LIVING
LIVING

הדירה שופצה כשהמשפחה עדיין גרה בחו"ל

הדירה שבני הזוג קנו בתל אביב הייתה מושכרת שנים ארוכות, ולכן הצריכה שיפוץ יסודי. כשחזרו לארץ הם מצאו בית מזמין עם חדרים גדולים ומעוצבים, בר מוזהב תלוי במטבח ומקום ראוי לפסנתר. ברוכים השבים

מערכת living | living | פורסם 31/08/20 10:00 
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר - 10
הפסנתר הוצב ליד קיר הזכוכית|צילום: אורית ארנון

דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר - 1
דלת זכוכית מובילה מהטבח לחדר העבודה|צילום: אורית ארנון
 

בני הזוג, הגבר מהנדס ימי והאישה עוסקת בפסיכולוגיה, התגוררו שנים רבות בחו"ל עם ילדיהם התאומים, בן ובת בבית ספר יסודי. לקראת חזרתם לארץ הם רכשו דירת 130 מ"ר בתל אביב. הדירה הייתה מושכרת שנים רבות ולכן הצריכה שיפוץ מקיף, כולל שינויים בחלוקת החלל כדי להתאים לצורכי בני המשפחה ולסגנון חייהם. לשיפוץ הדירה פנו בני הזוג למעצבת נועה סביר, שתכננה ועיצבה את דירתם של הוריה של האישה.

"הדיירים רצו בית אקלקטי, חמים ומחבק שיבטא את תחביביהם השונים, בהם נגינה בפסנתר וציור", מספרת סביר. "לצד פריטים חדשים הם רצו לשלב בדירה פריטים שאספו בטיולים בעולם ורהיטים ואקססוריז שנקנו לאורך השנים". השיפוץ נערך עוד כשהמשפחה הייתה בחו"ל, וכלל חלוקה מחדש של החלל, החלפת תשתיות (חשמל, אינסטלציה ומיזוג), החלפת חלונות, דלתות, חדרי רחצה ומטבח ועוד. השיפוץ בפועל נמשך כשלושה חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר - 3
קיר מחופה טפט במבואה|צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, ג - 9
שידת ההחתלה שופצה והוצבה בכניסה|צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר - 11
חיפוי קיר במראה חלוד במטבח|צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, ג - 10
מעל האי הותקן בר מוזהב|צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, ג - 11
צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר - 9
צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, ג - 12
צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, ג - 8
פינת האוכל|צילום: אורית ארנון

במהלך השיפוץ נשברו הקירות בין המטבח והסלון ליצירת חלל פתוח. בנוסף נוצרו שלושה חדרי שינה מרווחים וכן חדר עבודה. בכניסה לבית יש מבואה גדולה ובה קיר מחופה טפט אפור עם דוגמה גיאומטרית. במבואה ניצבים ספסל ושידת החתלה שבני הזוג לא רצו להיפרד ממנה ולכן הוחלט לשדרג אותה. מגירות השידה נצבעו בשחור והידיות הוחלפו בידיות מוזהבות מגוונות.

מול הכניסה נמצא החלל הציבורי – המטבח ובהמשך הסלון. "כדי שפסנתר הכנף לא יחסום מעברים ויפריע לתחושת המרחב הוחלט להציב אותו ליד הקיר הזכוכית, המפריד בין הסלון למרפסת. "כך הוא משתלב בחלל בהרמוניה ואפשר להסתכל החוצה בזמן הנגינה", מסבירה סביר.

"מתחילת הדרך ידענו שנרצה לשלב במטבח בר משקאות מוזהב מעל האי וחיפוי קיר במראה חלוד. בהתאם לכך נבחרו שאר האלמנטים", היא מספרת. המטבח הלבן בנוי משתי צלעות של ארונות, והקיר שמעל הכיור מחופה בחיפוי במראה חלוד (אלוני). בנוסף לארונות יש אי ובו כיריים ותנור, וכן מקומות ישיבה, ומעליו הבר שתכננה סביר ובנה מסגר (אלי קוקו). בין המטבח לסלון ניצב שולחן אוכל עגול מעץ. דלת זכוכית רחבה מובילה מהמטבח לחדר עבודה, שבו הוצבו גם מכונת הכביסה והמייבש.

המסדרון המוביל לחדרי השינה והרחצה הורחב, והותקנו בו ארונות לבנים בשילוב נישות פתוחות מחופות פורמייקה בגון חלודה לתצוגה. יחידת ההורים הורחבה ובין חדר השינה לחדר הרחצה הותקן קיר זכוכית ועליו וילון לפרטיות. הילדים היו שותפים בעיצוב החדרים שלהם. כל אחד מהם בחר טפט ומהטפט נדגם צבע לקיר הסמוך. רצפת חדר הרחצה של הילדים חופתה באריחי שיש, וכך גם חלק מהקירות. שאר הקירות חופו באריחים לבנים פשוטים. הברזים, המנורות והאקססוריז מוסיפים נגיעה יוקרתית. 

דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר - 22
דלת הזכוכית בין חדר השינה לחדר הרחצה ביחידת ההורים|צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, ג - 27
צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, ג - 28
צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר - 19
חדרה של הבת |צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר - 17
חדרו של הבן|צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר - 16
צבע הקיר נדגם מהטפט|צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר - 15
חדר הרחצה של הילדים|צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, ג - 13
צילום: אורית ארנון
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, תוכנית אדריכלית, לפני שיפוץ
תוכנית הדירה לפני השיפוץ|צילום: נועה סביר
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, תוכנית אדריכלית, אחרי שיפוץ
תוכנית הדירה אחרי השיפוץ|צילום: נועה סביר
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, לפני שיפוץ - 5
הסלון לפני השיפוץ|צילום: נועה סביר
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, לפני שיפוץ - 8
הסלון לפני השיפוץ|צילום: נועה סביר
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, לפני שיפוץ - 1
המטבח לפני השיפוץ|צילום: נועה סביר
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, לפני שיפוץ - 12
אחד מחדרי הילדים לפני השיפוץ|צילום: נועה סביר
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, ג, לפני שיפוץ - 2
חדר הרחצה לפני השיפוץ|צילום: נועה סביר
דירה בתל אביב, עיצוב נועה סביר, לפני שיפוץ - 7
חדר הרחצה לפני השיפוץ|צילום: נועה סביר

 

עיצוב: נועה סביר

 

תאורה: משה אברג'יל, קמחי תאורה

וילונות וטפטים: שרון מ"מטפטים"

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן