בדירה בניין משנות ה-70 במרכז הארץ, שעבר תהליך של תמ"א 38, מתגוררת משפחה עם שני ילדים. לדירה נוספו ממ"ד ומרפסת. 

האדריכלית ומעצבת הפנים ליאת בני פלד התבקשה לתכנן מטבח מוצנע מהסלון, מקומות אחסון רבים וחדר רחצה נוסף. כמו כן ביקשה המשפחה גישה ישירה לממ"ד החדש – הממ"ד תוכנן על ידי מבצע התמ"א עם גישה דרך חדר אחר, וכן פינת אוכל נגישה ומרווחת וחדר שינה עם חדר רחצה צמוד ומרווח. התכנון ארך חודשיים והשיפוץ ארבעה חודשים, והושקעו בו כ-400 אלף שקל.

ליאת בני פלד, סלון (6) (צילום: שי אפשטיין)
ניצול מיטבי של השטח | צילום: שי אפשטיין
ליאת בני פלד, סלון  (5) (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
 

עוד בערוץ עיצוב הבית:

ספרייה א-סימטרית שנראית מכל חלל

מיקום המטבח שונה – הוא החליף מקום עם חדר השינה כדי לפנות למרפסת ולחזית הבניין. על מנת ליצור הפרדה בין חלל הסלון למטבח תוך ניצול מיטבי של השטח, תוכנן רהיט עץ מרכזי החוצץ בין החללים. ברהיט צד אחד הפונה לסלון ובו שטחי אחסון ונישה לטלוויזיה, ובצדו השני מזווה גדול ומרווח ונישות לתנור ולמקרר. ברוח זו תוכננו גם פתרונות אחסון בפינת האוכל ובספרייה גדולה במסדרון, ספרייה צבעונית א-סימטרית שנראית מכל החלל הציבורי.

הכניסה לדירה היא לסלון, גודלו שונה בגלל תכנון המרפסת החדשה היוצאת ממנו. צמוד אליו נמצאת פינת האוכל המרווחת, שבה ניתן לארח בלי לייצר התאמות. לדירה נוספו שטחי אחסון חדשים גם בפינת האוכל, ושולב רהיט עץ עתיק שהיה ברשות הלקוחות לפני השיפוץ.

במסדרון המחבר בין החדרים משולבת פינת עבודה ופתחי מבטים אל המטבח ואל פינת העבודה.

ליאת בני פלד, פינת אוכל  (8) (צילום: שי אפשטיין)
פינת האוכל. לארח בלי לייצר התאמות | צילום: שי אפשטיין
ליאת בני פלד, ג, פינה  (4) (צילום: שי אפשטיין)
חציצה מתוכננת היטב | צילום: שי אפשטיין
ליאת בני פלד, ג, ספרייה  (3) (צילום: שי אפשטיין)
א-סימטרית וייחודית | צילום: שי אפשטיין
ליאת בני פלד, ג, מטבח  (9) (צילום: שי אפשטיין)
המטבח. הוצנע מהסלון | צילום: שי אפשטיין
ליאת בני פלד, עבודה  (2) (צילום: שי אפשטיין)
פינת עבודה. רואים את הספרייה מכל מקום | צילום: שי אפשטיין
ליאת בני פלד, עבודה  (1) (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין

אל תדחו את קניית גופי התאורה

חדר השינה תוכנן עם חלון גדול וגישה לחדר רחצה מרווח עם מקלחון גדול, ובו גם נישה למכונת הכביסה וארון שירות. בנוסף שני חדרי ילדים מרווחים, אחד מהם הוא הממ"ד החדש.

"נהניתי מהאתגר שניתן לי על ידי הלקוחות, דרישות שחריגות לעיצוב היום", מספרת המעצבת, "וגם מכך ששני בני הזוג בעלי גישה לאמנות, והיצירות שלהם מעטרות את קירות הבית".

ויש גם טיפ לשיפוץ – "אל תשאירו את נושא גופי התאורה בדירה ששופצה לקנייה מאוחרת יותר", היא אומרת, "נצלו את הידע של המעצב ברכישה כזו. גופי התאורה משלימים את התמונה הכוללת של השיפוץ והצבעוניות שלהם תשמח אתכם כל יום כשתגיעו הביתה".

ליאת בני פלד, חדר שינה  (11) (צילום: שי אפשטיין)
חדר השינה. עם חלון גדול וגישה לחדר רחצה | צילום: שי אפשטיין
ליאת בני פלד, חדר הילד  (10) (צילום: שי אפשטיין)
חדר הילד. גישה ישירה | צילום: שי אפשטיין
ליאת בני פלד, ג, רחצה  (12) (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
_OBJ_OBJ_OBJ

ליאת בני פלד אדריכלית ומעצבת פנים