לאישה המתגוררת בדירה באזור כיכר המדינה בתל אביב היה חלום: לחיות בבית בגוון הכחול המופיע בציוריה של האמנית המקסיקנית פרידה קאלו. במהלך שיפוץ הדירה בעזרתה של מעצבת הפנים יעל יעקבס הוחלט להגשים את החלום.

האישה ובן זוגה מתגוררים עם חתולה וכלבה בדירה ששטחה 120 מ"ר. "במצב המקורי", מספרת יעקבס, "היו בדירה וילונות קטיפה סגולים, טפט של מפל גדול בחדר השינה ונברשת גדולה ומנצנצת בסלון. ידענו מיד שאת הנברשת אנחנו שומרות ומוצאות לה מקום בבית החדש".

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

בעל הבית משתמש בכיסא גלגלים, ולכן הקפידו בשיפוץ על מסדרון רחב יחסית, הרחבת הפתחים לחדר השינה ולחדר האמבטיה והתקנת דלתות הזזה. השיפוץ נמשך שלושה חודשים ועלה כ-700 אלף שקל, כולל הריסה ובנייה של רוב קירות הבית, העתקת מערכת האינסטלציה של המטבח למיקום חדש, מערכת מיזוג חדשה, החלפת הכלים הסניטריים, ריצוף, חיפויים, עבודות תשתית ליישור גבהים, חידוש איטומים, נגרות מותאמת עבור הדירה, השלמות ריהוט, גופי תאורה ועוד.

כתם של צהוב עז

הכניסה: "היה לי חשוב לפתוח את הכניסה ולהכניס את האור המדהים שיש בדירה שיקבל את פני הבאים", מספרת יעקבס. מיד בכניסה מתגלים הצבעים העזים השולטים בבית: המטבח הכחול, פינת האוכל הצהובה ואביזרי עיצוב יפים שנאספו על ידי בעלת הבית לאורך השנים. במבואה עומדת שידה אינדונזית שבעלת הבית קיבלה מאמה. הקיר שממול חופה בטפט המדמה טקסטורה של בטון באווירה אורבנית. בעתיד יעמוד ליד הקיר פסנתר.

כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, סלון
קיר מחופה טפט בדוגמת בטון | צילום: נדב פקט
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, מטבח
שידה אינדונזית בכניסה | צילום: נדב פקט

המטבח: המטבח עבר ממרכז הדירה לפינת חלונות הפונה אל כיכר המדינה כדי לאוורר את הכניסה לדירה ולנצל את הנוף הירוק הנשקף מהחלונות. "אחד האתגרים המהנים בתכנון המטבח ופינת האוכל היה ההתמודדות עם הפרופורציות של המרחב, מכיוון שיש סדרת חלונות המתחילים בגובה 1.65 מטר לאורך כל החלל, והם הגדירו את הגובה המקסימלי של הריהוט באזור", אומרת יעקבס. כך נוצרה גישה גישה אפילו מכיסא גלגלים אל המדפים הגבוהים ביותר. כאמור, ארונות המטבח צבועים בכחול בהשראת ציוריה של פרידה קאלה, עם ידיות עץ מלא אינטגרליות היוצרות קצב צורני.

כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, מטבח
ארונות כחולים בהשראת ציוריה של פרידה קאלו | צילום: נדב פקט
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, מטבח
צילום: נדב פקט
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, מטבח
צילום: נדב פקט
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, מטבח
צילום: נדב פקט

פינת האוכל: את שולחן האוכל הביאו הדיירים מביתם הקודם, וכך גם הכיסאות – שהיו אדומים ונצבעו בלבן. ליד הקיר ניצבת שידה ארוכה מעץ אלון הצבועה בחלקה בצהוב. בתוכה מאוחסנים בקבוקי אלכוהול וכלי הגשה ומטבח ומוצגים כלי הקרמיקה וספרי העיצוב של בעלת הבית. המעצבת מספרת כי זה הפריט האהוב עליה בבית: "הוא מצליח להכניס כתם של צהוב עז למרחב אבל בלי להשתלט. אני שמחה שהחלטנו להשתמש בזכוכית בדלתות הארון ובכך לעדן במעט את הצהוב ולחשוף את הפנים היפה שלו. הפרופורציות של הרהיט הזה נכונות  הן מבחינת המרחב שהוא תופס בחלל והן מבחינת התפקוד שלו כיחידת אחסון ותצוגה". הנברשת מהעיצוב המקורי מצאה את מקומה מעל פינת האוכל, והקריסטלים הסגולים שהיו בה הוחלפו בלבנים כדי לעדן אותה מעט.

כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, פינת אוכל
שידה ארוכה מעץ אלון הצבועה בחלקה בצהוב | צילום: נדב פקט
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, פינת אוכל
הנברשת מהעיצוב המקורי | צילום: נדב פקט

הסלון: בין הסלון למטבח ניצבת יחידת מדפים בנויה בגובה השיש המאפשרת קשר עין בין הנמצאים במטבח ובסלון. את שולחן הסלון, שגודלו 100X200 ס"מ, בנה אביה של בעלת הבית והוא שימש כשולחן אוכל. לאחר כמה שנים קיצר האב את רגלי השולחן ומאז הוא משמש כשולחן סלון. הטלוויזיה עומדת על עמוד שנצבע בכחול, בהתאם לצבע המטבח. אחד מקירות הסלון חופה בבריקים התואמים את הבריקים המחפים את הבניין מבחוץ. מעקה המרפסת נצבע בצהוב, כמו השידה בפינת האוכל. כך מתחברים החוץ ופנים הבית.

כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, סלון
שולחן שבנה אביה של בעלת הבית. הסלון | צילום: נדב פקט
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, פינת אוכל
צילום: נדב פקט
 

מעבר טבעי לאזור הפרטי

המסדרון: "המעבר אל האזור הפרטי והרגוע יותר נעשה במסדרון בגוון ורוד עתיק בהיר, שלא חותך את האווירה הצבעונית של הבית אבל מעביר את הדיירים לאזור הפרטי והשקט יותר בצורה טבעית ולא מנותקת מהאווירה הכללית של הבית", מסבירה יעקבס. במסדרון נמצא מחסן עם דלת מיוחדת הכוללת פתח לחתולה, ארון כביסה עם דלתות כיס שלא מפריעות למעבר במסדרון ושירותי אורחים. בשירותי האורחים הוחלפה הקרמיקה והקיר חופה בטפט עם הדפס פרפרים צבעוניים.

כיכר המדינה, ג, עיצוב יעל יעקבס, חדר רחצה
צילום: נדב פקט
כיכר המדינה, ג, עיצוב יעל יעקבס, חדר רחצה
טפט פרפרים בשירותי האורחים | צילום: נדב פקט

חדר השינה וחדר העבודה: בחדר שולטים גוני בז' רגועים. הקיר שלראש המיטה חופה בטפט רומנטי. ארון הבגדים הגדול כולל פינת טואלט שאפשר לסגור כדי ליצור מראה מסודר. חדר העבודה כולל מחיצה ניידת המאפשרת לפצל אותו לשני חדרי אורחים. 

כיכר המדינה, ג, עיצוב יעל יעקבס, חדר רחצה
חדר שינה בגוני בז רגועים | צילום: נדב פקט
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, חדר רחצה
צילום: נדב פקט
כיכר המדינה, ג, עיצוב יעל יעקבס, חדר רחצה
צילום: נדב פקט

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

חדר האמבטיה: ארון האמבטיה נשמר מהדירה המקורית בשל צורתו המיוחדת: חלקו העליון בולט יותר מהתחתון וכך אפשר לגשת לכיור עם כיסא גלגלים. במקום המקלחון הותקנה אמבטיה. החדר צבוע בגוני כחול בטון רגוע ואפרפר.

כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, חדר רחצה
צילום: נדב פקט

"העבודה על הפרויקט הזה הייתה תענוג מבחינתי", אומרת יעקבס. "לא בכל יום נתקלים בלקוחות נועזים שמוכנים להסתכן ולתכנן מטבח כחול ופינת אוכל צהובה. תיאור יבש של הפרויקט הזה - מטבח כחול, פינת אוכל צהובה, שטיח בורדו ונברשת מנצנצת - לא נשמע טוב, אבל כשמבינים את הראייה הכוללת ומרגישים בטוחים צריך ללכת על זה עד הסוף. נהניתי מהתהליך ומהאמון שניתן בי. אני מאושרת לראות את הדירה עובדת הן מהבחינה הפונקציונלית והן מבחינת ההנאה של הדיירים ממנה".

כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, תוכנית אחרי
תוכנית הדירה אחרי השיפוץ | שרטוט: יעל יעקבס
כיכר המדינה, ג, עיצוב יעל יעקבס, לפני השיפוץ
הדירה לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, לפני השיפוץ
צילום: צילום ביתי
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, לפני השיפוץ
צילום: צילום ביתי
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, לפני השיפוץ
צילום: צילום ביתי
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, לפני השיפוץ
צילום: צילום ביתי
כיכר המדינה, עיצוב יעל יעקבס, לפני השיפוץ
צילום: צילום ביתי

יעל יעקבס עיצוב פנים

רשימת מכולת

ספת סלון פינתית – 9,000 שקל, טולמנ'ס
שטיח מטבח – 100 פאונד (כ-480 שקל), הביטאט בלונדון
מנורות מטבח ורודות –  280 שקל ליחידה, לייט האוס