"אני מקסימליסטית גאה. רק נדמה שכולם רוצים סגנון עיצוב סקנדינבי ומודרני,  יש כמה מקסימליסטים ואין להם ביטוי בסצנה", אומרת קרן-אור שריקי בלוטרייך כשהיא מציגה את ביתה בהוד השרון. בקומת הכניסה של הבית צבועים הקירות והתקרה באפור כהה, ודרך החלון הרחב בסלון נשקפת הבריכה הכחולה, שסביבה פזורות פינות ישיבה. בחלל הלא גדול יצרה שריקי בלוטרייך שלל פינות – פינת טלוויזיה, פינת ישיבה, מטבח ואזור אכילה ופינת קריאה. על הרצפה פרושים מגוון שטיחים, ועל כל משטח מונחים ספרי עיצוב, פריטי נוי, מנורות ועבודות אמנות. 

הבית של קרן אור -1 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור -1 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

הבית של קרן אור, ג - 9 (צילום: שירן כרמל)
"מקסימליסטית גאה". קרן-אור שריקי בלוטרייך | צילום: שירן כרמל

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> בעזרת יד שנייה ועלי אקספרס: שיפוץ משגע בנגב

>> נתקלתם בעצים צבועים בלבן? זו הסיבה

שריקי בלוטרייך – עורכת דין בעברה והיום מלבישת בתים – הפכה את הבית שלה לגלריית בוטיק. בימי חמישי ושישי הופך הבית לחנות. בחמישי מוזמנים לקוחות שמעוניינים בייעוץ והתאמה בנושא הלבשת הבית מוזמנים לפגישה אישית שנמשכת 40 דקות, ובימי שישי יכולים להגיע עד ארבעה לקוחות בו זמנית (כל הביקורים בתיאום מראש דרך אפליקציה). "שמעתי שוב ושוב על בעיה להתאים בין פריטים שנרכשים לחפצים שקיימים בבית. במקרה הטוב מה שקונים לא מוסיף, במקרה הגרוע - הוא גורע והכסף הולך לפח", אומרת שריקי בלוטרייך. לכן היא מעודדת את לקוחותיה להגיע עם צילום של החלל שמיועד להלבשה ומסדרת להם הצעה ייחודית שמותאמת לצרכים או כמו שהיא מנסחת: "אני סוגרת ללקוחות שלי פינה".

הבית של קרן אור, ג - 8 (צילום: שירן כרמל)
" אצלי בבית הכל כהה, ניטרלי ומונוכרומטי" | צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור - 20 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 19 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 18 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 13 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור -1 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור -1 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 16 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

הבית של קרן אור, ג - 17 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

כמו הרבה מיזמים, גם זה נולד במהלך הקורונה. "ביליתי זמן רב ברשתות החברתיות וחוויתי נשים סגורות ומבואסות שהבית עושה להן רע. אחרי שש שנים כמלבישת בתים הבנתי שיש לי ארגז כלים והרגשתי שאני רוצה להעביר את הידע שלי הלאה", היא מספרת. "אני רוצה שאנשים ידעו שבעזרת אלמנטים עיצובים ניתן לשנות אווירה בחלל, שללא ידע מוקדם וללא השקעה כספית גדולה אפשר להפוך את השהות בבית לנעימה".

ההתחלה הייתה בסימן "שופינג בבית", שריקי בלוטרייך עודדה את עוקביה להעביר אלמנטים קיימים ממקום למקום. "פתחתי מצלמה וצילמתי את הטיפים והטריקים שלי, מה צריך לקרות כדי שהכל יתרומם". במקביל, בתהליך מתמשך שהתרחש יחד עם ההתפתחות המקצועית שלה, הלבישה את ביתה מחדש, צבעה וריהטה בפריטים שליקטה מספקים שהיא מכירה או ייבאה מחו"ל ובפריטים שריקי בלוטרייך עיצבה ובעלה בנה בנגרייה שלו – גם הוא עשה מהפך תעסוקתי בעקבות הקורונה, הגשים חלום ילדות ישן והפך את התחביב למקצוע של ממש.

כל הפריטים עומדים למכירה והערך המוסף הוא הכישרון והאינטואיציה של שריקי בלוטרייך. "אנשים מגיעים לכאן וקל להם לראות איך כל דבר עובד. אני לא מתעניינת בסגנון כזה או אחר ולא מאמינה שאלוהים בפרטים. בעיניי מה שקובע אווירה הוא הטוטאל לוק. פריט כזה או אחר לא באמת משנה את התמונה, המראה הכללי חייב לעלות על סך חלקיו ולכן אין צורך להשקיע הון בפריט. אפשר ורצוי לשלב גבוה ונמוך ויקר וזול וכמובן מודרני עם נגיעות של וינטג'. הסוד הוא ליצור הרמוניה. למרות השפע והמקסימליזם אני מקפידה על הידוק, שומרת על פלטת צבעים מוגבלת, אצלי בבית הכל כהה, ניטרלי ומונוכרומטי. הוספתי ג'ינג'י שמייצר חום ומתפקד כסומק".

אפשר להגיע לפגישת ייעוץ ולא לקנות?
"בטח, זה קורה. יש לי פה גם פתרונות נגישים לכל מוצר יקר, ואם עדיין הבעיה היא המחיר אני מפנה לספקים אחרים שאצלם ניתן לקבל את המראה במחירים נגישים יותר. המטרה הסופית שלי היא למקסם את ההנאה שלנו מהבתים שלנו, שלא נרצה לצאת מהם. אני לא מתעניינת בבתים של אחרים, בסגנונות שנחשבים יותר או פחות. אני עובדת אינטואיטיבית ומכוונת כל הזמן לרמה התחושתית. כשאני סוגרת פינה אני מרגישה צמרמורת בכל הגוף ויודעת שהצלחתי". 

הבית של קרן אור, ג - 15 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 14 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 12 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 11 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 10 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 3 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 2 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור -7 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 6 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הבית של קרן אור, ג - 4 (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

_OBJ

טיפים של קרן-אור שריקי בלוטרייך להלבשת הבית 

  1. צבעו את הקירות ואת התקרה באותו גוון כדי לטשטש גבולות וליצור אשליה של מרחב: "כשהכל באותו צבע החלל נראה גדול וההלבשה מקבלת את הפוקוס".
  2. ואם אתם כבר צובעים – שקלו גוונים כהים. "אני מעדיפה צבעים ניטרליים כהים. הם מייצרים חיבוק ועוטפים", היא אומרת. קומת הכניסה של שריקי בלוטרייך צבועה באפור 0536 של נירלט עם טיפה ברק, שמוסיף לדבריה מראה אלגנטי.
  3. בכלל, אל תחששו מצביעה. "דקה לפני צביעת הבית נלחצתי, ואז אמרתי לעצמי מה שאני תמיד אומרת ללקוחות – כולה צבע, רכיב זול באופן יחסי ומקסימום אצבע מחדש".
  4. בחרו לפחות פריט אחד גדול במיוחד. "קסם נוצר כשהעין מופתעת. בחרו פריטים שנראים לכם ממבט ראשון גדולים מדיי לחלל".
  5. צרו מקבצים של פריטים, רצוי במספר אי-זוגי ובגבהים שונים.
  6. צרו עומק – גבוה ונמוך, קדימה ואחור, עציצים שמסתירים חלק מאלמנט. אל תעמידו מקבץ דקורטיבי בקו ישר.
  7. שלבו כמה שיותר מרקמים בחלל.
  8. "פזרו בבית כיסים זוהרים", כלומר מנורות שיוצרות אווירה, כמו שרשרות נורות ("אור פיות").