LIVING
LIVING

הגליל התחתון: בנו את בית חלומותיהם ב-3 שנים

בני הזוג וארבעת ילדיהם עברו ליישוב הושעיה וכשהופשרו הקרקעות ברחבה התחילו בבנייה. הבית היפה והפרקטי נהנה גם מהנוף הגלילי

מערכת living | living | פורסם 17/12/18 12:28 

בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חוץ - 38
הבית מורכב משני חלקים|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חלל ציבורי - 7
גובה כפול בחלל הציבורי|צילום: אורית אלפסי

בני הזוג, האישה אחות בחדר מיון וקונדיטורית והגבר מהנדס בחברה גדולה, הורים לארבעה, חלמו על בית צמוד קרקע ביישוב קהילתי. הם עברו ליישוב הושעיה בגליל התחתון וכשהופשרו הקרקעות ברחבה התחילו בבניית הבית. על התכנון היו אחראים אלעד יששכר אלוני וטלי פורת סטרר מסטודיו "אחד לאחד מעצבים פנים".

"הדיירים חלמו על בית כפרי אקלקטי עם מגוון חומרים וטקסטורות מעולמות שונים", מספרים יששכר אלוני ופורת סטרר. בפן האדריכלי, הבקשה היחידה והמרכזית, זאת שהנחתה אותנו בתהליך התכנון, הייתה ליצור מבנה שיאפשר קשר עין בין כל בני הבית". בניית הבית, ששטחו 220 מ"ר, נמשכה שלוש שנים והעלות הייתה 1.6 מיליון שקל.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

המבנה בנוי משני חלקים מרכזיים – חלק ציבורי בגובה כפול וחלק פרטי ובו שתי קומות ובהן חדרי שינה, רחצה ושירות. "מעבר ליופי ולאסתטיקה התבקשנו לבחור חומרי גמר פרקטיים שימשיכו את השפה האדריכלית, וכך נבחר ריצוף אבן בעיבוד 'ראף' ובגדלים שונים שנמשך גם בגינה המרכזית. נבחרו גם צבע קפה-אפרפר לקירות, אלומיניום שחור וגג חשוף עם קורות מולבנות. כל אלה יוצרים מעטפת מונוכרומטית שקטה ומעודנת. כדי להפיח חיים נוספו גוון כחול כהה לארונות המטבח, כורסאות בחרדל, שטיח אדום אפגני בעבודת יד כמצע לשולחן פינת האוכל והרבה צמחייה טבעית שביחד יוצרים חגיגת צבע אלגנטית", מסבירים המעצבים.

בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, כניסה - 6
הכניסה|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, כניסה - 4
צילום: אורית אלפסי

קומת הקרקע: דלת הכניסה נמצאת במפרק שנוצר בין שני החלקים ומובילה אל החלל הציבורי – הסלון, פינת האוכל והגינה המרכזית שמהם נשקף הנוף ובו מצודת ציפורי הנמצאת בדרום מערב. מימין לדלת הכניסה נמצא מטבח רחב ידיים ובו שטחי עבודה גדולים מהמקובל בשביל בעלת הבית הקונדיטורית.

מול דלת הכניסה נמצאת פינת האוכל הסמוכה לקיר מעטפת שמעבר לתפקידו הקונסטרוקטיבי גם יוצר את ההפרדה המרכזית בין החלל הציבורי לחללים הפרטיים. הקיר חופה כולו בבריקים כדי להדגיש ולהעצים את גובה החלל. מאחורי הקיר נמצאים פינת משפחה, חדר שירות, חדר רחצה והממ"ד שבו נמצא חדרו של הבן.

בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, כניסה - 3
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חלל ציבורי - 16
ריצוף אבן בחלל הציבורי|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 33
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חלל ציבורי - 4
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חלל ציבורי - 15
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 37
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, מטבח - 1
משטחי עבודה גדולים במטבח|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, מטבח - 10
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, מטבח - 9
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, פינת אוכל - 5
הקיר המחופה אבן מפריד בין החלל הציבורי לפרטי|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 31
כיור לנטילת ידיים|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חדר כביסה - 11
חדר השירות|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חדר כביסה - 12
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 35
חדרו של הבן|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 36
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 32
צילום: אורית אלפסי

הקומה העליונה: בגרם המדרגות נפתח חלון גדול שמכניס אור טבעי לפרוזדורים בשתי הקומות, המדרגות נבנו מאבן טבעית שחורה והמעקה עשוי מרשת ברזל מושחר. קומת החדרים מחופה בפרקט בגוון טבעי. בין החדרים נמצאת פינת עבודה עם קיר המחופה בלוחות OSB חשופים ולא מעובדים.

בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, פינת עבודה - 24
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, פינת עבודה - 26
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, פינת עבודה - 25
פינת עבודה|צילום: אורית אלפסי

לבקשת ההורים שאוהבים את הנוף, חדר השינה שלהם פונה לכיוון דרום-מערב. בחדר הותקן ארון קיר עם דלתות מראה כדי לתת תחושה של מרחב למרות ממדיו הצנועים של החדר. חדר הרחצה של ההורים ושירותי האורחים רוצפו באריחים קטנים בדוגמת פישבון. הקירות חופו באריחים גדולים בצבע אפור. הארונות עשויים עץ אלון טבעי מעושן.

בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 29
חדר ההורים פונה לנוף|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 27
חיפוי המראה על ארון הקיר יוצר תחושה של חלל גדול|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חדר שינה - 15
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 30
חדר הרחצה של ההורים|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 28
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 34
שירותי אורחים|צילום: אורית אלפסי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

בחדר של שתי הבנות יש לכל אחת נישת מדפים מעל המיטה, ובין המיטות ספסל-חלון. לחדר של הבת הגדולה צמודה מרפסת. חדר הרחצה המשותף לשלוש הבנות מרוצף באריחים בדוגמת פישבון גסה. הקירות במחופים באריחים בהדפס מעויינים דקיק ומעודן ובטיח מינרלי. גם כאן הארונות עשויים אלון טבעי מעושן.

בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חדר ילדים - 16
חדר הבנות|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 25
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד - 26
חדר הבת הגדולה|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חדר רחצה - 22
חדר הרחצה של הבנות|צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, ג, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חדר רחצה - 23
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חוץ - 39
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, חוץ - 40
צילום: אורית אלפסי
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, תוכנית קומת קרקע
תוכנית קומת הקרקע|שרטוט: סטודיו אחד לאחד
בית בהושעיה, עיצוב סטודיו אחד לאחד, תוכנית קומה שנייה
תוכנית הקומה העליונה|שרטוט: סטודיו אחד לאחד

אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו אחד לאחד מעצבים פנים - אלעד יששכר אלוני וטלי פורת סטרר

רשימת מכולת

כיסאות בר – 630 שקל לכיסא, יונייטד סיטס

שולחן אוכל מעץ ממוחזר – 6,200 שקל, ביתילי

שטיח אפגני בעבודת יד (בפינת האוכל) – 2,900 שקל, השטיח האדום

מנורות קיר (בקיר הבריקים) – 690 שקל ליחידה, דיל תאורה

מאווררי תקרה (בחלל הציבורי) – 1800 שקל ליחידה, אמפראל 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן