בני הזוג הנמצאים בשנות ה-60 לחייהם, היא מנהלת דירקטוריונים ומנכ"לית, הוא מהנדס אזרחי, עברו לבניין חדש בשכונת כוכב הצפון בתל אביב כדי להתקרב לשתי בנותיהן שגרות באזור. בדירת הלופט חלל כפול – קומות 7 ו-8, עם נוף מרהיב שצופה בין השאר לפארק הירקון. גודל הלופט כ-220 מ"ר, לא כולל המרפסות, וגובה התקרות שישה מטרים.

במקור תוכנן הלופט עם קומה שנייה חלקית, היא קומת החדרים, ובה היו שלושה חדרי שינה, ממ"ד, ושני חדרי שירותים. קומת הכניסה כללה את הסלון, המטבח, פינת האוכל, שירותי אורחים ומדרגות לקומה העליונה. הדירה נקנתה לאחר ריצוף ואינסטלציית חשמל.

"הרצון העיקרי של הזוג היה להעצים בלופט את התחושה של מרחב פתוח ועם זאת נגיש, וכמו כן ליצור חדר שינה מפנק ומרווח במיוחד", מספרת המעצבת יעל דיילס בכר. "להעצמת התחושה הפתוחה, תוך שמירה על נגישות, ערכתי כמה שינויים מהותיים במרחב. את חלל קומת הכניסה תכננתי לגמרי מחדש. הבחירות העיצוביות למטבח ולסלון - החלטות בנוגע למיקום הדברים, הריהוט, בחירת הצבעים - נעשו כך שיתאימו לחזון, וכתוצאה מכך גם ערכתי שינויים בחשמל ובאינסטלציה".

יעל דיילס בכר, ג, מרכזי (צילום: שי אפשטיין)
בכניסה לדירה חווים מיד את הגובה המלכותי של הלופט | צילום: שי אפשטיין

עוד באתר לעיצוב הבית:

ריחוף אוורירי

מעל אזור המטבח תוכננה גלריה המשקיפה לחלל הסלון, ובה ממוקמות פינת עבודה ופינת משפחה. גשר הבנוי מקונסטרוקציית זכוכית ופלדה מקשר בין הגלריה לאזור החדרים ולמדרגות היורדות אל קומת הכניסה. הגשר התלוי בין שמים וארץ הוא גם הפריט האהוב ביותר על המעצבת, "הוא מרחף בצורה אוורירית, ללא כל תמיכות נראות לעין, הכל נתמך ומעוגן לקיר החיצוני בעזרת קונסטרוקציה, ועטוף זכוכית שקופה".

לאור רצון הדיירים בחדר שינה מרווח במיוחד, שונו מיקומי הקירות בקומת החדרים. שניים מהחדרים אוחדו לחדר אחד גדול, הממ"ד צורף כך שישמש כחדר ארונות, וכך גם חדר רחצה הורים מהודר, הצמוד לאזור השינה. למעשה המתחם כולו הפך לסוויטה.

האתגר העיקרי היה רוחבו של חדר השינה, והמרחק המועט בינו לבין האזור שבו מוקמו שירותי ההורים. כדי להרוויח עוד שטח ולקבל אפקט של מרחב, תוכננה המחיצה המפרידה בין אזור השינה לחדר האמבטיה ממראה כפולה, משני הכיוונים, וכך הוכפל רוחבו של החדר, ונחסכו 10 סנטימטרים של קיר. אתגר מעניין נוסף היה תכנון הגשר השקוף. הלקוח עצמו הוא שייצר את פרטי הקונסטרוקציה, בהנחיות תכנוניות של המעצבת. ושיתוף פעולה זה, לדבריה, היה מפרה ומהנה ביותר.

כדי לשמור על חללים מאווררים ולתחושת מרחב מקסימלית נבחרו גוונים של לבן, אפור ושחור. וסופו של התהליך שולבו גם נגיעות של גוונים נוספים באקססוריז. תהליך השיפוץ ארך כשנה וחצי, ועלותו היתה כמיליון וחצי שקל.

יעל דיילס בכר, חלל מרכזי  (צילום: שי אפשטיין)
חמש מנורות מינימליסטיות יורדות מן התקרה | צילום: שי אפשטיין
יעל דיילס בכר, חלל מרכזי  (צילום: שי אפשטיין)
פינת האוכל בצבעי אפור ושחור עם כיסאות תואמים | צילום: שי אפשטיין
יעל דיילס בכר, מטבח  (צילום: שי אפשטיין)
מטבח יפהפה, אלגנטי מאוד ופונקציונלי | צילום: שי אפשטיין
יעל דיילס בכר, מטבח  (צילום: שי אפשטיין)
מטבח לבן עם שילובי אפור ושחור | צילום: שי אפשטיין

הקפדה על משחקי גובה

בכניסה לדירה חווים מיד את הגובה המלכותי של הלופט. 6 מטרים גובה בכל אזור הסלון, פינת האוכל, היציאה למרפסת הגדולה והמדרגות אל הקומה השנייה. המבט הראשון יוצר תחושת התפעלות מהמרחב המיוחד. הריצוף במשטחי גרניט פורצלן לבן אפור מבריק בגודל 150*150 ובעובי 6 מ״מ מוסיף בהחלט לתחושה זו.

פינת האוכל הממוקמת משמאל לכניסה משולבת בצבעי אפור ושחור עם כיסאות תואמים, ותופסת מקום של כבוד על רקע הקיר המפריד בינה ובין המטבח (רגבה). הקיר עצמו  מצופה בלבנים בגוון אפור כהה, והתאורה המתוכננת בצמוד אליו עולה לכל אורכו, לגובה 6 מטרים, ויוצרת אפקט מדהים. מעל לפינת האוכל תלויות חמש מנורות מינימליסטיות היורדות מן התקרה ולאורך השולחן. הרעיון היה להדגיש את החיבור בין שתי הקומות בעזרת אלמנטים אלה של הקיר והתאורות.

מול הכניסה ממוקם הסלון בצבעי שחור-אפור, עם שולחנות זכוכית ובשילוב שטיח בצבעי שחור ואדום. בהמשך לסלון ולפינת האוכל ניצב מטבח יפהפה, אלגנטי מאוד ופונקציונלי. אי מפריד בינו לבין הסלון, ומשלב מקום ישיבה לקפה של בוקר בחלקו, וארונות בהמשכו. המטבח כולו, כולל משטח האי, בצבע לבן. כמו כן משולבים באי, תוך הקפדה על משחקי גובה נכונים, גם צבעי שחור ואפור.

מימין לכניסה ניצבות המדרגות המרשימות אל הקומה העליונה, ומתחתן שירותי אורחים אלגנטיים המרוצפים באותו ריצוף של כלל הקומה. השימוש בריצוף מעין זה דורש מיומנות גבוהה מאוד בביצוע, והתוצאה משדרת ניקיון ואלגנטיות מרבית. משמאל לכניסה שקועה טלוויזיה בדיוק בזווית הנכונה ובמרחק הנכון מול הספה בסלון.

מעלה המדרגות משולב במעקה זכוכית, המשך ישיר לגשר המשולב זכוכית הממוקם משמאל למעלה המדרגות. מימינן מבואה לחדרי הקומה העליונה. מיד בצדה השמאלי של הקומה נמצא חדר אורחים המרוהט בקפידה. על מנת שתתקבל תחושה מאווררת, שכן החדר הוקטן מעט לטובת חדר הורים מרווח יותר, הנגרות מבוצעות בשלייפלק לבן ונטמעות בקירות.

משמאל למעבר, מול חדר האורחים, תוכננה אמבטיה מפנקת. הצבעים השולטים בה הם שחור ולבן. הריצוף וחיפוי הקירות עשויים מאותו ריצוף שבכל שטחי הבית, גרניט פורצלן לבן עם אפור. ארון האמבט שחור עם משטח לבן, וכיור שחור, עמוק ומרשים מונח על שיש לבן.

בהמשכו של המעבר ממוקמת הדלת המובילה אל סוויטת ההורים, ומימין הממ"ד המשמש כחדר הלבשה. מצד שמאל נמצא חדר השינה הגדול והמרווח, ובהמשך חדר אמבטיה מפנק ומהודר. מול המיטה, בין חדר השינה לשירותי ההורים, הוצבה מחיצה עשויה מראה ובתוכה מוטמעת טלוויזיה.

"זהו פרויקט שני שזכיתי לתכנן ולעצב לבעלי הדירה", מסכמת המעצבת, ועובדה זו  תרמה רבות ליכולתנו להבין זה את זה, שכן הכרתי את סגנונם האלגנטי והמודרני, כך שהעבודה זרמה באופן מושלם". 

יעל דיילס בכר, ג, מטבח  (צילום: שי אפשטיין)
מעל המטבח גלריה המשקיפה לסלון, ובה פינת עבודה ופינת משפחה | צילום: שי אפשטיין
יעל דיילס בכר, חדר שינה  (צילום: שי אפשטיין)
חדר שינה מרווח במיוחד | צילום: שי אפשטיין
יעל דיילס בכר, ג, רחצה  (צילום: שי אפשטיין)
רחצה הורים מהודר הצמוד לאזור השינה | צילום: שי אפשטיין

תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: יעל דיילס בכר