LIVING
LIVING

קיסריה: "הזוג ביקש תחושה של 'וואו' בכניסה"

חדר השינה הייחודי של ההורים נמצא בקומת הקרקע והבריכה המרשימה נשקפת ממנו דרך קיר זכוכית וחלון עגול. הווילה הזאת הפילה לנו את הלסת

מערכת living | living | פורסם 31/10/19 08:00 
בית בקיסריה, עיצוב ורד ומוטי מלכה
תאורה ירוקה יוצרת מראה עתידני ופראי לבריכה|צילום: שגיא מורן

בית בקיסריה, עיצוב ורד ומוטי מלכה
צילום: שגיא מורן

בני הזוג – הגבר יזם וקבלן והאישה מאפרת מקצועית – מתגוררים עם שלושת ילדיהם בשכונת הגולף בקיסריה. את הבית, העומד על מגרש ששטחו 681 מ"ר, תכננו ורד ומוטי מלכה. שטח הבית הוא 343 מ"ר ויש בו חמישה חדרי שינה. "בני הזוג ביקשו בית מודרני אבל ליצור תחושה של 'וואו' בכניסה", אומרים ורד ומוטי מלכה. התכנון דרש להתמודד עם הצורה הצרה של המגרש ומיקומו בין בתים קיימים. "נדרשנו להפיק את המיטב מהשטח כדי ליצור תחושה של חלל מרווח תוך שמירה על פרטיות מקסימלית. הצלחנו לנצל את השטח באופן מקסימלי, ולכלול בו חללים רבים לאירוח, שהיו חשובים מאוד לדיירים, ובהם מטבח חוץ, פינות ישיבה, בריכה ומיטות שיזוף", אומרים המעצבים. הבנייה נמשכה שנה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

הכניסה, הסלון והמטבח: הכניסה והסלון נמצאים בחלל בגובה כפול המרוצף באריחי שיש קלקטה ענקיים שהונחו בשיטת Book match (כלומר אריחים זהים מונחים כך שהם משקפים זה את זה, כמו ספר פתוח). הסלון מרוהט בשתי ספות ארוכות ורחבות המאפשרות להשתרע מול המסך הגדול, שתי כורסאות בצבע ורוד ושולחן מרובע עם פלטת זכוכית. קיר זכוכית עם וילונות לבנים מפריד בין הסלון לחצר. המטבח נמצא לצד הסלון ופתוח אליו, ומעוצב בשחור דרמטי בשני קויים מקבילים. לאורך הקיר יש ארונות קיר ובהם קבועים ארבעה תנורים ויש נישה ובה פינת שתייה ומשקאות חריפים. במקביל לקיר יש אי גדול המחולק לשלושה חלקים: בקצה אחד כיור, במרכז כיריים חשמליות ומשטח עבודה, ובקצה השני פינת ישיבה מרווחת.

בית בקיסריה, עיצוב ורד ומוטי מלכה
חלל בגובה כפול. הסלון|צילום: שגיא מורן
בית בקיסריה, עיצוב ורד ומוטי מלכה
הספות מאפשרות להשתרע מול המסך|צילום: שגיא מורן
בית בקיסריה, עיצוב ורד ומוטי מלכה
מטבח דרמטי|צילום: שגיא מורן
בית בקיסריה, עיצוב ורד ומוטי מלכה
אי לבישול וישיבה|צילום: שגיא מורן

יחידת ההורים: חדר השינה תחום בקיר זכוכית וקיר נוסף שבו קבוע חלון עגול עצום, שניהם משקיפים לבריכה בחצר – כחצי מטר בלבד מפריד בין דלת הזכוכית למי הבריכה. הרצפה ושאר הקירות מחופים עץ. ליד החלון הגדול, על במת עץ, ניצבת המיטה, ומולה תלוי מהתקרה מסך ענק. מחיצה עשויה מראה ומחולקת לריבועים מפרידה בין חדר השינה לחדר הרחצה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הקומה העליונה: הקומה העליונה בנויה כגלריה ונמצאים בה חדרי השינה של הילדים. הגלריה מוקפת בקיר זכוכית המאפשר לצפות למטה.

בית בקיסריה, עיצוב ורד ומוטי מלכה
חדר ההורים משקיף לבריכה|צילום: שגיא מורן
בית בקיסריה, עיצוב ורד ומוטי מלכה
חלון עגול בקיר|צילום: שגיא מורן

המרתף: במרתף יש חדר קולנוע עם ספה רחבת ידיים. לאורך הקיר תלוי פוסטר פנפלקס מואר. בנוסף יש במרתף שולחן סנוקר וחדר יין. בעתיד יהיה במרתף גם חדר כושר.

החצר: החצר בנוי בצורת רי"ש ויש בה מטבח חיצוני, אזור אירוח וישיבה ומסך ענק. הבריכה מחופה בשיש גוואטמלה וורטה. לדברי המעצבים, "הבריכה היא אחד האלמנטים המרשימים בבית. האורות הירוקים בקרקעית משווים לה מראה עתידני ופראי בו זמני". לצד הבריכה יש שתי מזרקות קטנות, שמוסיפות, לדברי המעצבים "תחושה של כיף ואקסטרווגנטיות, בדומה למלון יוקרה". בקצה הבריכה יש ג'קוזי עגול.

בית בקיסריה, עיצוב ורד ומוטי מלכה
פינת קולנוע במרתף|צילום: שגיא מורן
בית בקיסריה, עיצוב ורד ומוטי מלכה
בקצה הבריכה יש ג'קוזי עגול|צילום: שגיא מורן
_OBJ

עיצוב: ורד ומוטי מלכה

ריצוף וכלים סניטריים: טופולסקי

תאורה: תאורה באופק

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן