בפסגת אונו שבקריית אונו, בדירת בת חמישה חדרים, גרים זוג הורים העובדים בתחום הנדל"ן ושלוש בנותיהם הקטנות. שטח הדירה 122 מ"ר והיא נמצאת בקומה ה-22 בבניין חדש. החלום של הדיירים היה בית בעיצוב נקי ומודרני ובו בזמן נעים, בית שיוכלו לארח בו ולחיות בו שנים רבות, עם אווירה חמימה ומזמינה. הקווים המנחים לעיצוב היו בית מרשים, שיגרום לאורחים להתפעל ולהרגיש נוח.

הצרכים העיקריים היו המון מקומות אחסון מוסתרים כדי לשמור על בית נקי ומסודר ופתרונות לא סטנדרטיים - הם רצו דירה מיוחדת. האילוצים העיקריים בפרויקט היו לוחות הזמנים הצפופים - כחודש לתכנון וחודשיים וחצי לביצוע. משום כך לא נעשו שינויים מבניים רבים או שינויים בהנמכות התקרה של הדירה.

"הבית כולו עבר שיפוץ מקיף למרות שמדובר בדירה חדשה, מכיוון שהעיצוב והגמר שלה היו ברמת הסטנדרט, ובעלי הבית רצו לשדרג את כל הבית", מספרת המעצבת בר אילוטוביץ. "התהליך כלל תכנון ועיצוב מחדש לכל חדרי האמבטיה, המטבח וטיפול מקיף בכל החדרים בבית. הדבר היחיד שנשאר כמעט בשלמותו היה המזגן והנמכות התקרה שעברו רק התאמה ותוספות כדי לסגור פינות מיותרות. בחרנו לא לגעת בתקרות בגלל מחסור בזמן ועל מנת לשמור על תקציב סביר".

בר אילטוביץ, מרפסת (1)
בקומה ה-22 בפסגת אונו, עם נוף על כל הסביבה | צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, סלון (32)
הדרישות: בית בעיצוב נקי אך חמים ומזמין | צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, מטבח (6)
חלל ציבורי שקירותיו נצבעו באפור דומיננטי | צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, סלון (9)
גוף התאורה מעל פינת האוכל היה נקודת מחלוקת | צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, פינת אוכל (3)
אריחי המשושים זולגים אל הפרקט בעבודה מדויקת | צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, מטבח (9)
במבט מקרוב זה מרשים אף יותר | צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, סלון (8)
צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, סלון (10)
צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, סלון ג (12)
צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, סלון ג (13)
צילום: יחסי ציבור

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

קירות אפורים בחלל המשותף

אחת ההחלטות הראשונות בתהליך הייתה לחפות את כל הדירה בפרקט עץ. בעלת הבית ביקשה פתרון אחר למטבח כדי שהאזור יהיה פרקטי, ולכן הוחלט לשלב ריצוף בדוגמת משושים בגוונים שונים של אפור בפריסה ייחודית. האריחים חודרים לתוך הפרקט בעבודה עדינה של אנשי המקצוע. ריצוף המשושים חוזר במרפסת (24 מ"ר) הנמצאת בצדו השני של הסלון.

בעלי הבית עברו עם כמה רהיטים מהדירה הקודמת שלהם – בהם הספה והמיטה בחדר השינה. מלבד אלו כל פריטי הנגרות בבית תוכננו עם התאמה מלאה לצרכים של המשפחה ונבנו על ידי נגר אומן שליווה את הפרויקט. "העבודה עם נגר אפשרה לנו ליצור רהיטים מיוחדים מבחינת עיצובית ופרקטיים בצורה מקסימלית ובכל פינה אפשרית בבית שולבו מקומות אחסון המתוכננים לפרטי פרטים עד המדף הקטן ביותר.

"נקודת מחלוקת גדולה שנמשכת עד היום היא המנורה מעל פינת האוכל, בעלת הבית חלמה על גופי תאורה מאוד מסוימים במשך שנים לפני שהדירה נקנתה, והיא פשוט רכשה אותם ממש בהתחלת הפרויקט והם לא מתאימים לקו העיצובי של הדירה, סוכם שלאחר תקופה מסוימת הם יוחלפו אבל זה לא קרה", מתארת אילוטוביץ.

הבחירה בצבע האפור כצבע הקירות בכל החלל הציבורי של הדירה, כחלק מהקונספט העיצובי הייתה עוד אבן דרך משמעותית בפרויקט. "ידעתי כבר מההתחלה שהבית הזה לא יכול להיות לבן", נזכרת אילוטוביץ. "החזון שלי היה גוון אפור בדרגת חוזק בינונית שייתן המון כוח ונוכחות לעיצוב ויבליט את רצפת הפרקט. כשהגיע רגע האמת בעלת הבית נלחצה מאוד ופחדה שהבית יהיה כהה, או שזה יהיה יותר מדי. אחרי דיונים רבים (והתייעצות שלה בקבוצות פייסבוק שבהן המליצו לה לסמוך על המעצבת) התקדמנו וצבענו את כל החלל הציבורי בדירה באפור. זאת הייתה החלטה מצוינת וכולנו מסכימים שזו אחת ההחלטות הטובות ביותר שקיבלנו. מלבד אלו הפרויקט כולו התנהל בהסכמה ובשיתוף פעולה מעולים ביני לבין בעלי הבית".

בר אילטוביץ, פינת אוכל (2)
צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, פינת אוכל, ג (14)
צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, מטבח (7)
המטבח תוכנן כדי למקסם שטחי אחסון, כולל מקררים אינטגרליים | צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, מטבח (8)
צילום: יחסי ציבור

משושים במטבח פוגשים פרקט

הכניסה לבית ממוקמת מול החלל הציבורי. מבואת הכניסה כוללת שולחן מפתחות נמוך ומעליו אגרטל דקורטיבי ומראה עומדת עם מסגרת שחורה הנשענת ומקובעת לקיר. ממבואת הכניסה מתפצלים שלושת אזורי הבית: החלל הציבורי, החדרים הפרטים ואזור הממ"ד, שירותי האורחים ומרפסת שירות. החלל הציבורי נמצא מול מבואת הכניסה: תחילה עוברים ליד שולחן פינת האוכל עם משטח עליון מפורניר אלון מבוקע ורגלי מתכת שחורות ומסביבו כסאות עם ריפוד אפור ורגלי מתכת שחורות. פינת האוכל ממוקמת בצמוד לדלפק המטבח ולכן הוחלט לוותר על מקומות ישיבה על הדלפק עצמו.

הסלון נמצא משמאל לפינת האוכל והוא מורכב מספה פינתית בצבע אפור כהה, צמד שולחנות קפה עם בסיס מתכת ומשטחי עץ (אחד בגוון טבעי והשני צבוע בשחור) ושטיח בגוונים כחולים. ממול הספה נמצא קיר הטלוויזיה: מזנון ויחידת אחסון אנכית שתוכננו ובוצעו על ידי הנגר שאחראי על כל עבודות העץ בבית. הרהיטים משלבים עץ מלא בחריטה וצביעה ייחודית ומשטחים צבועים בגוון אפור.

מימין לסלון ממוקם המטבח, שהיה נקודת התעכבות ארוכה בשלב התכנון. שטח המטבח קטן מאוד, כפי שנפוץ בדירות חדשות, והמטרה הייתה למקסם את התכנון ולקבל מקסימום שטחי אחסון ועבודה עם כל מוצרי החשמל הנדרשים. תוכנן מטבח בצורת ח' ודלפק שממשיך את הקו של הארונות הגבוהים וצמוד לו פינת האוכל. המטבח מוגדר על ידי ריצוף אריחים משושים המתחברים לריצוף הפרקט של הדירה כולה. המטבח לבן עם ידיות אינטגרליות ומשטחי עבודה מלמינם בגוון ובטקסטורה של בטון. נבחרו מקררים אינטגרליים ומוצרי חשמל בצבע לבן כדי ליצר אחידות והמשכיות בחלל הצפוף. כחלק מתכנון המטבח הוחלט ליצר מקומות אחסון רבים ותוכננה נישת עבודה מרכזית ליד צמד החלונות.

מצדו השני של הסלון מרפסת גדולת ממדים שרוצפה באותם אריחים משושים הנמצאים במטבח, ובה פינת ישיבה, שולחן אוכל ומטבח חיצוני.

בר אילטוביץ, שינה (19)
חדר ההורים. נגרות בהתאמה | צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, רחצה, ג (22)
צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, שינה (21)
דלת הארון מסתירה את הכניסה לחדר הרחצה | צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, שינה (20)
צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, שינה ג (22)
צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, שינה (29)
צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, שינה, ג (22)
צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, רחצה (31)
צילום: טל ניסים

חדרי הבנות עם מחשבה לעתיד

בחזרה למבואת הכניסה – פנייה לצד ימין מובילה לממ"ד שמתפקד כיום כחדר משחקים, עבודה וחדר אורחים ובעתיד הוא יהיה חדר שינה לבת הבכורה. צמוד לממ"ד נמצא חדר האמבטיה של האורחים, אלו הם השירותים המשמשים את המבקרים בבית אבל הוחלט לא לוותר על אמבטיה.

לבעלי הבית יש שלוש בנות קטנות, כיום הבכורה בחדר משלה ושתי הבנות הקטנות ישנות יחד בחדר הסמוך לחדר ההורים. חלוקה זאת כרגע מבטיחה שההורים יהיו קרובים לילדים בעת הצורך ואילו בעתיד כל בת תוכל לקבל חדר משלה. כל חדרי הילדות עוצבו בקו דומה עם שימוש בגוונים שונים שבחרו הבנות עצמן.

חדר הבת הבכורה בגווני תכלת יחד עם לבן ואפור. בחדר ישנם: ארון בגדים עם נישה דקורטיבית, מיטה וחצי ופינת עבודה עם אחסון תלוי. חדר הבנות הקטנות בגוון ורוד וטפט בדוגמת לבבות קטנים ועדינים. כיום יש בחדר מיטה וחצי ומיטת מעבר יחד עם ארון בגדים ואחסון לצעצועים. בעתיד כשהבנות יתפצלו לחדרים נפרדים ישנן הכנות לשולחן עבודה.

בתכנית המקורית של הדירה בין שני חדרי הבנות היה חדר רחצה כללי עם מבואה שמחברת בין כל החדרים. בזמן השיפוץ חדר הרחצה הוגדל והכניסה אליו מהמסדרון בוטלה. במקומה תוכננו שתי דלתות, אחת מכל חדר שינה ליצירת חדר רחצה פרטי. האמבטיה עצמה פורקה ובמקומה שולבו מקלחון גדול וארון מקיר לקיר. קירות ורצפת המקלחת חופו באריחים אפורים דמויי בטון ושולב ארון אמבטיה מקיר לקיר בגוון תכלת עם ידיות אינטגרליות.

בר אילטוביץ, שינה (25)
גם בחדרי הילדות עבודת נגרות מדויקת | צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, שינה (24)
צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, שינה (23)
צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, עבודה (23)
צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, רחצה, ג (21)
צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ, רחצה (23)
צילום: טל ניסים
בר אילטוביץ , רחצה(28)
צילום: יחסי ציבור
בר אילטוביץ, רחצה, ג (20)
צילום: טל ניסים

דלת נסתרת לחדר הרחצה

הכניסה לחדר ההורים היא מסוף המסדרון. בקיר הממשיך את המסדרון שולבה תאורת צילינדרים ששוטפת את הקיר ונתלתה יצירת אמנות מפריז. על הקיר שעליו נשענת המיטה הודבק טפט בגוון אפור כהה המשתלב עם ראש מיטה מרופד שבו אלמנטים מברזל. מול המיטה ארון מקיר לקיר מנגרות בגמר צבע לבן עם ידית אינטגרלית שתולה מעץ אלון מלא. הארון כולל נישה לטלוויזיה ודלת המשמשת מעבר לחדר הרחצה הנמצא מאחור. חדר הרחצה וחדר הארונות פורקו ליצירת חדר רחצה ארוך עם מקלחון גדול הכולל ספסל שחופה באריחים שלמים שנחתכו מראש במפעל לגודל הקירות וארון עם נפח גדול של אחסון.

חדר הרחצה רוצף באריחים גדולים בגוון גרניט המחפים גם את קירות המקלחון. השאר חופה באריחים לבנים כדי ליצור תחושה של גודל בחלל הצר והארוך. במרכז חדר הרחצה ארון כיור רחב עם חזיתות בגמר צבע לבן עם ידית במה פנימית שנצבעה בטורקיז על מנת להכניס נגיעה נסתרת של צבע. משטח הארון זהה לריצוף של החלל.

"תהליך העבודה על הבית היה באמת מיוחד", מסכמת אילוטוביץ. "לא תמיד יש שיתוף פעולה כזה קרוב עם המשפחה ובמקרה הזה הם הגדירו את ההנחיות ואת הצרכים שלהם בהתחלה ובשאר הזמן הם פשוט הסכימו עם הרעיונות שלי ונתנו לי יד חופשית. התוצאה הסופית מדברת בעד עצמה. יתרון נוסף הוא שרוב אנשי המקצוע שעבדו על הפרויקט טובים מאוד והעבודה נעשתה בשיתוף פעולה מעורר השראה למרות לוחות הזמנים הצפופים".

טיפ: "לא לפחד מצבעים כהים. ההחלטה לצבוע את החלל הציבורי באפור הייתה לא פשוטה לבעלי הבית, אבל כשהכל היה מוכן הם הבינו שהצבע הוא זה ששינה לחלוטין את העובדה שזאת דירת קבלן".

בר אילטוביץ, רחצה (30)
צילום: טל ניסים
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: בר אילוטוביץ – מעצבת פנים

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק