LIVING
LIVING

בעלי הבית בארה"ב, המעצבות בארץ וזו התוצאה

עוד כשהיו בפילדלפיה התחילו בני הזוג בשיפוץ ביתם בהר אדר, בעזרת שתי מעצבות כאן בארץ. הם ערכו הרבה שיחות ושלחו הודעות לתוך הלילה, קנו את רוב הפריטים בארצות הברית, גרו חודשיים בצימר וקיבלו את בית חלומותיהם

מערכת living | living | פורסם 21/05/19 12:35 
בית בהרי יהודה
לסלון צמודה מרפסת המשקיפה לנוף|צילום: אבי מורג

בית בהרי יהודה
האור נופל דרך שלושת העמודים|צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג

את שיפוץ הבית בהר אדר החלו בני הזוג – הורים לשלושה (18, 14 ו-8) – בשנה האחרונה לשהותם בפילדלפיה, שם התגוררו חמש שנים. בעלת הבית פנתה לעדי טל יוסף וזו צירפה למשימה את יעלי עצמון לוי. בהתחלה חשבו בני הזוג להסתפק בהום סטיילינג בלבד אך בהמשך החליטו לערוך שיפוץ מקיף יותר, כולל שבירת קירות ובניית תוספת. רוב התהליך, שנמשך כשנה, נערך כשבני הזוג נמצאים בארצות הברית והמעצבות עובדות בארץ – התכנון, העיצוב והפיקוח נעשו על ידי טל יוסף, ועיצוב פנים והלבשה על ידי עצמון לוי. "תחילה ביצענו תכנון מחודש על תוכניות שקיבלתי מהלקוחות ולאחר גיבוש התכנון הסופי ותוך כדי הכנת תוכניות עבודה נכנסה לתמונה יעלי, כדי שיוכלו לקנות הכל בארצות הברית ולהביא את הדברים במכולה", מספרת טל יוסף. "דברים רבים נקנו בחנויות אונליין, והיו שיחות לתוך הלילה כשבעלת הבית ניגשה לראות בחנויות את הדברים שיעלי בחרה תוך כדי התייעצות איתי לגבי מידות איתי או אפילו ביצוע שינויים לטובת פריט שאי אפשר היה לוותר עליו".

השיפוץ בפועל נמשך כחצי שנה, והמשפחה הגיעה לארץ כחודשיים לפני סופו והתגוררה בצימר כחודשיים. השיפוץ עלה יותר ממיליון שקל, כולל בניית תוספת, תכנון מחדש של החלוקה הפנימית, שינוי תשתיות, הגדלת פתחים, החלפת אלומניום וריצוף, עבודת נגרות (כולל מטבח, ארונות חדרי רחצה וארונות בגדים), מערכות מיזוג וחימום תת רצפתי, רהיטים ופריטי נוי.  

>> לכל הכתבות בערוץ living  

בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג

בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג

הבית, שגודלו 280 מ"ר, כולל שתי קומות. בקומת הכניסה יש סלון, מטבח, פינת אוכל, יחידת הורים וחדר עבודה. "בקומת הכניסה בנינו תוספת לטובת סלון מרווח אל מול הנוף. הסלון מתחבר ישירות למטבח, שהוצב במקום שבו היה הסלון, דרך מעברים בין שלושה עמודים שהיו חלק מהקיר החיצוני של הבית, ששברנו. פתחנו חלונות גדולים כדי להכניס הרבה אור ונוף לחלל הציבורי", מסבירות המעצבות. טל יוסף מספרת שהיו דיונים רבים סביב החלפת האלומיניום באלומיניום לבן. "הרגשתי שלא ניתן להתפשר על כך, והוא אכן הופך את החלל כולו לנעים יותר, מרווח יותר ושלם יותר". בקומה העליונה נמצאים שלושת חדרי הילדים, חדר רחצה, פינת משפחה ומרפסת. "סגרנו את הגלריה ובכך הגדלנו את חדרי הילדים ופינת המשפחה", הן אומרות.

הכניסה והחלל הציבורי: המבואה מרוצפת באריחי שומשום מאוירים בגוונים שמשתלבים עם אריחי גרניט בגוון אפור חמים בחלל הציבורי. מהכניסה רואים את שלושת העמודים המפרידים בין הסלון למטבח, שהיו חלק מהקיר החיצוני. "העמודים מעט הכבידו וביטלו את הרגשת החלל הפתוח שרצינו להשיג בין המטבח לסלון, אבל לאט לאט למדנו לחבב אותם", מסבירות המעצבות. "צבענו אותם בלבן כדי שיתמזגו בעיצוב הנקי והתייחסנו אליהם בהושבת הריהוט בסלון. כבר כשפותחים את דלת הבית רואים אותם ודרכם את הנוף המקסים מחלון הסלון. בשעות מסוימות האור מחלון הסלון חודר דרכם ונופל בצורה קסומה לכיוון המטבח". המטבח משמש בכל שעות היום, ותוכנן בהתאם לצרכים של בני הבית. בסלון יש ספה ארוכה ובהירה, ספסל מרופד בעור פרה (Crate and Barrel) שמכניס טוויסט לעיצוב הקלאסי ושולחנות קפה מפליז רקוע (West Elm).

בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג

בית בהרי יהודה
שולחן קפה מפליז רקוע|צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
ספסל מרופד בעור פרה מוסיף טוויסט|צילום: אבי מורג

משמאל לכניסה יש פינת ישיבה ובה ספרייה המשמשת גם כמעקה לגרם המדרגות, שממנו הוסר חיפוי האבן והוחלף בחיפוי עץ. משמאל לפינת הישיבה, במקום המטבח הישן, ניצב שולחן אוכל מרשים מעת (Restoration Hardware) וסביבו כיסאות מרופדים בבד בדוגמאות שונות משולב ברקמה עבודת יד (Anthropologie). בצד פינת האוכל יש דלת לבנה שמשתלבת בקיר הלבן ומובילה לחדר שירות שמנצל את החלל מתחת למדרגות ודרכו ניתן לצאת לחצר האחורית.

בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
ספרייה אוורירית מסתירה חלקית את גרם המדרגות|צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
שירותי האורחים|צילום: אבי מורג

יחידת ההורים: מסדרון מימין לפינת הישיבה מוביל ליחידת ההורים, הכוללת חדר עבודה, חדר שינה וחדר רחצה. כבר מהמסדרון אפשר לראות את קיר חדר השינה שעליו נתלו צילומים שצילם בן המשפחה. מהכניסה לחדר השינה ולאורך החדר מול המיטה יש ארון עץ בשנבנה במיוחד וכולל נישה לטלוויזיה. הארון נצבע בלבן ואילו הקיר שמולו נצבע בשחור גרפיט כדי ליצור מראה דרמטי וחושני המדגיש את מיטת הזהב (CB2).

בית בהרי יהודה
המסדרון המוביל לחדר ההורים|צילום: אבי מורג

בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
הקיר נצבע בשחור גרפיט|צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הקומה העליונה: במרכז הקומה העליונה נמצאת פינת משפחה ובה ספה מרופדת בבד ג'ינס. סגירת הגלריה אפשרה לרווח את חדרי הילדים וליצור מקום לארונות בגדים. החדרים עוצבו בהשראת תחביבי הילדים. בחדרה של הנערה הבוגרת, שרוקדת כבר שנים, נתלתה תמונת רקדנית שצוירה בהזמנה מיוחדת, והאהיל צויר בעבודת יד לפי דוגמת ההדפס של הווילון.

בית בהרי יהודה
פינת המשפחה|צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
חדרה של הבית הגדולה|צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
בית בהרי יהודה
צילום: אבי מורג
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

תכנון, עיצוב ופיקוח: עדי טל יוסף

עיצוב והום סטיילינג: יעלי עצמון לוי

 


 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן