LIVING
LIVING

תל אביב: שוברים קירות בדירת 5 חדרים

הדירה החשוכה בשכונה המשתלה המבוקשת בצפון תל אביב התמלאה באור בזכות שיפוץ זריז ויעיל

מערכת living | living | פורסם 28/03/19 16:03 
דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 6
זוג פלוס שלושה מתגוררים בדירת חמישה חדרים בבניין בן 20 שנה |צילום: איתי בנית

בני הזוג ושלושת ילדיהם מתגוררים בדירת חמישה חדרים בבניין בן 20 שנה בערך בשכונת המשתלה בתל אביב. הדירה, ששטחה 130 מ"ר, הייתה חסומה ולא נכנס אליה אור טבעי. בחלל הציבורי היה קיר שהפריד בין המטבח לסלון, הקטין את הסלון וחסם כניסת אור טבעי לאזור המטבח. כדי לשפץ את הדירה פנו בעלי הבית למיכל גוריון ודקלה וטורי מסטודיו D|M. "הדיירים רצו חלל ציבורי מרווח ופתוח, מטבח פונקציונלי ופתוח עם אור טבעי והרבה מקומות אחסון", אומרת המעצבות. "בנוסף, בבית יש הרבה ספרים והם היו מפוזרים בכל מיני מקומות ובכל מיני ארונות בלי שיהיה להם מקום ייעודי. מבחינת העיצוב, בעלת הבית רצתה דירה בהירה בלי שימוש בצבע שחור". השיפוץ עלה 650 אלף שקל, כולל תשתיות, ריצופים, חיפויים, פרקט, כלים סניטריים, תאורה, עבודות נגרות ומסגרות, התקנת מטבח, מסגרות, קונסטרוקטור, עבודת קבלן (בנייה, הריסה, תאורה, שינויי אינסטלציה וחשמל, ריצופים חיפויים ועבודות גבס), מיזוג אוויר, רהיטים ועוד.

דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 7
דיירים רצו חלל ציבורי מרווח ופתוח, מטבח פונקציונלי ופתוח עם אור טבעי והרבה מקום אחסון|צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 12
צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 14
צילום: איתי בנית

>> לכל הכתבות בערוץ living  

"מתחילת הפרויקט היה ברור לנו שאין לנו אפשרות לעשות הנמכה רגילה לתאורה שקועה בגלל גובה תקרת הבטון. פתרנו את זה באמצעות פרופילי גבס של 5 ס"מ", מספרות וטורי וגוריון. "בנוסף, בזמן ההריסה בבית התגלה שחלק מהקיר בין המטבח לסלון הוא עמוד. לאחר התלבטויות רבות והתייעצות עם קונסטרוקטור החלטנו לבנות עמוד זהה מגבס וביניהם להתקין מדפי מתכת לבנים. כך נוצרה הפרדה אוורירית שתוחמת בעדינות את החללים השונים". כל הריהוט בבית הוחלף, מלבד השטיחים והפסנתר.

הכניסה: שירותי האורחים בכניסה לדירה בוטלו ובמקומם הותקן חדר שירות המשמש גם כמחסן. הקיר המפריד בין הכניסה לבין חדר השירות חופה בפורניר כמו קיר פינת האוכל.

דירה בשכונת המשתלה, ג, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 1
מטבח לבן עם משטח קלקטה כדי ליצור חיבור לרצפה האפורה הבהירה וליצור בו שקט|צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, ג, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 3
צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, ג, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 4
צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, ג, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 5
צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי, לפני שיפוץ-2
צילום: מיכל גוריון ודקלה וטורי

החלל הציבורי: כיוון המטבח שונה, וכעת הוא פתוח לסלון. משטח הכיור צמוד לקיר המחסן ודלפק ישיבה מפריד בין המטבח לפינת האוכל. "בחרנו מטבח לבן עם משטח קלקטה כדי ליצור חיבור לרצפה האפורה הבהירה וליצור בו שקט שלא יאפיל על אזורים אחרים בחלל", מסבירות המעצבות. ליד פינת האוכל יש קיר המפריד בין החלל הציבורי לחדרי השינה. לכיוון פינת האוכל הקיר חופה בפורניר כמו הפרקט בחדרים, והותקנו עליו מדפי מתכת דקים ולבנים לספרים הרבים. בצד השני של הקיר הותקנו ארונות. קיר הטלוויזיה בסלון נצבע בצבע שנבחר לפי אחד הצבעים בשטיח. הספה מרופדת בבד אפור בהיר בדוגמת פישבון עדינה וצפופה. לידה ניצבים שולחנות עגולים מינימליסטיים מבטון.

דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 13
כל הריהוט בבית הוחלף, מלבד השטיחים והפסנתר|צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 9
צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 8
צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 10
צילום: איתי בנית

חדרי השינה והרחצה: בחדר השינה של ההורים שונה כיוון המיטה והטלוויזיה. כך קיבל החדר מראה מרווח ופתוח יותר ונוצר מקום לארון בגדים נוסף. רצפת החדר חופתה בפרקט, והוא עוצב בגוונים בהירים ונקיים כדי לתת תחושה מרווחת ואלגנטית. לפני השיפוץ הילדים העדיפו את חדר הרחצה של ההורים, מכיוון שחדר הרחצה הכללי לא היה נוח – בחדר הייתה אמבטיה שלא השתמשו בה, המעברים היו צרים ולא נוחים, התקרה הייתה נמוכה ולא הייתה תאורה מספקת. במהלך השיפוץ שונו נקודות המים והאינסטלציה. האמבטיה הוחלפה במקלחון והרצפה חופתה באריחים בדוגמת מעויינים.

דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 3
שינוי המיקום של המיטה בחדר ההורים יצר תחושה של חדר גדול יותר|צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 5
צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 4
צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, ג, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי - 2
צילום: איתי בנית
דירה בשכונת המשתלה, ג, עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי, לפני שיפוץ-1
צילום: מיכל גוריון ודקלה וטורי
דירה בשכונת המשתלה,עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי,תוכנית אחרי שיפוץ
שרטוט: מיכל גוריון ודקלה וטורי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

השיפוץ בפועל נמשך ארבעה חודשים בלבד. "לפני שהתחלנו את השיפוץ בשטח הוצאנו את כל התוכניות והמכרזים והבנו את העלויות לכל הפרויקט", מסבירות המעצבות. "הדבר עזר לנו ובעיקר לבעלי הבית להבין לאן נכנסים ועל מה רוצים או לא רוצים להתפשר. תהליך זה גם עזר לנו מאוד לבצע את השיפוץ עצמו במהירות ועם מעט מאוד עיכובים".  

דירה בשכונת המשתלה,עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי,תוכנית לפני שיפוץ
שרטוט: מיכל גוריון ודקלה וטורי
_OBJ_OBJ

 

עיצוב: מיכל גוריון ודקלה וטורי - סטודיו D|M

קבלן: ירון שיש שיפוצים

נגרות: נגריית מאסטר

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן