה יש חלל המוקף קירות זכוכית כך שנוצרה מעין קוביית זכוכית בתוך קוביית האבן המחפה את אגף המגורים.

במבואה, מדרגות עץ מרחפות על רקע המפל הגולש מבריכת השקף, מובילות למרתף המואר. במרתף יש חדר קולנוע גדול ובר, שאפשר להפריד בניהם על ידי סגירת דלתות הזזה.

תכנון: שדה דגן אדריכלים

שדה דגן, ג - 21
מדרגות מרחפות מובילות למרתף|צילום: עמית גירון

שדה דגן - 25
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 24
הבר במרתף|צילום: עמית גירון
שדה דגן - 23
בין הבר לפינת הצפייה מפרידה דלת הזזה|צילום: עמית גירון
שדה דגן - 22
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 32
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 33
צילום: עמית גירון
שדה דגן - 34
צילום: עמית גירון

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן