LIVING
LIVING

יפו: "השיפוץ היה טוטלי ומסיבי"

דירה מוזנחת במבנה לשימור במרכז העיר הפכה ללופט יפהפה עם קירות זכוכית, תריסי עץ. בין צבעי השחור לבן בבית בולט צבעו של המטבח ומוסיף לאווירה המסוגננת

ענת סימן-טוב | living | פורסם 04/12/18 10:00 

דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (24)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (14)
צילום: גדעון לוין

דירה בבניין לשימור במרכז יפו הפכה לדירה מעוצבת ומודרנית המתאימה לצורכיהם של הדיירים – יועץ אסטרטגי ומנהל מוצר בסטארט אפ, חובב בישול, ובתם בת ה-4. רוב הבניינים באזור הם בניינים לשימור, חלקם כבר שופצו והם יפים ומטופחים. הבניין שמול המרפסת של בני הזוג, לעומת זאת, הוא בניין נטוש ענקי שהיה בעבר מבנה צבאי.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

"נקראנו לתכנן דירה בת 90 מ"ר שבה החלוקה הייתה לא מיטבית ולא התאימה לרוכשים", מספר איתן כהן מ-Studio ETN. "השיפוץ היה טוטלי ומסיבי. לדירה חלל פתוח מאוד אופייני ליפו, עם תקרות הגבוהות ותריסים מסוגננים מעץ מלא. הדיירים ביקשו להפוך את הדירה למוארת, מזמינה ושתהיה בה תחושה של בית. בתכנון רצינו ליצור דיסוננס בין הפנים לחוץ, ליצור איזון בין אור טבעי למלאכותי ואיזון בין חומרים מעודכנים למסורתיים".

דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (8)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (15)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (16)
צילום: גדעון לוין

במהלך השיפוץ נהרסו הקירות שחצצו בין החלל המרכזי לבין חדרי המגורים, ובמקומם נבנו מחיצות זכוכית עם פרופיל בלגי דקיק המאפשרות לאור להיכנס דרך החלונות הגדולים. בדירה נבנה מטבח גדול יותר וכן גלריה למערכות השונות (דוד, מיזוג אוויר וחשמל) המשמשת גם לאחסון. לגלריה עולים  עם סולם נפתח מתקרת השירותים.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

"בחרנו פלטת חומרים מאוד ארצית, שמתחשבת באופי המיוחד שהיה ללופט היפואי עוד לפני שבכלל התערבנו. הוספנו חומרים ארציים נוספים כמו ברזל וטרצו, בשיטות יישום מודרניות והוספנו יצירות אמנות שיתאימו לחלל שנוצר", מתאר כהן. "למעשה נוצר חלל אחד גדול ופתוח, חדר שינה וחדר עבודה. מהחלל הציבורי, הכולל סלון ומטבח, יש יציאה למרפסת שממנה נשקף הבניין הנטוש הסמוך". חדר הילדה הופרד משאר החללים, ומתאים לגילה, הן בחומרים שנבחרו והן בגוונים. "למרות הפתיחות של החלל, הדירה מחולקת באמצעות חומרים שונים ברצפה ועל ידי צירים. המטרה הייתה לאפשר סימולטניות של פעולות יומיומיות בלי להפריע על ידי יצירת מעברים נאותים ורחבים".

עיצוב: איתן כהן - Studio ETN

דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (17)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (18)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (21)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (22)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (19)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (20)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (23)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (13)
הדלת מובילה לחדר השירותים הנוסף|צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (26)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (27)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (28)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (25)
המטבח|צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (6)
משטח העבודה תלוי מהתקרה וכך נוצר מקום ישיבה נוסף|צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, מטבח, צילום גדעון לוין (33)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, מטבח, צילום גדעון לוין (32)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, מטבח, צילום גדעון לוין (31)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, מטבח, צילום גדעון לוין (29)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (11)
תקרת המטבח|צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, מטבח, צילום גדעון לוין (30)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (1)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (40)
חדר השינה של בני הזוג|צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, חדר שינה, צילום גדעון לוין (36)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, חדר שינה, צילום גדעון לוין (35)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, חדר רחצה, צילום גדעון לוין (4)
חדר הרחצה|צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, חדר רחצה, צילום גדעון לוין
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, חדר רחצה, צילום גדעון לוין (5)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, חדר רחצה, צילום גדעון לוין (6)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (36)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (39)
חדר העבודה|צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (37)
נישה מצופה קטיפה בארון משמשת כמקום ישיבה|צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (38)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, חדר ילדים, צילום גדעון לוין (11)
חדרה של הילדה|צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, חדר ילדים, צילום גדעון לוין (10)
צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, עיצוב איתן כהן, צילום גדעון לוין (7)
חומרים שונים יוצרים הפרדה בין הפונקציות השונות בחלל|צילום: גדעון לוין
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, לפני שיפוץ, צילום איתן כהן (3)
הדירה במהלך השיפוץ|צילום: איתן כהן
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, לפני שיפוץ, צילום איתן כהן (1)
הדירה במהלך השיפוץ|צילום: איתן כהן
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, לפני שיפוץ, צילום איתן כהן (2)
הדירה במהלך השיפוץ|צילום: איתן כהן
דירה ביפו, ג, עיצוב איתן כהן, לפני שיפוץ, צילום איתן כהן (4)
הדירה במהלך השיפוץ|צילום: איתן כהן
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן