LIVING
LIVING

ת"א: הדייר רצה עיצוב שמזכיר לופט בניו יורק, אבל חם וביתי

השיפוץ בדירה, ששטחה 120 מ"ר, חשף קיר לבנים משנות ה-30 וקורות בטון. לכך נוספו רצפת עץ, צבע משגע במטבח ופסנתר שבעלת הבית הקודמת השאירה

מערכת living | living | פורסם 17/05/20 13:14  | עודכן 18/05/20 12:26
דירה בתל אביב, עיצוב שירי הלר שוורץ
קורות הבטון נחשפו. מבט אל הכניסה לבית|צילום: אנסטסיה פרילוצקי

דירה בתל אביב, עיצוב שירי הלר שוורץ
המטבח בנוי במקביל לקורות הבטון|צילום: אנסטסיה פרילוצקי

רווק בשנות ה-30 לחייו, העוסק בתחום ההון סיכון, רכש דירת 120 מ"ר בבניין המיועד לשימור בתל אביב. הדירה שופצה בעבר חלקית, אבל לא התאימה לצרכיו ולטעמו של בעלת הבית, והוא החליט לשפץ אותה. לשיפוץ הייתה אחראית המעצבת שירי הלר שוורץ. 

"בעל הבית, שגדל וחי שנים רבות בארצות הברית, חלם על דירה בסגנון של לופט בניו יורק", היא מספרת. "הוא שלח לי כבר בהתחלה תמונות של חללים מעוצבים שאהב, ובכל פעם שטס לחו"ל במסגרת עבודתו, שלח עוד תמונות. מצד אחד, הוא מאוד אוהב עיצוב בסגנון לופט בניו יורק, עם חומרים כמו עץ, ברזל ובטון. מצד שני, הוא רצה בית חם עם נגיעות של בוהו שיק, ואפילו עיצוב אירופי. זה אתגר לשלב בין כל הסגנונות האלה, אבל רציתי להשתמש בכל האלמנטים שהוא אוהב. הבנתי שהמינון בבחירת החומרים והצבעוניות הוא המפתח להצלחה".

בעל הבית ביקש להגדיל את הסלון והמטבח, להוסיף חדר רחצה פרטי, וכן ליצור חדר עבודה אינטימי ונוח שיאפשר קשר עין עם הסלון וחדר אורחים. בנוסף הוא ביקש להיפטר מהבמה שהייתה בחדר הרחצה הכללי כתוצאה מאילוצי תשתית האינסטלציה. התהליך נמשך כשישה חודשים, והשיפוץ בפועל כשלושה חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירה בתל אביב, עיצוב שירי הלר שוורץ
מבט מהמטבח אל הכניסה|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
מבטח מהכניסה אל הסלון והמטבח|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
קיר זכוכית מפריד בין הסלון לחדר העבודה|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, עיצוב שירי הלר שוורץ
המטבח נצבע בירוק כהה|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, עיצוב שירי הלר שוורץ
דירה בתל אביב, עיצוב שירי הלר שוורץ|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, עיצוב שירי הלר שוורץ
פסנתר שהתקבל במתנה מבעלת הבית הקודמת|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
מטבח נחשף קיר לבנים|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
צילום: אנסטסיה פרילוצקי

במהלך השיפוץ נהרסו רוב קירות הפנים בדירה והחלל חולק מחדש. בנוסף הוחלפו כל התשתיות. גובה התקרה בדירה הוא יותר מ-3 מטרים. "בשלב מסוים חשבתי להנמיך את התקרה ולשלב בה תאורה שקועה, אבל הבנתי שקורות המבנה המקוריות יכולות להיות אלמנט משמעותי בחלל וחבל להעלים אותן בתוך תקרה מונמכת", מסבירה המעצבת. "החלטנו לחשוף אותן עד לבטון. העמדתי את הסלון והמטבח בקווים מקבילים לקורות הבטון, וכך יצרתי סדר מאוד ברור בחלל".

גם את קיר לבני הסיליקט המקורי של הבניין באזור המטבח וחדר השינה הוחלט להשאיר חשוף. "בהתחלה חשבנו להדביק על כל הקיר פלטות גבס וליישר אותו, כי הוא היה שבור במקומות מסוימים ולא מושלם, אבל אחרי שחשפנו את קורות הבטון ידיעתי שנכון עיצובית להשאיר אותו. סגרנו חורים, תיקנו שברים וצבענו את הקיר, והיום כולם שואלים איפה רכשנו את הלבנים האלה". רצפת הבית מחופה בפרקט אלון מעושן.

בכניסה לחלל נמצאת מבואה שמימינה חדר עבודה ומשמאלה חדר אורחים. בהמשך, מצד ימין נמצאים הסלון ובהמשך המטבח. הסלון תחום מצד אחד בקיר הבניין ובו חלון גדול הפונה לשדרה ודלת זכוכית המובילה למרפסת, ובצד השני באחד הקירות הפנימיים הבודדים שלא נהרסו במהלך השיפוץ. לצד הקיר עומד פסנתר שהדייר קיבל מבעלת הדירה הקודמת, והוא נשאר בדיוק באותו המיקום בחלל. הסלון מרוהט בספת עור בצבע קאמל ובאורך שלושה מטרים ומולה טלוויזיה על עמוד שחור. על הרצפה פרוש שטיח טלאים בגוני אפור, כחול וירוק. בין קורות הבטון החשופות תלויה מנורת תקרה מפליז בצורת טבעת עדינה.

מטבח הפתוח בנוי בצורת רי"ש הפוכה בתוספת אי וצבוע בירוק כהה. צלע אחת כוללת את הארונות הגבוהים, והצלע השנייה – ליד קיר לבני הסיליקט – את הארונות הנמוכים ומעליהם משטח עבודה שאורכו כשישה מטרים. האי מורכב מבסיס ובו ארונות ומקרר יינות ומעליו משטח עבודה בצבע לבן עם גידים אפורים (חברת דקטון). ליד האי יש ארבעה כיסאות בר עם מושבי עור חום ומעליו תלויה מנורה מוארכת עם ספוטים לד המשולבים ברצועות תלויות מעור שחור ותופסני פליז. בצדו השני של הסלון נמצא חדר העבודה, ובין שני החדרים מפריד קיר זכוכית עם פרופיל אלומיניום בלגי שחור. בתוך חדר העבודה תלוי על הקיר וילון, המאפשר פרטיות בחדר.

דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
חדר העבודה|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
קיר הלבנים החשופות ממשיך בחדר השינה|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
מבט מחדר השינה לחדר הרחצה הצמוד|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
חדר הרחצה של בעל הבית|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
חדר האורחים|צילום: אנסטסיה פרילוצקי
דירה בתל אביב, ג, עיצוב שירי הלר שוורץ
חדר הרחצה הנוסף|צילום: אנסטסיה פרילוצקי

מול המטבח נמצא חדר השינה של בעל הבית, ובו ממשיך קיר לבני הסיליקט המקורי. מהחדר יש יציאה למרפסת הפונה להפונה לגינה פנימית. דלת זכוכית מובילה לחדר הרחצה ובו מקלחון זכוכית. חדר הרחצה מחופה באריחי גרניט פורצלן דמויי בטון בהיר בגודל 60X120 ס"מ.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

משמאל למבואה יש חדר אורחים ובו מיטה זוגית וארון גדול. בין חדר הרחצה של בעל הבית לחדר האורחים יש חדר רחצה נוסף ובו אמבטיה. גם חלל זה מחופה אריחים גדולים דמויי בטון אפור. ארון הכיור עשוי עץ כהה עם ידיות בסגנון עתיק ומעליו יש משטח הקוריאן לבן עם כיור אינטגרלי. גם הברזים בכיור ובאמבטיה הם בסגנון עתיק.

 

דירה בתל אביב, עיצוב שירי הלר שוורץ, תוכנית אדריכלית לפני השיפוץ
תוכנית הדירה לפני השיפוץ|שרטוט: שירי הלר שוורץ
דירה בתל אביב, עיצוב שירי הלר שוורץ, תוכנית אדריכלית אחרי השיפוץ
תוכנית הדירה אחרי השיפוץ|שרטוט: שירי הלר שוורץ

עיצוב: שירי הלר שוורץ

 

קבלן: יוני סנדלר - my project

נגר: גולן שמשי - גושנו של עץ

 

רשימת מכולת

ספת עור - 15,000 שקל, ID Design

שטיח – 1100 שקל (לאחר הנחה), שטיחי כרמל ב-ID Design

כיסאות בר מעור – 900 שקל ליחידה, האסם, קריית ענבים

מנורה מעל האי – 5,000 שקל, דורי קמחי

מנורה בסלון – 2,200 שקל, תומס תאורה, כפר מל"ל

פרקט עץ אלון מעושן – 220 שקל למ"ר, חזי בנק 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן