חיה צוויגנבאום, חוץ
גינה על הגג. להרגיש בבית פרטי | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, חוץ
135 מ"ר גג | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, חוץ
כיף לארח | צילום: לירן שמש
זוג בשנות ה-30 עם שני ילדים קטנים מתגוררים בדירת פנטהאוז בכפר גנים בפתח תקווה בבניין מגורים חדש שנבנה לפני כשנה וחצי. בדירה שישה חדרים בשטח של 150 מ"ר וגג בגודל של כ-135 מ"ר. בני הזוג רצו לגור בעיר אך להרגיש בעזרת הגינה על הגג כאילו הם חיים בבית פרטי. הם חיפשו דירה שתשמש אותם שנים רבות גם אם המשפחה תתרחב. היה להם חשוב שלילדים יהיה מרחב לשחק בו ושיוכלו לארח ברווחה מספר רב של אנשים.

לאחר קבלת המפתח מהקבלן המבצע החל שיפוץ של שלושה חודשים עם קבלן פרטי על מנת להביא את הפרויקט לרמת הגמר הרצויה ולעבודות המיוחדות שלא נכללו במסגרת הסטנדרט. עלות השיפוץ היתה 200 אלף שקל. במסגרת עבודת הקבלן הנוסף שודרגו עבודות החשמל, נעשו עבודות גבס, ריצוף, שיש על גבי ריצוף הסטנדרט, חיפוי חדרים רטובים, דלתות, פרקטים וגמר צבע.

"בדירה נעשו שינויים מהותיים", מספרת האדריכלית והמעצבת חיה צוויגנבאום, "שינינו את מיקום הכניסה ויצרנו מבואת כניסה במקום להיכנס ישירות לסלון. השינוי השני היה ליצור מהחדר הראשון חדר פתוח עם דלתות הזזה נסתרות בקיר לשבירת רצף החדרים ולקבלת מסדרון קצר יותר. החדר הזה משמש את המשפחה כחדר טלוויזיה ויכול להיסגר הרמטית לטובת חדר אירוח. לחדר הזה ניגשים משני פתחים, אחד מהאזור הפרטי, מכיוון מסדרון החדרים, והשני ממבואת הכניסה ושירותי האורחים. זאת נקודת המפגש של הבית המבדילה בין האזור הציבורי של מטבח, פינת האוכל והסלון לבין חדרי השינה וחדרי הרחצה".

חיה צוויגנבאום, מראה
שמאלה לאזור הציבורי וימינה דרך מסדרון לאזור הפרטי | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, מראה
יצרו מבואת כניסה במקום להיכנס ישירות לסלון | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום
צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, מגורים, סלון
שטיח סלון: ג'וזפון שטיחים, הרצליה פיתוח, 15,000 שקל | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, סלון
משחק וקומפוזיציה של האביזרים השונים | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, סלון
צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, סלון
ספה בקווים קלאסיים עם כיסאות בעיצוב סקנדינבי | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, סלון
פריט אהוב בבית: מנורת פינת האוכל מתומאס תאורה | צילום: לירן שמש

עוד באתר לעיצוב הבית:

משחק של אביזרים

הכניסה לבית היא דרך מבואה המחלקת את הבית באופן ברור לכל מי שנכנס – שמאלה לאזור הציבורי וימינה דרך מסדרון לאזור הפרטי. מול הדלת אפשר לראות קונסולה בשילוב מתכת ועץ ומראה עגולה. לשרותי האורחים מגיעים מתוך המבואה, והדרישה היתה שתהיה בהם מקלחת מוצנעת. לכן דלת המקלחת מרצפה עד תקרה עשויה מזכוכית חלבית לטשטוש הפונקציה. המראה בכניסה לשירותים הוא של כיור שיש שחור מלבני שיושב על הרצפה עם המון נוכחות.

בחלל הציבורי שלוש הפונקציות המרכזיות - המטבח, פינת האוכל והסלון. המטבח לבן עם דלתות זכוכית מבריקה גמר שהוא פרקטי מבחינת תחזוקה שחשובה בבית עם ילדים אך עדיין נותנת את המראה האלגנטי שהיה חשוב גם למראה הכללי של מטבח פתוח לסלון. בעזרת אבן קיסר במראה שיש קלאסי ניתנה נגיעה של חמימות ולא סטריליות. "האתגר היה לשלב ריהוט בסגנון קווים נקי עם אלמנטים של חומרים טבעיים וסגנון קצת יותר עשיר בצבע וצורה", מספרת המעצבת. יש משחק וקומפוזיציה של האביזרים השונים, החל משילוב שולחן עץ אלון עשיר בגוון עם כיסאות פלסטיק אטום. בסלון הסמוך, ספה בקווים קלאסיים עם כיסאות בעיצוב סקנדינבי ושטיח קילים עשיר בגוון ועומק להשלמה ואיזון. הפריט האהוב על המעצבת בבית הוא מנורת פינת האוכל מתומאס תאורה. "זו מנורה יוצאת דופן כבר במבט ראשון", היא אומרת, מהרגע שראינו אותה ידענו שהיא תהיה הפריט שיחבר בין המטבח הלבן והנקי לבין הסלון ושולחן העץ החם".

חיה צוויגנבאום, פינת אוכל
שילוב שולחן עץ אלון עשיר בגוון עם כיסאות פלסטיק אטום | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, פינת אוכל
אבן קיסר במטבח במראה שיש קלאסי | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, פינת אוכל
נגיעה של חמימות ולא סטריליות | צילום: לירן שמש
 
חיה צוויגנבאום אי במטבח
מטבח פרקטי מבחינת תחזוקה | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, אי במטבח
המטבח לבן עם דלתות זכוכית מבריקה | צילום: לירן שמש

ביטוי עיצובי על רקע קלאסי

בחדרי השינה פרקט אלון כבסיס של חמימות. ארונות הקיר נצבעו בגון הקיר בצביעה בתנור, גם בחדר ההורים וגם בחדרי הילדים.

חדר הרחצה של ההורים רוצף בשיש של שאר הבית וכך גם חיפוי הקיר באזור המקלחת. ארון הכיור מעץ אלון יושב על גבי ספסל שיש שחודר לתוך המקלחת. הארון העליון, שעל גבי דלתותיו מראה, תלוי מרחף מתקרת הבית המקורית ברווח שבין הקיר להנמכה של תקרה לטובת מנוע מיזוג אוויר.

חיה צוויגנבאום, חדר שינה
חדר השינה. ארונות הקיר נצבעו בגון הקיר בצביעה בתנור | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, חדר שינה
ראש מיטה:ARON'S textile , 2500 שקל | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, חדר שינה גובה
בחדרי השינה פרקט אלון כבסיס של חמימות | צילום: לירן שמש

בחדר רחצה ילדים בעלת הבית רצתה משחק עם צבע וצורה אך לא משהו ילדותי שלא יוכל לעמוד במבחן הזמן. לפיכך שולבו אריחים מאוירים עם צבעוניות משלימה לגוני הבית וגון התכלת שבאריח חוזק על ידי מסגרת למראה צבועה בהזמנה. גם כאן ארון הרחצה מאלון טבעי שנאמן לשאר הבית ולרצון לשמור על הרמוניה ושימוש בחומרים זהים.

"השותפות עם הלקוחות היתה טובה במיוחד", אומרת המעצבת, "בעל הדירה הקדיש את כל זמנו הפנוי לתכנון, והיה קשוב לכל רעיון גם אם לא תמיד יצא לפועל. הידיעה שסומכים על הידע שלי כמעצבת והעובדה שהתכנון הראשוני המשותף כמעט לא השתנה הובילו לרמת מעורבות וסיפוק גדולה".

צוויגנבאום ממליצה ללכת על רצפה בגוון קלאסי, קירות בהירים וגופי תאורה שקועים בגוון התקרה, שתמיד יהוו רקע נוח לתחלופה ולשינויים של התכולה לאורך שנים ויאפשרו מקום לחופש ולביטוי עיצובי של הדיירים.

חיה צוויגנבאום, מבט לחדר ילדים
הרבה מרחב לילדים לשחק | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, חדר בן
צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, טלוויזיה
ממליצה ללכת על רצפה בגוון קלאסי | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, פינה
צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, נישות
צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, פינה
צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום גובה, רחצה
שולבו אריחים מאוירים עם צבעוניות משלימה לגוני הבית | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום, רחצה, גובה
ארון הרחצה מאלון טבעי שנאמן לשאר הבית | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום , רחצה גובה
הרמוניה ושימוש בחומרים זהים | צילום: לירן שמש
חיה צוויגנבאום , מקלחון, גובה
המראה בכניסה לשירותים הוא של כיור שיש שחור מלבני שיושב על הרצפה עם המון נוכחות | צילום: לירן שמש
_OBJ

אדריכלות ועיצוב: חיה צוויגנבאום