LIVING
LIVING

הווילה הלבנה בשרון

בני המשפחה התגוררו בבית קטן וישן, אבל הייתה לו חצר אחורית מוקפת עצים. כשקנו מגרש סמוך, חששו שבבית החדש לא תהיה אותה תחושת פרטיות אהובה. לשמחתם, האדריכלים מצאו פתרון

מערכת living | living | פורסם 22/07/19 09:16 
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין

בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
פינת אוכל חיצונית|צילום: שי אפשטיין

בני הזוג וארבעת ילדיהם התגוררו ביישוב כפרי בשרון, וכשקנו מגרש פינתי סמוך פנו לאדריכלית יעל שחר ואדריכל ליאור רוזנפלד ממשרד שחר רוזנפלד אדריכלים כדי שיתכננו בשבילם את בית החלומות שלהם. "בני המשפחה אמנם גרו בבית קטן וישן, אבל הייתה לו חצר אחורית מוקפת עצים וללא שכנים והם אהבו מאוד את הפרטיות", מספר ליאור רוזנפלד. "כשהם רכשו את המגרש הפינתי, הם חששו שבגלל המיקום תהיה להם פחות פרטיות. לכן החלטנו לבנות בית בצורת L עם גינה קדמית וחצר אינטימית".

הבית, ששטחו 320 מ"ר, כולל קומת כניסה (115 מ"ר), מרתף (115 ק"מ) עם כניסה נפרדת וחצר אנגלית וקומה עליונה (כ-90 מ"ר). הבנייה נמשכה שנתיים. הבית בנוי בצורת L אך נתפס כקובייה מכיוון שקורות הקומה העליונה ממשיכות ותוחמות את פינת הישיבה בחצר. הצלונים שבין הקורות מסוככים על פינת הישיבה ומאפשרים פרטיות מוחלטת והגנה מהשמש גם כשנמצאים בגינה.

בית פרטי, ג, עיצוב שחר רוזנפלד
הבית נראה כמו קובייה|צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, ג, עיצוב שחר רוזנפלד
קורות הקומה העליונה תוחמות את פינת הישיבה בחצר|צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, ג, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
הכניסה לבית |צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
גרם המדרגות עשוי פלדה צבועה לבן|צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
מטבח בהיר בצורת רי"ש|צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין

>> לכל הכתבות בערוץ living  

קומת הכניסה: בכניסה לבית נמצא החלל הציבורי – מימין לדלת הכניסה המטבח, ומשמאל פינת האוכל ואחריה הסלון. קירות הזכוכית (א.ש.אלומיניום) מאפשרים לראות את החצר והבריכה. מימין לדלת הכניסה יש ארונות המתחברים למטבח, ומשמאל יש גרם מדרגות פלדה צבוע לבן. הרצפה מחופה בפרקט בהיר.

"החלל הציבורי מאופיין בקו עיצוב נקי וחמים, הנושק לסגנון הסקנדינבי בדגש על חומרים טבעיים, רכים ונעימים בצבעוניות מאופקת ובקווים ישרים ודקים", אומרים האדריכלים. המטבח הבהיר (סמל) בנוי בצורת רי"ש – בצלע אחת הארונות הגבוהים ובהם משולבים המקרר והתנורים. בצלע השנייה נמצאים הארונות הנמוכים והכיור ומעליהם חלון גדול. בלב המטבח ניצב אי עשוי פורניר שחור מותז ובו ארונות ושישה מקומות ישיבה. מהמטבח יש יציאה לפינת האוכל החיצונית המקורה.

לב הסלון הוא קיר הטלוויזיה ובו מזנון עץ כחול כהה (נגריית אבן צור). מצד אחד שלו יש חלון ארוך ובצד השני דלת המובילה לחניה. הסלון מרוהט בספה גדולה, שתי כורסאות ושולחנות קפה – כולם במסגרות ברזל אווריריות. דרך קירות הזכוכית נשקפות הצמחייה הירוקה והבריכה הכחולה. על החלונות תלויים וילונות שקופים למחצה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

החצר: החצר מכוסה בדשא וחלקה מחופה באריחי שיש גדולים. יש בה בריכה עם כיסוי בטיחותי, שולחן אוכל ופינת ישיבה ואזור ברביקיו.

בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
אי עשוי פורניר שחור מותז |צילום: שי אפשטיין

בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
משמאל למזנון הטלוויזיה יש דלת המובילה לחניה|צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
המזנון נבנה במיוחד|צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין

הקומה העליונה: גרם המדרגות מוביל למסדרון ובו חלונות זכוכית גדולים ובסופו יחידת ההורים. ביחידת ההורים יש חדר השינה לא גדול אך מואר, חדר ארונות וחדר רחצה בהיר. הרצפה מחופה בפרקט, הממשיך לתוך חדר הרחצה עד המקלחון. המקלחון, כולל הספסל התלוי, מחופה בגרניט פורצלן מדוקק, ומשטח הכיור מחופה קוריאן לבן. בקומה הזו נמצאים גם שני חדרים לבנות וחדר הרחצה שלהן.

בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין

בית פרטי, ג, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
חדר השינה של ההורים בקומה העליונה|צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, ג, עיצוב שחר רוזנפלד
חדר הרחצה של ההורים|צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, ג, עיצוב שחר רוזנפלד
חדרו של אחד הבנים בקומת המרתף|צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, ג, עיצוב שחר רוזנפלד
חדר הרחצה במרתף|צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד
צילום: שי אפשטיין
בית פרטי, עיצוב שחר רוזנפלד, תוכנית אדריכלית
תוכנית אדריכלית של קומת הכניסה|שרטוט: שחר רוזנפלד אדריכלים
_OBJ

המרתף: במרתף יש חדר טלוויזיה ובו קונסולת משחקים, שני חדרים לבנים המתבגרים וחדר רחצה בצבעוניות כהה ופרקטית. החומרים שנבחרו למרתף פונקציונליים ועמידים.

תכנון ועיצוב: שחר רוזנפלד אדריכלים

סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש

פיקוח: גלעד קדם

נגרות: נגריית אבן צור

 

 

 

 

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן