הדירה המהממת שבה מתגוררים ההשתתפות ב"חתונה ממבט ראשון" היא ללא ספק הרפתקה לאמיצים בלבד, אנשים שמוכנים להכניס את עצמם למסע שהוא למעשה הימור על הלב שלהם, ואי אפשר לדעת אם הוא יסתיים בשברון של אותו הלב או באהבה מדהימה. רוני לוי ונעם קציר לפחות קיבלו מקום מושלם לבניית היחסים: דירה חלומית בתל אביב, שפורסמה אצלנו ב-LIVING אחרי ששופצה.

את הדירה שיפצה לפני ארבע שנים מאי מורגנשטרן, והיא הפכה אותה לחלום הרטוב של כל זוג, בעיקר זוג גולשים כמו רוני ונעם. שניהם חזרו לארץ מרילוקיישן במקומות שהים הוא חלק בלתי נפרד מהם - רוני (37) ממיאמי ונעם (36) מאוסטרליה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> נדהמנו: זה מה שקורה כששופכים תה על החלון 

>> אפקט הקורונה: "אנשים ביטלו חופשות - ושיפצו את הבית

מטבח (1)
צילום: נועם אקוהיז, עיצוב: מאי מורגנשטיין
מטבח, ג (2)
צילום: נועם אקוהיז, עיצוב: מאי מורגנשטיין
שינה 2 (4)
צילום: נועם אקוהיז, עיצוב: מאי מורגנשטיין

"ניצלנו את מרחק ההליכה מהים כמעט כל יום", מספרת רוני. "הדירה מרווחת עם מלא מרחב, ומטבח גדול שבשבילי זה הכי כיף בעולם. אני אוהבת מאוד לבשל, בישולים של סבתא - הרבה עראייס לארוחות עם חברים וארוחות בוקר. אני גם מאוד אוהבת את החצר, שיש בה הרגשה של מקום טיפה טרופי. החצר היא המוקד, ויושבים בה ולא בסלון. חששתי שהמעבר יהיה קשה בשבילי כי הרבה זמן לא גרתי עם מישהו, שאני אצטרך את הלבד שלי, אבל המעבר היה חלק. לא הרגשתי שאני ממש מוותרת או מתפשרת או שקשה לי נורא. אנחנו שני אנשים די דומים מבחינת האופי. כשאת חיה לבד את מתכננת את היום שלך לפי הצרכים שלך, אבל עם נעם לא נלקח ממני החופש, כי לכל אחד יש אפשרות לבחור לעשות מה שהוא רוצה".

רחצה (2)
צילום: נועם אקוהיז, עיצוב: מאי מורגנשטיין
רחצה, ג (4)
צילום: נועם אקוהיז, עיצוב: מאי מורגנשטיין
רחצה, ג
צילום: נועם אקהויז
חוץ (3)
צילום: נועם אקוהיז, עיצוב מאי מורגנשטרן

הדירה היא דירת קרקע עורפית ששטחה 83 מ"ר. "היא הייתה נוראית - חשוכה, קטנה, עורפית", מספרת מורגנשטרן. "רציתי להכניס אליה המון אור, ובגלל זה כיסינו את הרצפה בבטון לבן מוחלק, שתפיץ אור. הרעיון היה להפוך אותה לדירת ים, כזו שכשנכנסים אליה הדבר הראשון שמרגישים זה את הקרבה לים. השיפוץ נמשך ארבעה חודשים, וכלל הריסה טוטלית של הפנים, החלפת תשתיות מוחלטת, הוספת מערכת חשמל חכם, תריסים חשמליים, חלונות בלגיים, פיתוח חוץ, חיפויים, ריצוף, עבודות נגרות, ארונות, תאורה, מוצרי חשמל, ריהוט, תכנון, עיצוב וביצוע".

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הקרבה לים בהחלט ניכרת בעיצוב של הדירה, מפלטת הגוונים שכוללת הרבה כחול ולבן, דרך שימוש בחומרים טבעיים כמו פשתן, קש ועץ, ועד המקלחת בחצר. במקור הייתה הדירה מלבנית, צרה וארוכה. לאחר שנשברו כל הקירות הוחלט להעביר את החלל הציבורי לחלק החיצוני, כדי שייתחבר עם החוץ. במקום שבו עמד המטבח נמצא עכשיו חדר שינה עם חלון בלגי ענק, ולידו מסדרון שלכל אורכו ארון שירות.

הדירה של נעם ורוני (3)
רוני: "בחצר יש הרגשה של מקום טרופי" | צילום: נעם קציר
הדירה של נעם ורוני
רוני: "הדירה מרווחת עם מלא מרחב" | צילום: נעם קציר
הדירה של נעם ורוני (2)
רוני: "המעבר היה חלק" | צילום: נעם קציר

"היה לי מאוד חשוב שלמרות המסדרון שיצרנו, יהיה אפשר לראות את הדירה עד סופה, כולל הגינה, בשנייה שפותחים את דלת הכניסה. יש משהו בזה שמושך אותך ישר לחלל הציבורי ולא לפרטי ויוצר הפרדה נעימה בתוספת תחושת מרחב גדולה", מסבירה מורגנשטרן.

לפני
הדירה לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
לפני
הדירה לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי

איך זה לראות דירה שעיצבת בטלוויזיה ובשימוש של הדיירים?

"ריגש אותי שהיא עדיין רלוונטית, זו דירה ששופצה ועוצבה לפני ארבע שנים, ועדיין נראית מאוד אקטואלית, וגם רוני ונעם שזופים ויפים ומתאימים לסגנון של הדירה. הם קצת מבולגנים, אבל איזה כיף שהם כאלה מאוהבים״.