LIVING
LIVING

הרצליה: כך מתאימים דירת 60 מ"ר ל-4 נפשות

אחרי 12 שנה שהתגוררו בדירה, שנבנתה לפני יותר מ-60 שנה, החליטו בני הזוג לשפץ. הם שינו את חלוקת החדרים, התגברו על אילוצים מבניים וקיבלו בית שמתאים למשפחה המתרחבת

קרן גולדשטיין, LIVING | LIVING | פורסם 18/01/22 15:53 
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור - 9
מהסלון יש יציאה לחצר המשותפת של הבניין|צילום: מאיה אבגר

דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור - 15
הכניסה ופינת האוכל|צילום: מאיה אבגר

בני זוג, האישה עובדת בתחום התקשורת והגבר מנהל סושיאל מדיה, מתגוררים בדירת גן בבניין שנבנה לפני יותר מ-60 שנה בהרצליה. בדירה, ששטחה 60 מ"ר, התגוררו סבה וסבתה של בעלת הבית, והמשפחה מתגוררת בה כבר 12 שנה. חדר הרחצה שופץ לפני כמה שנים, אבל מלבד זאת הדירה לא שופצה. כשבני הזוג המתינו ללידת בנם השני, הם החליטו לעשות שיפוץ ולהתאים את הדירה למשפחה המתרחבת, ופנו למעצבת הפנים עדי מנור. בהתחלה תקציב השיפוץ היה 200 אלף שקל, מספרת מנור, אך "לאחר פגישה עם קונסטרוקטור בשטח הבנו שיש צורך בשיפוץ מסיבי והחלפת מערכות המים והחשמל, והאלומיניום". התקציב עודכן ל-370 אלף שקל, כולל עבודות הקבלן (תשתיות, עבודות גבס ואלומיניום), ריצוף וחיפוי, כלים סניטריים, נגרות, דלתות פנים ודלת כניסה, מוצרי חשמל, תאורה וריהוט.

במסגרת השיפוץ פנים הדירה גולח לגמרי, כולל בוידעם ישן שהיה במסדרון ובחדר השינה של הילד. סלון קטן עם חלון גדול הפך לחדר הילדים, חדר השינה של ההורים הפך להיות חדר הרחצה, וקיר ארוך בכניסה, שתחם את המטבח, נהרס ואיפשר להגדיל את הסלון. תכנון הפרויקט ערך 5 חודשים, והשיפוץ נמשך 3 חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 6
במבואה נבנה ארון|צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 7
צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 5
פינת האוכל|צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 4
קורות קונסטרוקטיביות בפינת האוכל טופלו ונצבעו|צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 3
העמוד הקונסטרוקטיבי במטבח קוצר|צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 1
צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 2
צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור - 10
ספה ארוכה עם רגלי ברזל דקות|צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 11
צילום: מאיה אבגר

במקור הכניסה לדירה הייתה ישרות לתוך הסלון, אך בשיפוץ נוצרה מבואה קטנה ובה ארון שתכננה מנור עם חזיתות לבנות ונישה קטנה ופתוחה מפורניר. הארון כולל את ארון החשמל והתקשורת, וכן מקום לאחסון תיקים, מעילים ונעליים ושואב אבק. בנישה יש שני שקעים להטענת ניידים. ליד הארון תלויה מנורת קיר בשחור וזהב עם צלחת זכוכית. הקיר שמול הכניסה נצבע בירוק, ולידו ניצב שולחן אוכל מעץ אלון המיועד ל-4 אנשים ונפתח ל-6 סועדים, וסביבו

כיסאות שחורים עם טקסטורת פסים בגב הכיסא. מעל השולחן תלויה מנורת תקרה עם חיבורים מעץ ונורות פחם גדולות. "משני צדי פינת האוכל יש קורות קונסטרוקטיביות שרציתי להשאיר בבטון החשוף, אבל כשחשפנו את הקורות גילנו שהן במצב לא טוב. הן עברו טיפול וחיזוק ולכן טויחו ונצבעו", מספרת מנור. מול פינת האוכל נמצא המטבח, שנשאר באותו אזור בבית, חלקו פתוח לכיוון פינת האוכל וחלקו תחום בקיר. במקור עמוד קונסטרוקטיבי חצה את משטח העבודה, אבל באישור קונסטרוקטור העמוד קוצר. המטבח בנוי כפס אחד עם ארונות לבנים. בין הארונות העליונים נבנתה נישה פתוחה מעץ אלון, ולארונות התחתונים נוספו ידיות שחורות עדינות. משטח העבודה עשוי פורצלן לבן עם גידים עדינים, והקיר מחופה באריחים לבנים בדוגמת פישבון. משני צדי הקורה הותקנו פסי צבירה לבנים עם ספוטים שנרכשו בעלי אקספרס.

בסלון ניצבים ספה ארוכה (290 ס"מ) מרופדת בבד אפור עם רגלי ברזל דקיקות, שני שולחנות עם משטחי עץ עגולים ורגלי ברזל ומזנון עץ. הכורסה היא מדגם ישן של איקאה שכבר לא נמכר, ולפני השיפוץ עמדה בחדר של הילד. דלת אלומיניום וזכוכית מובילה לחצר המשותפת של הבניין.

דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור - 20
חדר הילדים|צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 18
הארון נצבע כמו הקירות|צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 21
צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 19
צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 22
צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 23
צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור - 14
חדר ההורים|צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור - 16
צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 15
צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 16
חדר הרחצה|צילום: מאיה אבגר
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג - 17
הרצפה חופתה באריחים עם דוגמה גיאומטרית צבעונית|צילום: מאיה אבגר

חדר הילדים, שהיה בעבר הסלון, צר וארוך עם חלון גדול ונישה שבה נבנה הארון. רצפת החדר חופתה בפרקט אלון בהיר והקיר נצבע בחלקו התחתון בגוון אפרפר. הארון צבוע אותו אופן, כך שנוצר מראה נקי, עם ידיות אינטגרליות מעץ אלון. מימין לדלת החדר ניצבים מיטת התינוק ושידת החתלה שנרכשה באיקאה ונוספה לה סגירה מסביב. בצד השני של החדר נמצאת המיטה של הילד הבכור, ולצדה כוורת ארוכה מאיקאה עם קופסאות מפח ירוק כהה.

גם בחדר ההורים חופתה הרצפה בפרקט עץ אלון, ואחד הקירות נצבע בירוק. הארון בחדר נשאר מלפני השיפוץ (אז זה היה חדר הילדים), והידיות שלו הוחלפו בידיות שחורות ומינימליסטיות. במרכז החדר ניצבת מיטה זוגית מעץ ולצדה שתי שידות שונות – אחת מעץ ואחת מברזל. על הקיר לצדי המיטה הותקנו מנורות קריאה בשחור וזהב עם נורות פחם

חדר הרחצה הוגדל והותקנו בו אמבטיה בגודל 160X70 ס"מ ומקלחון. הרצפה חופתה באריחים עם דוגמה גיאומטרית צבעונית והקירות חופו באריחים לבנים גדולים עם רובה אפורה. בתוך המקלחון נבנה קיר כפול ובו נישה לסבונים ובקבוקים, ובחדר נבנה ארון כיור גדול בגוון אפור עם ידיות בגון פליז.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

 

עיצוב: עדי מנור

 

קבלן: בר בנייה ושיפוץ

נגרות (מטבח, ארון כניסה וארון בגדים ילדים): לניו עיצובים בעץ

דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, תוכנית
תוכנית הדירה|שרטוט: עדי מנור
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג, לפני השיפוץ - 1
המטבח לפני השיפוץ|צילום: עדי מנור
דירה בהרצליה, עיצוב עדי מנור, ג, לפני השיפוץ - 2
הסלון לפני השיפוץ|צילום: עדי מנור
_OBJ_OBJ_OBJ

רשימת מכולת

ספה - 6,000 שקל, האוס אין

שולחן אוכל וכיסאות – 4,800 שקל, סימפלי ווד

נשכן ברזל – 990 שקל, בחצר גלריה לעיצוב הבית

תמונות בסלון – 2,500 שקל, פרפלו 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן