בני זוג בשנות ה-30 לחייהם עזבו את תל אביב לפני שמונה שנים לבית פרטי במושב בשרון, שם נולדו שני ילדיהם הקטנים. בעקבות הגעגועים לעיר הגדולה החליטו השניים – איש עסקים מתחום ההייטק ומעצבת – לרכוש דירה בבניין לשימור משנות ה-40 במרכז תל אביב, שתשמש כדירת נופש אורבנית. הדירה, שגודלה 70 מ"ר, נמצאת בקומה הראשונה ולפני השיפוץ כללה שלושה חדרים והיתה צפופה וחשוכה עם מעברים ארוכים שגזלו חלק נכבד משטחה.

שיפוץ הדירה נעשה במסגרת תוכנית המנטורינג לבוגרים מצטיינים של סטודיו 6B. תהליך התכנון והשיפוץ ארכו כארבעה חודשים, והעלות הסתכמה בכ-400 אלף שקל, כולל תכנון, ליווי ופיקוח, הריסה, בנייה, עבודות חשמל ואינסטלציה, עבודות נגרות, מסגרות וגינון, ריהוט ואבזור.

תכנון השיפוץ הושפע מדלתות הזכוכית במסגרות עץ, הנמצאות בקיר המערבי ומיועדות לשימור, וכן משתי מגבלות - לדירה יש שני כיווני אוויר בלבד ובמרכזה יש שני עמודי תמך שביניהם מחברת קורה. "גודל הנכס, מיעוט כיווני האוויר ועמודי התמך במרכז החלל יצרו אתגר תכנוני", אומרות המעצבות. בחרנו להסתכל על המכשולים מנקודת מבט מסוקרנת וחיובית שהרי מכך מגיעים לדברים שונים ולא שגרתיים".

סטודיו שש בי, סלון (2)
מיעוט כיווני האוויר יצר אתגר תכנוני | צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי (6)
תכנון השיפוץ הושפע מדלתות הזכוכית במסגרות עץ | צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, פינת אוכל (5)
ספה רכה ובהירה ושולחנות קפה מינימליסטיים | צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, פינת אוכל (3)
פינת אוכל מרווחת ובה שולחן וכיסאות של מרסל וונדרס | צילום: גדעון לוין

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

הפריה הדדית

"העובדה כי הלקוחה באה גם היא מעולם העיצוב העניקה לתהליך העבודה אופי שונה", מספרות המעצבות. "לכל אורך הדרך היתה מעורבות מלאה והפריה הדדית, משלב התכנון, דרך בחירות חומרי הגמר ועד הלבשת הבית".

לאחר פירוק הקירות הפנימיים נותרו בדירה שני עמודי התמך, שלוש קורות וממ"ד. החלל חולק מחדש ובין עמודי התמך נבנה קיר המפריד בין החלל הציבורי לחדר השינה של ההורים ובו חלון זכוכית מחוסמת שאורכה 2.5 מ' וגובהה 2 מ', המוקף במסגרת מתכת דקיקה בעובי 3 מ"מ. "מסגרת הברזל הדומיננטית בלב הבית אהובה עלינו במיוחד", אומרות המעצבות. "בחלק הציבורי המסגרת משמשת לישיבה או להנחת חפצי נוי. הזכוכית מאפשרת חדירת אור לחדר השינה ומייצרת אינטראקציה מעניינת של גלוי ונסתר בין החלל הציבורי והפרטי".

סטודיו שש בי, מבט למטבח(1)
צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, מטבח (9)
מטבח במראה נקי ואלגנטי | צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, מטבח (8)
צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, מבט לחדר שינה (4)
צילום: גדעון לוין

בחלל הציבורי ניצבת ספה רכה ובהירה ושולחנות קפה מינימליסטיים המשתלבים בדוגמה הגאומטרית של השטיח. מבעד לדלתות הזכוכית אפשר לראות את המרפסת ולכל אורכה אדנית ברזל שחורה שעוצבה במיוחד. על הקיר תלוי ציור של האמנית נלי צירלין, שציירה גם את הציורים הנוספים בדירה.

בין הסלון למטבח יש פינת אוכל מרווחת ובה שולחן שחור דק וכיסאות שחורים בעיצובו של מרסל וונדרס. מעל פינת האוכל תלוי גוף תאורה מעוגל השובר את הקווים הישרים המאפיינים את העיצוב. קירות המטבח צבועים בכחול ובשילוב משטח השיש הלבן והברז והכיור השחורים מתקבל מראה נקי ואלגנטי.

לחדר השינה של ההורים צמודה פינת ישיבה קטנה ואינטימית, הנסתרת מהחלל הציבורי ומשקיפה החוצה דרך דלתות הזכוכית. הפרטיות נשמרת באמצעות וילונות לבנים ואווריריים. משני צדי המיטה ניצבים ארונות שעוצבו במיוחד לחלל בהשראת הקווים הנקיים של העיצוב ובצבעי שחור ולבן. בין הארונות העליונים למגירות התחתונות נוצרה נישה שחופתה בפורניר מושחר ומשמשת להצבת פריטי נוי.

סטודיו שש בי, שינה (10)
משני צדי המיטה ניצבים ארונות שעוצבו במיוחד | צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, שינה (12)
צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, שינה (11)
צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, מרפסת (13)
לחדר השינה של ההורים צמודה פינת ישיבה קטנה ואינטימית | צילום: גדעון לוין

<< רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

להפוך את המכשול לכיוון עיצובי

חדר הרחצה הצמוד לחדר השינה כולל מקלחון מרווח שחופה באריחי ענק שחורים בעיצובה של פטריסיה אורקיולה. גוף תאורה נסתר בתקרת המקלחון מאיר בעדינות את טקסטורת התחרה של האריחים. חדר רחצה נוסף רוצף באריחים שחורים גדולים והקירות חופו באריחים לבנים גדולים. הכיור הלבן ניצב על יחידה שנצבעה בגוון ורוד.

הממ"ד משמש כחדר אורחים וכולל גם פינת עבודה. ליד הקיר הצבוע בכחול ניצבת מיטת ברזל וממול ניצב ארון בצבעי שחור-לבן, שתוכנן במיוחד והוא מחולק א-סימטרית כך ששולחן העבודה ממשיך מאחד מקווי החלוקה.

"כש'מגלחים' את הדירה נותרים אלמנטים קבועים שלעתים נראים בתחילת הדרך כמכשול אך ניתן להפוך אותם להשראה המתווה את הכיוון העיצובי", מסכמות המעצבות. "במקרה הזה, עמודי התמך ודלתות הזכוכית אפשרו לנו לייצר את הקונספט הראשי שהנחה את העיצוב - מסגרות במקום קירות שהגדירו חללים ובאו לביטוי באלמנטים רבים בדירה".

סטודיו שש בי, שינה  (16)
צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי , עבודה (15)
הממ"ד משמש כחדר אורחים וכולל גם פינת עבודה | צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, ג, רחצה (17)
צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, ג, רחצה (14)
מקלחון מרווח שחופה באריחי ענק שחורים | צילום: גדעון לוין
סטודיו שש בי, ג, רחצה (18)
צילום: גדעון לוין

רשימת מכולת:

שולחן אוכל - 9,900 שקל, טולמנ'ס
כיסאות אוכל בעיצוב מרסל ונדרס - טולמנ'ס, 1,200 שקל, 
כורסה ירוקה (בפינת הקריאה) - Pas Normal מחיר 7,800 שקל
אריחים שחורים עם טקסטורה מיוחדת 120X60 ס"מ - מודי, 400 שקל למ"ר
גוף תאורה GINGER (בפינת האוכל), אקסקלוסיב, 5,000 שקל

סטודיו שש בי, המטבח לפני
המטבח לפני | צילום: צילום ביתי
סטודיו שש בי, המרפסת לפני
המרפסת לפני | צילום: צילום ביתי
סטודיו שש בי, ג, מצב קיים
מצב קיים
סטודיו שש בי, ג, התוכנית
התוכנית

עיצוב: גליה בן אשר, מורן אדיר ומיכל גוטמן, שלוו על ידי אדריכל אמיר נבון במסגרת תוכנית המנטורינג לבוגרים מצטיינים של סטודיו B6