כל מי שבונה, משפץ, משדרג או חולם על היום שבו יוכל לעשות שינוי משמעותי בבית שלו, מתחיל לחפש אחר השראה ורעיונות חדשים בחנויות עיצוב, תערוכות, מגזינים ורשתות חברתיות. מדי יום אנו מעלים כאן פרויקטים כאלה, שמציגים את הסיפור שמאחורי הקלעים של תכנון ועיצוב הבית ומהווים מעין "הצעת הגשה" לכל מי שמחפש השראה, מקוריות וחדשנות. גם אנחנו רואים את הבתים האלה ומחפשים את האלמנטים השווים והמעניינים במיוחד, אלה שבא לנו להעתיק. פאנל המומחים שלנו בחר את עשרת הפרויקטים הכי מיוחדים, מעניינים, מרגשים ויפים שפורסמו כאן במהלך השנה, אלה שהיינו מוכנים להעתיק ולהדביק גם אצלנו.

עוד בערוץ עיצוב הבית:

הקסם הוא הפטיו

דירת קרקע בקרבת שוק הפשפשים ביפו, שנרכשה מקבלן ושופצה כדי לקבל אופי חם ואותנטי המחבר בין הפנים לחוץ. בעיצוב שולבו גוני עץ טבעיים וחמים עם אלמנטים מודרניים ותעשייתיים בשחור וריהוט אקלקטי. המטבח הורחב באמצעות ארון ברזל גבוה דו צדדי החוצץ בינו לבין המבואה, שבה תוכננה נישה עם ספסל קטן. הקסם האמיתי של הדירה הוא הפטיו, שבו שולבו צמחייה עשירה, עץ זית ומסביבו מבנה אבן מפירוק ותריסי עץ המפרידים בינו לבין החלל הציבורי של הדירה. תכנון ועיצוב: סטודיו סמי שלום כנפו.

סלון
חבר בין חלל הפנים לגינה. עיצוב: סמי שלום כנפו | צילום: סוזי לוינסון
כניסה
רון ברזל גדול דו צדדי בין המבואה למטבח | צילום: סוזי לוינסון
חוץ
בפטיו עץ זית ומסביבו מבנה אבן | צילום: סוזי לוינסון
 

מדרגות נאות

שתי דירות בצפון תל אביב שאוחדו לדירת דופלקס מרהיבה אחת, שבה ביקשו הדיירים חללים פרטיים ונעימים ועם זאת לא לוותר על תחושת גודל ומרחב. קונספט של מודולריות ושימוש במחיצות הנפתחות ונסגרות אפשרו להשיג את המטרה. חלוקת הפנים השתנתה מקצה לקצה, גם גרם המדרגות עבר מקצה הדירה למרכזה, וכל שאר החללים אורגנו סביבו. מדובר כנראה בגרם המדרגות הכי יפה שיצא לנו לראות עד היום, הוא עשוי מפלדה ונראה מרחף מעל הרצפה ובין הקירות. גם המרפסת העליונה שופצה לחלוטין, מתוך מחשבה שתשמש כחלל מגורים עבור בני הבית כמעט בכל ימות השנה. תכנון ועיצוב: גבריאל טולדנו.

בשיפוץ, המעצבת יושבת בסלון
גרם המדרגות הכי יפה שראינו. עיצוב: גבריאל טולדנו | צילום: עודד סמדר
בשיפוץ, מטבח
קונספט של מודולריות | צילום: עודד סמדר
בשיפוץ, המרפסת
המרפסת המרהיבה בקומה העליונה | צילום: עודד סמדר
 

לאכול איתן

בבניין ישן המיועד לשימור אך טרם שופץ ברחוב לילנבלום בתל אביב שוכנות יעל סלע וקרן אלה, הידועות יותר בשמן המקצועי "הבנות - אוהבות לאכול" שבמסגרת המיזם EatWith מארחות בדירתן אנשים זרים המצטרפים אליהן לערבים של אוכל, אלכוהול ומוזיקה. הן חיפשו לשמור על האופי של פעם ולהכניס אור וחיים לבית, לכן החלל הסגור נפתח ותוכנן כך שיתאים לאירוח. החלל המרכזי מכיל שולחן אבירים גדול ובמטבח הצר והארוך שולב כל הציוד שלהן – משטחי נירוסטה, שני תנורים ומתלה סירים שעשוי מסנדת עץ.

הבנות אוהבות אוכל, ג, מטבח
מטבח צר וארוך עם רצפה מאוירת. הבנות אוהבות אוכל | צילום: שירן כרמל
הבנות אוהבות אוכל, ג, שולחן
שולחן אבירים גדול לאירוח | צילום: שירן כרמל
הבנות אוהבות אוכל, סלון (9)
לשמור על האווירה של פעם | צילום: שירן כרמל

אקסטרים מייקאובר

דירת 95 מ"ר בבניין תל אביבי ישן שלפני השיפוץ הייתה במצב עגום, עם שטיחים מקיר לקיר, תקרה ורצפה עקומות ועמודים בלתי צפויים. את המצב הנתון הזה ביקשו בני הבית להפוך לחלל פתוח, מאוורר, נקי ומלא באחסון, המחולק לחלל ציבורי פתוח ולשתי סוויטות עם חדר שינה וחדר רחצה בכל אחת. קירות שתוכננו בנגרות מלווים את הכניסה ומחביאים אחסון רב ומעבר לאחד מחדרי השינה. המטבח ממשיך כלפי חוץ ויוצר אשליה של גודל ופתיחות ומולו הסלון, בינו לבין המרפסת תוכננה מסגרת עץ עם ספרייה מרחפת הממסגרת את המבט החוצה. תכנון ועיצוב: אמיר נבון, מעיין זוסמן, אילת דר (פרויקט זה הוא חלק מתכנית המנטורינג של סטודיו B6).

מעיין זוסמן, מרפסת
מסגרת עץ וספרייה מרחפת בין המרפסת לסלון. עיצוב: אמיר נבון, מעיין זוסמן, אילת דר | צילום: גדעון לוין
מעיין זוסמן, מטבח
המטבח ממשיך החוצה | צילום: גדעון לוין
מעיין זוסמן, עבודה
קירות נגרות המסתירים אחסון רב | צילום: גדעון לוין

אוסף פרטי

בית בתל מונד שנרכש מקבלן ועוצב בסגנון מודרני ומעודן שמהווה רקע לפריטי וינטג' רבים וליצירות האמנות של בעל הבית. כבר בשלב התכנון הוגדרו אזורים מיועדים לשילוב אוסף פרטי האמנות והציורים של בני הזוג, להעמדת הריהוט ולמציאת ייעוד חדש לרהיטים קיימים. התחושה הנעימה והייחודית שבדירה מתקבלת הודות לשילוב אקלקטי של רהיטים וחפצים מתקופות שונות, כמו מאזניים עתיקים שהפכו לגוף תאורה בסלון, פריטים נוסטלגיים מבית סבתא ששולבו ברחבי הבית ונגיעות של צבע בעזרת יצירות האמנות והאוסף של בני הזוג. תכנון ועיצוב: נעמי יחזקאל.

נעמי יחזקאל, סלון
מאזניים שהוסבו לגוף תאורה. עיצוב: נעמי יחזקאל | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, פינת אוכל
כבר בשלב התכנון הוגדרו אזורים ליצירות האמנות | צילום: גלעד רדט
נעמי יחזקאל, שינה
נגיעות צבע במטבח ובחדר השינה | צילום: גלעד רדט

מסיבת גג

הדייר שהתגורר בדירה הזו בילדותו ביקש להתאים את החלל לאירוח, לעתים לתקופות ארוכות, בלי להשפיע על סדר יומו ועל רמת הפרטיות שלו. לשם כך תוכננה קוביית עץ המפרידה בין החלל הציבורי לבין החדרים הפרטיים, מכילה אחסון, טלוויזיה, בר יין ומקרר ומסתירה את המסדרון הפרטי. המטבח תוכנן גם הוא באופן ייצוגי, הוא נצבע בשחור ורשת בנייה מפלדה משמשת לתליית כלי בישול. מדרגות ספירליות מובילות אל קומת הגג שבה מרפסת ענקית עם נוף אורבני, ובה כל המערכות הותאמו לאירוח רב משתתפים. תכנון ועיצוב: סטודיו XS, אדריכלית אחראית: אורית זינגר.

אורית זינגר, סלון (8)
מדרגות ספירליות מובילות לקומת הגג. עיצוב: סטודיו XS | צילום: עמית גושר
אורית זינגר, סלון (5)
קוביית עץ מפרידה בין הפרטי לציבורי | צילום: עמית גושר
אורית זינגר, מרפסת  (3)
מרפסת ענקית שהותאמה לאירוח רב משתתפים | צילום: עמית גושר

מעורב ירושלמי

מנהל פרויקטים בחברה קבלנית, מעצבת פנים ושני ילדיהם חלמו למצוא דירה ירושלמית מוזנחת שיוכלו לשפץ. הם מצאו את הדירה הזו, דירת ארבעה חדרים בקומה ראשונה בבניין משנות ה-70 בשכונת קטמון והתאהבו באור ובבריזה שבה. חלוקת הפנים השתנתה מקצה לקצה והדירה עברה שיפוץ מסיבי. הנוף והאופי הירושלמי משתקף בחומרים ובצבעים הבלתי שגרתיים שנבחרו – אריחים גרפיים בשחור לבן, חיפוי טיח מינרלי על הקירות, תקרה מלוחות שבבים וצבעים עמוקים וכהים כמו כחול ושחור. תכנון ועיצוב: 1:1 אחד לאחד, מעצבי פנים - אלעד יששכר וטלי פורת סטרר.

אחד לאחד, מטבח (41)
חומרים מפתיעים ובלתי שגרתיים. עיצוב: אלעד יששכר וטלי פורת סטרר, סטודיו 1:1 | צילום: גלית דויטש
אחד לאחד, סלון (38)
חיפשו דירה מוזנחת שיוכלו לשפץ | צילום: גלית דויטש
אחד לאחד, ג, שינה (7)
פינת חמד בחדר השינה | צילום: גלית דויטש

מתכתית ואצילית

דירת חמישה חדרים בגבעתיים שבה ביקשו בעלי הבית, זוג ושני ילדיהם המתבגרים, ליצור חלל אינטימי בעל אישיות ואופי. בעיצוב שולבו מתכות שונות כחומר דומיננטי, כמו רשת ברזל ששולבה בספרייה ומנורת פליז מעל פינת האוכל, והגיוון הוויזואלי והאווירה החמה נוצרים בזכות שילוב טקסטורות מגוונות. אלמנטים רבים שבדרך כלל מוסתרים ומוחבאים נחשפו והודגשו, כמו העמודים הקונסטרוקטיביים שנעטפו בחיפוי ברזל. בחלל הציבורי בולטת ספרייה הממשיכה גם אל המטבח ומשלבת בר משקאות ואחסון רב, בחלקו פתוח ובחלקו סגור. תכנון ועיצוב: אושרי אבירם ודנה קושמירסקי.

דנה קושמירסקי, מטבח (9)
מתכות שונות כחומר דומיננטי. עיצוב: אושרי אבירם ודנה קושמירסקי | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי, ג, ספה (25)
אווירה אינטימית וחמה | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי, מטבח (12)
הספרייה ממשיכה אל המטבח | צילום: עודד סמדר

סקנדינבי בשרון

בית במושב באזור השרון שעוצב בסגנון סקנדינבי ובסקלת צבעים קרירה ובו חצר נדיבה המתמזגת עם הטבע שמסביב. החלוקה הפנימית עברה שינויים משמעותיים כולל תוספת של חדר שינה וחדר רחצה והזזה של חלל האירוח והמטבח, כך שהחלל הציבורי החדש מקבל אור טבעי רב. בעיצוב שולבו חפצים ישנים בעלי אופי וסיפור עם רהיטים חדשים המשדרים קלילות וניקיון, ובחוץ תוכננה רחבה קדמית המיועדת לאירוח ולבילוי ובה פינת אוכל, ברביקיו, ערסל, אזור רביצה הפונים אל נוף פראי של שמורת טבע. תכנון ועיצוב: שני מור.

שני מור מכמורת, סלון
החצר פונה לשמורת טבע | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, מטבח
סגנון סקנדינבי וסקלת צבעים קרירה | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, זולה בחוץ
אזור הרביצה שבחוץ | צילום: גלית דויטש

אריזה משפחתית

15 שנה אחרי שעברו לדירה הזו ברמת אביב כזוג צעיר, ביקשו לארגן אותה מחדש בהתאם לחיים של משפחה עם שלושה ילדים. עם השנים נאספו חפצים רבים והיה צורך בפתרונות אחסון, בארגון חדרי הילדים ובאופי בהיר וקליל שיחליף את הריהוט הכבד שהיה. במקום לשבור קירות הוחלט לפתור את הבעיות בזכות עיצוב ותכנון של רהיטים והלבשה, המטבח הקיים שודרג ובסלון תוכננה ספרייה שמאריכה ומגביהה את הקיר שמאחורי הספה ומשלבת דלתות תריס ישנות שהפכו ליחידות אחסון למשקאות ולחפצים שצריכים להיות נגישים. תכנון ועיצוב: שני רינג סטודיו desiring.

סלון
הוחלט לא לשבור קירות. עיצוב: שני רינג | צילום: אדריאן דודה
מטבח
המטבח הקיים שודרג | צילום: אדריאן דודה
סלון
הספרייה מאריכה ומגביהה את הקיר | צילום: אדריאן דודה

>> רוצים לראות את הבתים הכי יפים של 2015? 
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?