LIVING
LIVING

גבעתיים: דירת הקרקע מוקפת ירוק כמו בית במושב

דירת ה-120 מ"ר הייתה מוזנחת וחשוכה לאחר שהושכרה במשך שנים רבות, והחלוקה למפלסים הציבה אתגר תכנוני. הפתחים הגדולים שהותקנו במהלך השיפוץ מאפשרים לדיירים ליהנות מהשטחים המשותפים בשכונה המיוחדת

מערכת living | living | פורסם 02/09/20 12:43 
דירה בגבעתיים
בין הסלון למרפסת הסגורה מפרידה כוורת|צילום: שירן כרמל

דירה בגבעתיים
המרפסת הסגורה הפכה למקום המשחק החביב על הילדות|צילום: שירן כרמל
 

בני זוג בשנות ה-30 לחייהם, הורים לשתי בנות בגיל הגן, רכשו דירה בקומת הקרקע בבניין בן שתי קומות בגבעתיים. הבניין, שנבנה בתחילת שנות ה-60, נמצא בשכונה בעלת אופי מיוחד עם שטחים משותפים. שטח הדירה כ-120 מ"ר, והיא הייתה מוזנחת עם תשתיות ישנות לאחר שהושכרה במשך שנים רבות. לשיפוץ הדירה פנו בני הזוג לאדריכלית נועם ספרא.

האתגר המרכזי בתכנון היה שהבית בנוי בשני מפלסים, והיה צריך להתחשב בכך הן בתכנון החדרים והן בחיבור לתשתיות, מסבירה ספרא. בנוסף, כדי לאפשר הוספת ממ"ד בעתיד, שישמש כחדר שינה ועבודה, היה צריך לרכז את חדרי השינה בצד אחד של הבית ולהעביר פונקציות מצדו אחד של הבית לצד השני. "רצינו לפתוח את שדה הראייה ככל האפשר, ולתכנן יציאה נוחה ונגישה מהבית לחצר משותפת. לבעלי הבית היה מאוד חשוב לשמור על בית מסודר, לכן הקפדנו על מקומות לאחסון וחדר משחקים גדול", היא מוסיפה. התכנון נמשך חודשיים, והשיפוץ בפועל עוד חודשיים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

לבית מוביל שביל הולכי רגל. בכניסה יש מסדרון שמימינו נמצאים חדרי השינה ומשמאלו החללים הציבוריים. חלק מהקירות נשברו כדי ליצור שדה ראייה פתוח לכיוון המטבח והסלון. ליד הכניסה יש ארון שהוא חלק מהמטבח המשמש לאחסון נעליים ומעילים. "מכיוון שאני גם קונדיטורית, תכנון המטבח הוא החלק האהוב עליי", אומרת ספרא. "בעיניי המטבח הוא חלק עיקרי ובלתי נפרד ממרכז הבית והמראה והפונקציונליות שלו חשובים במיוחד". המטבח הלבן בנוי בשני קווים. קו הארונות כולל ארונות נמוכים מול הסלון וארונות גבוהים בין הכניסה למטבח. הקו השני הוא האי, המשמש כשולחן אוכל עיקרי.

הסלון מרוהט במינימליזם בספת רי"ש עם ריפוד אפור, כיסא נדנדה ושולחן אובלי. כוורת עץ מפרידה בין הסלון למרפסת הסגורה, הנמצאת במפלס נמוך יותר. במרפסת יש ספסל עץ ארוך המשמש גם לאחסון וקיר זכוכית מאפשר ליהנות מהאופי המיוחד של השכונה ושטחי החוץ. "המרפסת הפכה לאזור המשחק המועדף על הבנות", מספרת ספרא.

יחידת ההורים נמצאת בכניסה לבית וכוללת חדר שינה, וחדר רחצה. חדר השינה של הבנות מעוצב בשחור לבן. על אחד הקירות מודבקות מדבקות חיות עדינות, ועל הרצפה פרוש שטיח לבן עם דוגמה גיאומטרית בשחור. חדר נוסף משמש כחדר עבודה ומשחקים. גם חדר הרחצה מעוצב בגוני שחור לבן. הקירות ודופן האמבטיה מחופים באריחי קרמיקה לבנים עם רובה בצבע אפור פחם, והברזים שחורים.

 

תכנון ועיצוב: אדריכלית נועם ספרא

 

קבלן: קבלנים אודי שבו בניה ושיפוצים

נגרות: הנגרייה הקואופרטיבית

 

דירה בגבעתיים
שביל הולכי רגל מוביל לבית|צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
הארונות הגבוהים קרובים לכניסה והנמוכים נמצאים מול הסלון|צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
הכוורת המפרידה בין הסלון למרפסת|צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
הספסל במרפסת הסגורה|צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
חדר השינה של ההורים|צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
חדר השינה של הבנות|צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
חדר רחצה בשחור ולבן|צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
צילום: שירן כרמל
דירה בגבעתיים
תוכנית הדירה לפני השיפוץ|שרטוט: נועם ספרא
דירה בגבעתיים
תוכנית הדירה אחרי השיפוץ|שרטוט: נועם ספרא
דירה בגבעתיים
המטבח לפני השיפוץ|צילום: נועם ספרא
דירה בגבעתיים
המטבח לפני השיפוץ|צילום: נועם ספרא
דירה בגבעתיים
הסלון לפני השיפוץ|צילום: נועם ספרא
דירה בגבעתיים
חדר השינה לפני השיפוץ|צילום: נועם ספרא

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

רשימת מכולת

שטיח במרפסת – 1,250 שקל, השטיח האדום

ספה – 3,000 שקל, רהיטי געש

כיסאות בר – 250 שקל לכיסא, Chair2u

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן