LIVING
LIVING

"מההתחלה ראיתי את הפוטנציאל של הדירה"

עוד בשלב בחירת הדירה פנו בני הזוג לאדריכל גיא עזריאלי. לאחר שרכשו דירת פנטהאוז מקבלן בבניין רב קומות חדש בהוד השרון הוא התאים הדירה לצורכיהם. חדר ההורים הוגדל, המטבח הוחלף ובמרפסת הותקן מטבח חיצוני

מערכת living | living | פורסם 25/10/18 08:57 

פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 8
מיד בכניסה אפשר לראות את הנוף העירוני |צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 5
וילונות אפורים נותנים לחלל מראה דרמטי|צילום: יואל אליווה

בני זוג בשנות ה-50 לחייהם, עוסקים במקצועות חופשיים והורים לשלושה ילדים (בצבא וסטודנטים), רכשו דירת פנטהאוז מקבלן בבניין רב קומות חדש בהוד השרון. שטח הדירה 190 מ"ר ועוד 80 מ"ר מרפסת סביב החלל הציבורי. עוד בשלב בחירת הדירה הם פנו לאדריכל גיא עזריאלי, שעבדו איתו במיזמים מוצלחים קודמים. "כבר בהתחלה ראיתי את הפוטנציאל הרב ואת הייחודיות של הדירה", הוא אומר.

הדירה כללה שישה חדרים עם הכנות למטבח סטנדרטי של קבלן. חדר ההורים היה קטן יחסית עם מקלחת קטנה וחדר ארונות קטן. "המטרה הייתה ליצור דירה מעוצבת במראה מודרני ומדויק עם תחושת חום וביתיות תוך התחשבות באור הטבעי שנכנס לדירה בשעות היום", מסביר עזריאלי. הפרויקט כלל יצירת מטבח פתוח עם קשר עין לפינת האוכל ולחדר המגורים, בעיצוב נקי ומודרני עם אי מרכזי גדול שישמש מקום מפגש לבני המשפחה בכל שעות היום; תכנון יחידת הורים מרווחת עם חדר רחצה גדול; עיצוב שלושת חדרי הילדים; עיצוב המרפסת ותכנון פינות ישיבה ומטבחון חוץ. השיפוץ נמשך חמישה חודשים, כולל תכנון וביצוע על ידי חברת "יוקרה – חברה לבניה בע"מ".

עוד בערוץ עיצוב הבית:

>> לכל הכתבות בערוץ living

>> מצאנו טיפ גאוני לשטיפת קופסאות האוכל

>> רמת אביב: עברו לדירה ישנה ועשו בה מהפך מדהים

הכניסה, הסלון והמרפסת: בכניסה לבית נמצא החלל הציבורי, הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל. מיד בכניסה אפשר לראות את הנוף העירוני הנשקף מבעד לשלושת החלונות הגדולים. קיר הטלוויזיה נצבע באפור ובנישה הקיימת לידו נבנתה ספרייה שחורה (קוקאי נגרות). על החלונות נתלו וילונות בגוון אפור בהיר כדי לתת לחלל מראה מעט דרמטי ולאפשר פרטיות בשעות הערב (אורית טראוב וילונות). בסלון הוצבו ספה באורך שלושה מטרים, שני כיסאות מעוצבים, הדום ארוך בצבע הספה ושולחנות מתכת שחורים (ארנה רהיטים). על הרצפה פרוש שטיח ויסקוזה בעבודת יד מהודו (צמר שטיחים). המרפסת מוקפת במעקה זכוכית, כדי לא להפריע לנוף, ויש בה מטבח נירוסטה (דומיסיל). הותקנה מערכת מערכת אודיו וידיאו שנשמעת בכל החלל הציבורי, כולל המרפסת.

פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 9
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 6
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 16
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 15
הספרייה נבנתה בנישה בקיר|צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 17
מטבח חיצוני במרפסת|צילום: יואל אליווה

פינת האוכל: בעלי הבית ביקשו שפינת האוכל תיצור תחושת קרבה אצל הסועדים, ולכן נבחר שולחן האוכל מרובע בגודל 150X150 ס"מ. השולחן עשוי בגימור בטון חשוף וסביבו שמונה כיסאות שחורים בריפוד קטיפתי (ארנה רהיטים). מעל השולחן תלוי גוף תאורה מפליז. "הוא מקפיץ את מבחר הגוונים בחלל ונותן הרגשה של חוסר איזון לרגע", מסביר עזריאלי.

פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 7
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 11
שולחן אוכל מרובע לתחושת קרבה|צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 10
גוף התאורה מקפיץ את מבחר הגוונים בחלל|צילום: יואל אליווה

המטבח: את המטבח המקורי שתוכנן בצורת חי"ת החלפתי למטבח המורכב משני פסים ויחידת משטח תומכת בניצב. הארונות הגבוהים, העשויים פורניר עץ אלון, מותקנים מתחת הנמכת הגבס של מערכת המיזוג ובולטים מעט מעבר לקו ההנמכה. כך נוצרת תחושה שהם "מרחפים" מעל הרצפה. הכיריים מותקנות על האי ויש סביבו חמישה מקומות ישיבה.

פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 12
ארונות המטבח "מרחפים" על הרצפה|צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 13
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 14
צילום: יואל אליווה

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

יחידת ההורים: יחידת ההורים נמצאת בסוף המסדרון לפרטיות מרבית. חדר ההורים המקורי חובר לחדר השינה הסמוך כדי ליצור חדר גדול. חדר הארונות הוחלף בארונות קיר. על אותו קיר תלוי מסך הטלוויזיה ויש כניסה לחדר הרחצה הכולל מקלחת רחבה ושני כיורים. הכל נעשה במיוחד תוך הקפדה על פרטים הקטנים (קוקאי נגרות).

פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 22
יחידת הורים עם פרטיות מרבית|צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 4
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 3
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 2
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 20
שני כיורים בחדר הרחצה|צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 21
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 19
צילום: יואל אליווה
פנטהאוז ברמת השרון, עיצוב גיא עזריאלי - 18
שירותי אורחים|צילום: יואל אליווה

 

תכנון ועיצוב: אדריכל גיא עזריאלי

סטיילינג לצילומים: לירון מטרסו גוניק

"המבנה הציב אילוצים מאתגרים והיה צריך לזהות איך לגרום לחלל לעבוד בצורה נכונה יותר וליצור מראה מדויק ועכשווי תוך תחושת חום וביתיות. הדיירים היו מעורבים מאוד בפרויקט ולכן התוצאה מתאימה להם במיוחד מבחינת התכנון ומבחינה עיצובית", מסכם עזריאלי.

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן