LIVING
LIVING

משקיף לכרמל ולים: הבית המהפנט בחיפה

בני הזוג, שניהם הייטקיסטים, חיפשו בית במשך תקופה ארוכה, אך התלבטו אם לקנות את הבית משנות ה-80. הם החליטו לקנות בזכות המיקום המוצלח, והשיפוץ היסודי הפך את המבנה המיושן לבית מטריף

קרן גולדשטיין, LIVING | LIVING | פורסם 09/11/21 07:00  | עודכן 09/11/21 11:35
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(13
בחלל הציבורי הוגדלו הפתחים|צילום: אלעד גונן

בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(18
לקומת הכניסה נוספה מרפסת המשקיפה לנוף|צילום: אלעד גונן

בני הזוג, שניהם מהנדסים העובדים בהייטק, הורים לשלושה (סטודנטית, חייל ותלמיד בחטיבת הביניים), חיפשו בית בשכונת דניה בחיפה במשך תקופה ארוכה. הם מצאו בית במיקום אטרקטיבי, עם נוף ליערות הכרמל ולים, אך התלבטו מכיוון שהמבנה היה מיושן. הבית, ששטחו 210 מ"ר והוא כולל שתי קומות, תוכנן בשנות ה-80 על ידי אדריכל לא ידוע ומעולם לא שופץ. כדי להבין מה הפוטנציאל של הבית החשוך והמיושן הם ביקשו את חוות דעת של מעצבת הפנים דלית ונגרובסקי. בהמלצתה של ונגרובסקי הם החליט לקנות את הבית, והיא הופקדה על השיפוץ.

בני הזוג ביקשו בית בעיצוב מודרני ויוקרתי המשרה אווירה של שלווה ומתמזג עם הטבע. השיפוץ כלל שינוי בחלוקה הפנימית של החלל והחדרים, הורדת עמודים פתיחה והגדלת פתחים, הוספת מרפסת תלויה לסלון לניצול מקסימלי של שטח הבית ולהעצמת התחושה של מגורים בטבע, וכן סידור מחדש של הגינה. "רגע מרגש במיוחד היה כשנשברו הקירות החיצוניים ונפתחו בהם פתחים הגדולים, והטבע הנפלא מסביב נגלה מתוך הבית", מספרת ונגרובסקי. השיפוץ נמשך שישה חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

מהרחוב מוביל לבית גשר העובר מעל הגינה התחתונה, וכשהדלת פתוחה אפשר לראות כבר מהגשר את הנוף הירוק הנגלה דרך חלונות הסלון. "זה נראה כאילו אנחנו צועדים לתוך היער עצמו", אומרת ונגרובסקי. בחזית הבית נפתח חלון עגול נפתח בעקבות הגדלת שירותי האורחים, והקיר חופה באריחים גדולים בגוונים טבעיים. ליד דלת הכניסה הירוקה הוצבו ספסל ועציצים.

בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג
מבט מדלת הכניסה לגשר המוביל לבית|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(12
כשהדלת פתוחה אפשר לראות כבר מהגשר את הנוף הירוק הנגלה דרך חלונות הסלון|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(21
הכניסה לבית. רצפת קומת הכניסה חופתה באריחי פרוצלן בגוני בז'|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(14
מתחת לטלוויזיה ניצב מזנון העץ עם פסים דקורטיביים בחיתוך C.N.C|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(17
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(1)
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(19
יחידת המיזוג ממוקמת מעל הארונות הגבוהים, המסתירים קיר אלכסוני|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(20
ארונות בהירים עם ידיות אינטגרליות ומשטח עבודה מפורצלן בהיר|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, (11
מבט מהסלון לפינת האוכל|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(16
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(15
מכיוון שבקיר מותקנת יחידת המיזוג, התמונה מונחת על הרצפה|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(3)
שירותי האורחים|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(2)
צילום: אלעד גונן

בחלל הציבורי הוגדלו הפתחים ונוספה מרפסת תלויה, מחופה בעץ איפאה וסביבה מעקה זכוכית. רצפת קומת הכניסה חופתה באריחי פרוצלן בגוני בז'. הסלון מרוהט בספה ושתי כורסאות בהירות ושני שולחנות שחורים, ומתחת לטלוויזיה ניצב מזנון העץ עם פסים דקורטיביים בחיתוך CNC. על הרצפה פרוש שטיח אפור כהה, ובפינה ניצב צמח פיקוס בעציץ בגון חמרה. בתקרה קבועות שלוש מנורות עגולות בצבעים שונים, וליד המזנון ניצבת מנורה עומדת בסגנון נורדי.

גם חלונות המטבח הוגדלו ונוספו להם תריסים ונציאניים. יחידת המיזוג ממוקמת מעל הארונות הגבוהים, המסתרים קיר אלכסוני. המטבח בנוי מארבע צלעות היוצרות ריבוע, וכולל ארונות בהירים עם ידיות אינטגרליות ומשטח עבודה מפורצלן בהיר, וחלקים מחופים בפורניר אגוז. ליד הדלפק ניצבים כיסאות בר עם מושבי עור, ומעליו תלויות שתי מנורות תקרה.

בפינת האוכל, הנמצאת ליד גרם המדרגות, ניצב שולחן המורכב מרגלי ברזל ומשטח עץ. "בקיר ממוקמת יחידת מיזוג נוספת, כך שאי אפשר לקדוח בו חורים. לכן הכנתי תמונה מינימליסטית שעומדת על הרצפה ונשענת על הקיר", מסבירה ונגרובסקי. "היא משתלבת עם האוירה והצבעים של הבית והפשטות שלה תורמת לאווירה נעימה והרמונית". מעבר לגרם המדרגות נמצאים שירותי האורחים – חלל שהוגדל על חשבון אזור אוורור ונוסף לו חלון עגול דקורטיבי.

בגרם המדרגות הוחלף השטיח בחיפוי עץ, והמעקה הוחלף במעקה זכוכית. גרם המדרגות מוביל לקומה התחתונה, ובה הרצפה מחופה בפרקט עץ. במהלך השיפוץ הוגדלו חדרי השינה ונוספה יציאה לגינה דרך מסדרון מהחלל המרכזי.

בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(8
בגרם המדרגות הוחלף השטיח בחיפוי עץ, והמעקה הוחלף במעקה זכוכית|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(23
יחידת ההורים|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(24
המיטה ניצבת בין שני חלונות|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(5
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(25
חדרי השינה חופו בפרקט|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(26
מבט מחדר השינה לחדר הרחצה|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(22
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(4
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(28
חדרה של הבת|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(29
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(27
יציאה לגינה מחדרו של אחד הבנים|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(6
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(7
חדרו של אחד הבנים|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(9
המסדרון המוביל לגינה|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי,(30
הגינה רוצפה באריחים עם אזורים ירוקים בצדדים ואדנית במרכז|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג,(10
צילום: אלעד גונן

ביחידת ההורים הוצבה המיטה בין שני חלונות המשקיפים להר הירוק, ועל הקיר נתלו שתי תמונות שעם עם צלליות של גבר ואישה. הריפוד הכחול כהה של המיטה בולט על רקע הריהוט הלבן, הכולל ארון קיר, שידת לילה ושידה גדולה. דלתות כפולות מובילות לחדר הרחצה המחופה באריחים גדולים במראה אבן טבעית. בחדרה של הבת נבנה ארון בגדים גדול בסגנון נקי המשולב בידיות פליז. מחדרו של הבן יש יציאה לגינה, והחדר מעוצב בגוני אפור, כולל המיטה, שולחן הכתיבה וארון הקיר.

הגינה – שאפשר לרדת אליה ישירות מהכניסה למגרש - רוצפה באריחים עם אזורים ירוקים בצדדים ואדנית ופינת ישיבה במרכז.

 

עיצוב: דלית ונגרובסקי

בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג, לפני שיפוץ
המטבח לפני השיפוץ|צילום: דלית ונגרובס

בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג, לפני שיפוץ
הבית לפני השיפוץ|צילום: דלית ונגרובסקי
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג, לפני שיפוץ
חדר שירותים לפני השיפוץ|צילום: דלית ונגרובסקי
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג, תוכנית קומת כניסה לפני שיפוץ,
תוכנית קומת הכניסה לפני השיפוץ|צילום: דלית ונגרובסקי
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג, תוכנית קומת כניסה אחרי שיפוץ,
תוכנית קומת הכניסה אחרי השיפוץ|צילום: דלית ונגרובסקי
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג, תוכנית קומה עליונה לפני שיפוץ,
תוכנית הקומה התחתונה לפני השיפוץ|צילום: דלית ונגרובסקי
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, ג, תוכנית קומת עליונה אחרי שיפוץ,
תוכנית הקומה התחתונה אחרי השיפוץ|צילום: דלית ונגרובסקי

רשימת מכולת

שטיח בסלון – 3,000 שקל, נטוצי

כיסא בר – 2,000 שקל, טולמנ'ס

שולחן אוכל – 19,000 שקל, טולמנ'ס

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן