LIVING
LIVING

לוד: שדרגו את הדירה החדשה ב-250 אלף שקל

בני הזוג רכשו דירה מקבלן במרחק כמה בניינים מדירתם הקודמת בלוד. עוד במהלך הבנייה הם ערכו את ההתאמות הנדרשות: העבירו את המטבח, ויתרו על שירותי האורחים וביטלו את האמבטיה. חודשיים אחרי קבלת המפתח הסתיים גם תהליך השדרוג

מערכת living | living | פורסם 11/06/19 11:09 
דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
צילום: דרור קליש

דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
המטבח עבר לכניסה לדירה|צילום: דרור קליש

בני זוג בשנות ה-40 המאוחרות לחייהם, הורים לשלושה (חיילת משוחררת, חייל בשירות סדיר ובת 5), רכשו דירה חדשה מקבלן במרחק כמה בניינים מדירתם הקודמת, בעיר לוד. הדירה נרכשה "על הנייר", ועוד במהלך הבנייה הם פנו למעצבת הפנים ענבל לוי חורב כדי שתתאים אותה לצורכיהם.

בדירה, ששטחה כ-120 מ"ר, יש יחידת הורים, שלושה חדרי שינה נוספים (אחד בממ"ד), חדר רחצה, מחסן ומרפסת שמש (עוד 14 מ"ר). "לבעלי הבית היה חשוב שתהיה בדירה תחושה של בית חם ונעים, ולבעלת הבית היו שתי בקשות ספציפיות: מטבח מרווח עם אי גדול וחדר נסיכותי לבת הקטנה", מספרת לוי חורב. התהליך נמשך כשנתיים, במקביל לבניית הבניין, והסתיים כחודשיים לאחר קבלת המפתח. עלותו הייתה כ-250 אלף שקל, כולל תכנון מחודש, שינויי חשמל ואינסטלציה, חיפויים, ריצופים, מטבח, מיזוג ועבודת גבס, תאורה, עבודת נגרות, ריהוט וסטיילינג.   

דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
ארונות המטבח צבועים בלבן מבריק בשילוב עץ אגוז|צילום: דרור קליש

דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
צילום: דרור קליש
דירה בלוד, ג, עיצוב ענבל לוי חורב
צילום: דרור קליש
דירה בלוד, ג, עיצוב ענבל לוי חורב
שולחן אוכל מעץ אגוז|צילום: דרור קליש

>> לכל הכתבות בערוץ living 

"במיקום המקורי של המטבח לא היה מקום לאי גדול, ולכן לאחר בדיקה ואישור של מחלקת שינויי דיירים העברנו את המטבח לכניסה לדירה, למקום שבו היה אמור להיות החדר של הבן". בנוסף, בוטלו שירותי האורחים. "כך התקבל חלל גדול מספיק למטבח מרווח עם הרבה שטח אחסון, מזווה גדול וכמובן אי, המשמש כמשטח עבודה וכדלפק אכילה", מסבירה המעצבת. המטבח עצמו בנוי בצורת חי"ת עם ארונות צבועים בלבן מבריק בשילוב עץ אגוז. בפינת האוכל יש שולחן עגול מעץ אגוז.

קיר פינת האוכל וקיר הסלון הצמוד לו מחופים בלוחות פורמייקה דמויית בטון (הום סינמה) שהונחו על פי פריסה בעיצוב אישי. כדי לא להכביד על החלל הטלוויזיה בסלון הוצבה על עמוד ושאר מכשירי החשמל רוכזו בנישה בכניסה למסדרון. הסלון מרוהט בספות בגון טורקיז ובכורסה כתומה.

דירה בלוד, ג, עיצוב ענבל לוי חורב
הקיר מחופה בלוחות פורמייקה דמויית בטון|צילום: דרור קליש
דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
הטלוויזיה הוצבה על עמוד|צילום: דרור קליש
דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
הסלון מרוהט בספות בגוון טורקיז ובכורסה כתומה.|צילום: דרור קליש
דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
צילום: דרור קליש

יחידת ההורים כוללת חדר שינה וחדר רחצה. הקיר הראשי בחדר השינה נצבע בטורקיז עמוק. רצפת חדר הרחצה חופתה באריחים מצוירים בשחור לבן, הקירות חופו באריחים לבנים בגימור מט, ושידת הכיור שתוכננה במיוחד נצבעה בגוון כחול עם ידיות מוזהבות. חדרי הילדים חופו בפרקט למינציה בהיר, וכל אחד מהילדים בחר טפט לחדר. בחדר הרחצה של הילדים הותקן מקלחון מרווח במקום אמבטיה.

דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
קיר דומיננטי בכחול. חדר השינה של ההורים|צילום: דרור קליש
דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
צילום: דרור קליש
דירה בלוד, ג, עיצוב ענבל לוי חורב
חדר הרחצה של ההורים|צילום: דרור קליש
דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
חדרה של הבת הקטנה|צילום: דרור קליש
דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
צילום: דרור קליש
דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב
חדרו של הבן|צילום: דרור קליש
דירה בלוד, ג, עיצוב ענבל לוי חורב
חדרה של הבת הגדולה|צילום: דרור קליש
דירה בלוד, ג, עיצוב ענבל לוי חורב
חדר הרחצה של הילדים|צילום: דרור קליש
דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב, תוכנית לפני שיפוץ
תוכנית הדירה המקורית|שרטוט: ענבל לוי חורב
דירה בלוד, עיצוב ענבל לוי חורב, תוכנית אחרי שיפוץ
התוכנית אחרי השינויים|שרטוט: ענבל לוי חורב

עיצוב פנים: ענבל לוי חורב

עבודות גבס: דורון בס

עמוד הטלוויזיה: יבגני גלפרין G-MEDI

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק 

רשימת מכולת

וילונות ופרקטים – 16,000 שקל, DOMUS NATURE

ריהוט לסלון – 12,000 שקל, Arik Design

ריצופים וחיפויים – 20,000 שקל, ALONI

מטבח – 40,000 שקל, מטבחי AVIVI

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן