LIVING
LIVING

רצו בית בצבעים מונוכרומטיים - אבל חם ונעים

הבית, הכולל שתי קומות ומרתף, עוצב בסגנון כפרי מיושן, ובני הזוג החליט לשפץ ולעדכן את העיצוב. המטבח והסלון אוחדו באזור משותף שפונה לגינה, המרתף הפך לפינת אירוח ולימודים לילדים, וההורים קיבלו מרפסת פרטית ואינטימית. הרוויחו

מערכת living | living | פורסם 12/10/20 08:00  | עודכן 12/10/20 08:40
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 1
החצר האחורית של הבית|צילום: שירן כרמל

בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 3
המטבח מוקף חלונות גדולים|צילום: שירן כרמל

בני הזוג ושלושת ילדיהם – האישה עובדת מהבית והגבר בעל חברה גדולה – מתגוררים בבית ששטחו 190 מ"ר במרכז הארץ שעיצב אדריכל לא ידוע. הבית, הכולל שתי קומות ומרתף, עוצב בסגנון כפרי מיושן, ובני הזוג החליטו לשפצו. על התהליך היו אחראיות אדריכלית שירה דרומי ואדריכלית אנוק רון ממשרד בזלת אדריכלים. בני הזוג ביקשו תכנון נוח ופרקטי של החלל הציבורי וכן הפרדה בין אזור חדרי שינה של הילדים ובין חדר הורים. הם רצו בית בצבעים מונוכרומטיים - אבל חם ונעים.

התכנון נמשך כשלושה חודשים והשיפוץ בפועל כתשעה חודשים, ובמהלכו הבית והגינה עוצבו מחדש, הוחלפו התשתיות (אינסטלציה, חשמל, תאורה, מיזוג אוויר), החלונות הוחלפו לחלונות עם פרופיל בלגי, הותקן איטום חדש במרפסות, הוחלפו הריצופים והחיפויים, חודשו חדרי הרחצה והותקן מטבח חדש.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 15
הכניסה לבית|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 16
פינת האוכל נמצאת מול הכניסה|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 17
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 13
מבט מהמטבח לכניסה|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 12
יחידת מדפים עשויה ברזל מפרידה בין הכניסה למטבח|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 11
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 4
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 2
המטבח והסלון נמצאים בחלל אחד|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 10
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 9
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 8
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 21
חדר ההורים|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 20
מהחדר יש יציאה למרפסת אינטימית|צילום: שירן כרמל

"חלוקת החללים בבית הייתה בעייתית והיו מקומות לא מנוצלים. למשל, הסלון, המטבח ופינת האוכל בקומת הכניסה היו מופרדים לגמרי ונוצרה תחושה של חוסר זרימה בבית. לכן בשלב התכנון השקענו מחשבה בחלוקה וסידור אופטימלי של החללים", מספרות האדריכליות. "מטרה נוספת הייתה ליצור מקום יותר פרטי ומפנק להורים, עם חדר שינה וחדר רחצה, ומקום שבו הילדים יוכלו לארח חברים, בנוסף לחדרי השינה שלהם. החלטנו למקם את הסלון ומטבח באזור משותף שפונה לכיוון הגינה הראשית, ואת חדר ההורים במיקום של המטבח המקורי, שכולל גם יציאה למרפסת כיפית ופרטית. את המרתף, שהיה חשוך ומחולק בקירות גבס, הפכנו לחדר משחקים ופנאי ענקי לילדים".

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הבית מוקף בגינה בעיצוב טבעי ופראי, ושביל מוביל לדלת הכניסה העשויה זכוכית עם פרופיל בלגי. מול הכניסה, בחלל נפרד, נמצאת פינת האוכל ובה שולחן מלבני בגוני לבן ואפור. ליד הקיר יש יחידת אחסון מעץ שתוכננה במיוחד. משמאל לכניסה, נמצאים המטבח והסלון בחצי מפלס תחתון. בין הכניסה למטבח מפרידה יחידת מדפים עשויה ברזל לבן עם משטחים מחוררים שהכין מסגר לפי תכנון של האדריכליות. "אנחנו אוהבות את השילוב בין חומרים שונים בגוונים דומים. כך הבית מקבל אופי ועניין באמצעות משחק של טקסטורות", הן אומרות.

המטבח בנוי בצורת חי"ת כשבצלע אחת הארונות הגבוהים ובצלע שמולה יש משטח עבודה הכולל כיריים ומקום לישיבה. ממול נמצא הסלון המרוהט במינימליזם בספה אפורה גדולה ושולחן מלבני. בצד ניצב קמין. דלתות זכוכית מובילות לחצר שבה יש שולחן אוכל חיצוני ופינת ישיבה. בצד השני של הקומה נמצאת יחידת ההורים. בחדר הותקן ארון קיר גדול שבתוכו קבועה הדלת לחדר הרחצה. דלת זכוכית מובילה למרפסת אינטימית ובה פינת ישיבה.

בקומה העליונה נמצאים חדרי הילדים, שעוצבו כמו הבית כולו בסגנון רגוע ונעים. במרתף יש החלל המשמש את הילדים ללימוד, משחק ואירוח חברים.

 

בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 14
המרפסת של ההורים|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 22
הדלת לחדר הרחצה קבועה בארון הקיר|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 5
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 6
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 7
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 30
גרם המדרגות|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 24
בקומה העליונה נמצאים חדרי הילדים|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 26
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 29
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 28
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 25
צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון - 18
המרתף|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 19
פינת לימוד במרתף|צילום: שירן כרמל
בית בתל אביב, עיצוב שירה דרומי ואנוק רון, ג - 23
צילום: שירן כרמל
_OBJ

תכנון ועיצוב: אדריכלית שירה דרומי ואדריכלית אנוק רון - בזלת אדריכלים

 

מטבח: סמל מטבחים

ספה ושולחן קפה: אליתה ליוינג

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן