15 שנים לפני השיפוץ עברו לגור ברמת אביב בני זוג צעירים, הוא מעצב גרפי, היא מעבירה חוגי תנועה בגני ילדים. השנים חלפו, נולדו שלושה ילדים, (7,12,16), וכעת ביקשו בעלי הבית מהמעצבת שני רינג להחזיר את הסדר ולהתאים אותו לחיים החדשים, של משפחה שפועלת בווליום גבוה, עם שלושה ילדים והמון חברים. היה צורך לממש לארגן מחדש את החפצים שנאספו לאורך השנים ולמצוא לכל חפץ את המקום שלו, להפוך את הבית ממקום של רעש למקום של שקט.

שני רינג
הסלון. ספרייה כקיר מרכזי | צילום: אדריאן דודה
סלון
צילום: אדריאן דודה
סלון
צילום: אדריאן דודה
מדפים
צילום: אדריאן דודה
שני רינג
צילום: אדריאן דודה
סלון
צילום: אדריאן דודה
מיניאטורות
צילום: אדריאן דודה
חלל
העמוד משמש תמיכה למדפים | צילום: אדריאן דודה
שידה
תריסי עץ משולבים כדלתות לארוניות | צילום: אדריאן דודה
בבושקות
בבושקות. אינסוף אוספים ברחבי הבית | צילום: אדריאן דודה

"אני חושב שהסיפור המרכזי אצלנו הוא דוגמה לדירה שחיה בה משפחה לאורך תקופה של 15 שנים בלי שנעשה בה או בתוכה כל שינוי, ופתאום אתה מגלה שהבית הלך לאיבוד ואתה בתוכו", מספר אב המשפחה, "התחלנו זוג בלי ילדים בדירה עצומה בלי שהצלחנו למלא אפילו חדר, והגענו אחרי תקופה ארוכה לבית צפוף, החלל עלה על גדותיו, עמוס בבגדים וצעצועים, בלי פתרונות אחסון ובלי חדרי ילדים מסודרים".

עוד בערוץ עיצוב הבית:

מקלחת במרפסת זה הגיוני

שטח הדירה הוא 130 מ"ר בשני מפלסים, ושתי מרפסות ששטחן 20 מ"ר כל אחת, 6 חדרים. הבניין בן 17 שנה. "הצרכים הבסיסיים הפכו מאוד ברורים ושנים של סגנון חיים מסוים גם הולידו רעיונות למה שהיינו רוצים: פינות לפרטיות, נוחות, הפרדה. דברים קטנים שאתה מרגיש על בסיס יומיומי אם הבית לא מותאם לכל הדיירים שלו. ידענו שכל הריהוט ילך. לא עוד חום כהה וכבד - רוצים בהיר יותר וקל. לכן הלכנו לאוורירי כמעט בכל מה שבחרנו", הוא ממשיך להסביר את הצרכים שהלכו והתבהרו.

"לילדים לא היו חדרים מסודרים וכל אחד מהם כבר צריך את החלל שלו. היו חסרים ארונות ופתרונות אחסון גדולים לציוד עבודה ובגדים. היה ברור שהאמבטיה הצפופה שהייתה למטה צריכה לשמש יותר את הילדים ולכן בגלל הגודל שלה הפכנו אותה למקלחון. במרפסת, נהגנו במשך כל הקיץ במשך שנים להתרחץ עם צינור אחרי הים, לכן היה ברור שנעשה שם מקלחת – דוגמה למשהו שהפך לצורך בגלל סגנון החיים עם הילדים. היה ברור שספרייה כקיר מרכזי ותצוגה לכל הפריטים שהחזקתי בארגזים במשך שנים הוא משהו שחייב להוביל תכנון", הוא מסכם.

מטבח
מטבח. שדרוג חזיתות וחיפויים | צילום: אדריאן דודה
מטבח
צילום: אדריאן דודה
מטבח
צילום: אדריאן דודה
מטבח
צילום: אדריאן דודה
מטבח
צילום: אדריאן דודה
מטבח
צילום: אדריאן דודה
מטבח
צילום: אדריאן דודה
פינת אוכל
פינת האוכל. השולחן חדש, הכיסאות נשמרו | צילום: אדריאן דודה

ספרייה שמציגה אוספים

השיפוץ נמשך כחצי שנה, ועלותו, 400 אלף שקל, כללה תכנון, עיצוב, שיפוץ חדר אמבטיה ושירותים, שדרוג המטבח, צביעה של כל הבית, עבודות חשמל ועבודות נגרות. התקבלה החלטה לא לשבור קירות, אלא לפתור את הכל ברמת עיצוב ותכנון של הריהוט והחדרים: תכנון נכון של נגרות, ריהוט מחדש של הסלון, סטיילינג לחדרי השינה ושיפוץ מחדש של המטבח וחדר האמבטיה. עוד הוחלט לטפל בתאורה, מכיוון שהיה אור חסר במשך כל השנים בבית. אילוץ עיצובי ותכנוני היו העמודים הניצבים במרכז הבית, והיו חייבים להשתלב בעיצוב.

בקומת הכניסה נמצאים הסלון והמטבח. "השתמשנו בעמוד הקיים בכניסה, ובינו לבין הקיר נמתחו שני מדפים, ומתחתם קונסולה שמכילה גם מגירות לניירת וגם תא אחסון גדול עם פתיחה מלמעלה לאחסון תיקי בי"ס. כרקע ליחידה הזו הושלם הקיר שהפריד את המעבר לחדרים והמטבח ונצבע בשחור פחם", מסבירה המעצבת שני רינג.

המטבח שודרג באמצעות צבעים, שיש חדש וחיפוי קיר - והפך ממטבח חד גוני, עצי וכבד מאוד למטבח המשלב חזיתות בירוק ושחור. מעט מהעץ המקורי נשמר ביחידת הכיריים, ובמקום הארון העליון המקורי תוכננה יחידת ברזל במראה של לוקרים שנעשתה ע"י מסגר.

אריחי זיליז' משוננים בתכלת ולבן מחפים את הקירות ומוסיפים נגיעות צבע. פינת האוכל הוחלפה, אך כסאותיה נשמרו. "לא כל מטבח עייף ומיושן חייב להיהרס מהיסוד", מסבירה רינג, "ניתן להשתמש באיכויות הקיימות ולשדרג חזיתות, ארון עליון, שיש, צבע קיר או חיפוי קיר והתוצאה יכולה להיות לא פחות מעניינת או מהפכנית".

"עבור הסלון תכננתי ספרייה שניצבת מאחורי הספה, מאריכה ומגביהה את הקיר הנמוך ממילא, ומשלבת בתוכה דלתות תריס ישנות שהפכו ליחידות אחסון למשקאות ולחפצים שצריכים להיות נגישים. הספרייה משמשת לא רק לספרים של בעלי הבית, אלא גם להצגת האוספים הרבים שלהם - אוסף בבושקות, אוסף בובות גומי ועוד", מספרת רינג. ספות הסלון הוחלפו ונוספה פינת קריאה עם שטיח שחור אתני.

מיניאטורות
צילום: אדריאן דודה
שני רינג
הוויטרינה. "תצוגה לכל הפריטים שהחזקתי בארגזים" | צילום: אדריאן דודה
כוננית
צילום: אדריאן דודה
שני רינג
צילום: אדריאן דודה
פסנתר
צילום: אדריאן דודה
רובוט
צילום: אדריאן דודה
גג
צילום: אדריאן דודה, עיצוב שני רינג
שינה
חדרי השינה | צילום: אדריאן דודה

אוצרות חבויים שחיכו להתגלות

חדר האמבטיה של הילדים שינה את פניו לחלוטין וחופה באריחי בטון חומים עם עיטורים לבנים ואריחי סאבויי לקירות. האמבטיה הוחלפה במקלחון מרווח ומפנק. שירותי האורחים חופו באריחי בטון בצבע תכלת ולבן והכיור המקורי נשמר וסביבו תוכנן פריט נגרות שהותאם לו.

לחדרי הילדים תוכננו ארונות בגדים ומיטות חדשות, וכן נתלו תמונות שהיו בבית, אך לא מצאו את מקומם קודם לכן. "במסדרון שחיבר בין הסלון לחדרי הילדים ולפני השיפוץ היה עמוס במעילים ובחפצים שהצרו את המעבר, מיקמתי ויטרינה עשויה ברזל, צרה וגבוהה על רגליים דקות. את הוויטרינה ייצר מסגר במיוחד לפי תכנון שלי עבור החלל הנתון, והיא מאכלסת את אוסף צעצועי הפח הישנים של בעל הבית ומפתיעה בכל זווית שמסתכלים עליה. גם התאורה תוכננה מחדש עבור כל הקומה, ובחרנו מנורות שיוסיפו למראה הכולל", מתארת רינג.

שינה
צילום: אדריאן דודה
חדר שינה
צילום: אדריאן דודה
חדר שינה
צילום: אדריאן דודה
חדר שינה
צילום: אדריאן דודה
רחצה
חדרי הרחצה | צילום: אדריאן דודה
רחצה
צילום: אדריאן דודה
רחצה
צילום: אדריאן דודה

בקומה העליונה הותקן מקלחון חיצוני במרפסת היוצאת מחדר ההורים, וברקע תמונה עשויה אריחי זיליז'. עוד נוסף ריהוט נוח למרפסת, כדי שתהפוך לחלל שניתן לבלות בו וליהנות ממנו.

"בתהליך העבודה צללתי אל חיי המשפחה, האופן שבו הם מתנהלים, מה נכון להם ומה לא, מה חסר להם בשביל למצות את חוויית הבית במלואה והיכן הדברים יכולים להשתפר. נהניתי לבחור איתם, ליצור יחד את הבית מחדש ולמצוא עוד ועוד אוצרות חבויים שרק חיכו שמישהו ייתן להם את הבמה להיות מוצגים לראווה".

רחצה
צילום: אדריאן דודה
לפני השיפוץ
הכניסה לפני השיפוץ. "החלל עלה על גדותיו" | צילום: אדריאן דודה
לפני השיפוץ
הסלון לפני השיפוץ | צילום: אדריאן דודה
לפני השיפוץ
פינת האוכל לפני השיפוץ | צילום: אדריאן דודה
לפני השיפוץ
המטבח לפני השיפוץ | צילום: אדריאן דודה
לפני השיפוץ
הקומה השנייה לפני השיפוץ | צילום: אדריאן דודה
לפני השיפוץ
חדר העבודה לפני השיפוץ | צילום: אדריאן דודה

שני רינג מעצבת פנים, סטודיו desiRing