בסוף דצמבר פתחו השף דן שמולוביץ' והשחקנים-היזמים אורי הוכמן ועמי סמולרצ'יק את שאראק – מסעדת דגים ברחוב בן יהודה בתל אביב. התפריט של שמולוביץ' מעורר הרבה ציפיות בקרב מי שהכירו את מסעדת הדגים שלו בעכו, סבידה, אבל אנחנו מתעניינים בעיצוב של המסעדה היפה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> אל תזרקו את הלימון לפח לפני שאתם עושים את הדבר הזה
>> השרון: בריכה לכל המשפחה, חצר עם ג'קוזי להורים
שאראק נמצאת בקומת הקרקע בבניין באוהאוס מ-1935, במקום שבו פעלה מסעדת אגאדיר אמבסי, אבל היא קטנה ממנה משמעותית וכוללת בר במרכז החלל ומסביב לו מספר מצומצם של שולחנות. על עיצוב חלל המסעדה היו אחראים סטודיו LOROS TLV והמעצבת קרן פק מסטודיו גלילי.
"החלל, שמוקף בחלונות זכוכית גדולים, הזכיר לנו מעין אקווריום ענק או מצפה תת ימי", אומרים המעצבים. "החלטנו לנסות להעניק לסועדים תחושה שהם סועדים מתחת לפני הים. התבססנו על השראות, אלמנטים, צבעים וטקסטורות רבים הלקוחים מסביבת החוף, הנמל ומלב הים: חול, אדמה בוצית, רשתות דיג, אצות, אבני מזח, סלעים, סירות דייגים וציוד דיג".
בבחירת הצבעים החליטו המעצבים דווקא לא להשתמש בכחול. "בכך נתנו במה ודגש לצבעוניות ולטקסטורות הנוספות המאפיינות את סביבת הים והנמל", הם אומרים. קירות המסעדה חופו בחלקם בטיח בטקסטורה חולית צהבהבה, ובחלקם באריחי טרה קוטה בגוון אדמתי-בוצי. הקיר מאחורי הבר מחופה באריחי אבן בצורות טבעיות, והרצפה מחופה באריחים עם דוגמה גיאומטרית המזכירה רשת דייגים. על הקירות תלויים מדפים עשויים רשת וכן עבודות מחוטי ברזל של המעצב קובי סיבוני, איורי דגים של סטודיו Bunica ואקססוריז שנרכשו בסטודיו נימא עברון.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
"התאורה היא פרט שמאוד חשוב לנו, ורצינו שהמנורות יהיו חלק מהותי בסיפור של המסעדה ויעזרו לנו להעביר את התחושה התת ימית. חיפשנו זמן רב מנורות מתאימות, וכשלא מצאנו החלטנו שנעצב בדיוק את המנורות הנכונות", הם אומרים. סביב הבר תלויות מנורות שעוצבו עם מתן בללתי (light house studios) בהשראת מצופים צבעוניים ומשוטים, ומעל השולחן האליפטי הגדול תלויות מנורות המזכירות משוטים. על הקיר מאחורי הבר יש מנורה בצורת דג שעוצבה משאריות מתכת בסטודיו Tommmy Design. לאלו נוספו מנורות פליז של המעצב אסף ויינברום.