LIVING
LIVING

בתים יפים: וילה לזוג בדרום הארץ

בני הזוג רצו בית שיהיה נוח ופרקטי במהלך השבוע, כשרק הם נמצאים בו, וגם יאפשר להם לארח בנוחות את ילדיהם ונכדיהם בסופי השבוע. התוצאה מתאפיינת בקווים מודרניים ובחללים זורמים

מערכת living | living | פורסם 20/03/19 12:37 
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
קווים מודרניים וגוני חול|צילום: עודד סמדר

בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר

בני הזוג – שניהם פנסיונרים – רצו בית שיהיה נוח ומאוד פרקטי במהלך השבוע, כשרק הם נמצאים בו, וגם יאפשר להם לארח בנוחות את ילדיהם ונכדיהם בסופי השבוע. את הבית, הנמצא במישור החוף הדרומי, תכננו פנינה ונועם רימון מ"רימון אדריכלים". הבית, ששטחו הבנוי 270 מ"ר, נמצא על מגרש ששטחו 650 מ"ר. "השטחים הציבוריים מרווחים ומאפשרים אירוח כיד המלך", אומרים המתכננים. תהליך הבנייה נמשך כשלוש שנים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בית בשפלת החוף, ג, עיצוב רימון אדריכלים
מבנה בצורת רי"ש המאפשר שטחים חיצוניים מרווחים|צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
רפרפות על הקיר המערבי|צילום: עודד סמדר

הצורה המלבנית של המגרש הכתיבה מבנה בצורת רי"ש כדי לאפשר שטחים חיצוניים רחבי ידיים, כולל בריכה. לבית יש חזית מערבית הפתוחה לבריזה מהים. חזית כזו דורשת הצללות לקראת השקיעה, ולכן הותקנה שבכת מתכת ייחודית המשתלבת בחלון המערבי. לדברי המתכננים, המבנה נבנה על פי עקרונות של בנייה ירוקה, עם קירות מבודדים ובהם חלונות עליונים, המאפשרים אוורור טבעי ומאפשרים לאור השמש להאיר את הבית כל השנה.

בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
קיר מחופה בחיפוי חיפוי דק דמוי קורטן|צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
בקומה השנייה יש גלריה |צילום: עודד סמדר

"הבית נמצא בשכונה ותיקה והיחס לסביבה ולמרקם הקיים היה חשוב לנו", הם מסבירים. לכן תוכנן המבנה בעל קווים מודרניים ונקיים בגוני חול, בהתאם לקרבתו לים, עם אלמנטים שונים שונים המודגשים בלוחות עץ. גם בפנים המבנה נעשה שימוש בחומרים בגון חול ובעץ טבעי. "בעלי הבית אוהבים עץ ולכן דאגנו לשלב פריטי עץ מיוחדים שעוצבו במיוחד", מספרים המתכננים. "עבודות הנגרות דרשו התייחסות מיוחדת והיו אתגר לבעלי המקצוע".

בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
שולחן אוכל לאירוח 12 סועדים|צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, ג, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
בקצה המטבח יש דלת המובילה למטבח נוסף|צילום: עודד סמדר

הבית כולל שתי קומות ומרתף. בקומת הקרקע נמצאים החללים הציבוריים וחדר השינה של בני הזוג, המשקיף לבריכה. כבר במבואה מבחינים בגובה הכפול של האזור הציבורי. הסלון ופינת האוכל המרווחים הם מרכז הבית והמוקד שלהם הוא הקיר שבו משולב הקמין, המחופה בחיפוי דק דמוי קורטן. "המראה הכללי של הקיר בחלל הכפול הופך אותו למוקד ויזואלי ומקור חום וכוח לכל החלל", אומרים פנינה ונועם רימון. הסלון ופינת האוכל נפתחים לחצר הגדולה ובה הבריכה. קיר הזכוכית המפריד כמעט ואין חלוקות כדי לא ליצור הפרעות ויזואליות. לקיר יש שבכת הצללה כדי לרכך את קרינת השמש המערבית. הסלון מרוהט בספות גדולות ומרופדות בגוני חום. שולחן האוכל הגדול עשוי עץ ומאפשר לארח סועדים רבים.

בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
המטבח בנוי בקווים מקבילים|צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
חדר הזוג משקיף לבריכה|צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
חלל אירוח במרתף|צילום: עודד סמדר

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק 

פינת האוכל סמוכה למטבח, הבנוי בקווים מקבילים – קו ארונות גבוהים עם מקרר אינטגרלי וחזיתות עץ, קו של אי לישיבה וקו של הכיור ומשטח העבודה. בקצה המטבח נמצאת דלת המובילה למטבח נוסף, לשימוש יומיומי. המטבח המשני מעוצב באופן זהה כך ששני המטבחים נראים כמו חלל אחד כשהדלת פתוחה. בקומה העליונה, הכוללת גלריה המאפשרת קשר עין עם הקומה התחתונה, נמצאים חדרי שינה לילדים ולנכדים. במרתף יש אזור משחקים עם שולחן ביליארד ופינת טלוויזיה נוחה. 

בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשפלת החוף, עיצוב רימון אדריכלים
צילום: עודד סמדר
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

"המשפחה מגיעה מתחום הבנייה, ובני הזוג הבינו את ההיבט התכנוני ואת חשיבות בביצוע האיכותי. זה הקל ותרם רבות לתהליך", אומרים המתכננים. "ההחלטות היו קלות והביצוע לא פחות ממעולה".

תכנון ועיצוב: פנינה ונועם רימון – רימון אדריכלים בע"מ

עבודות אלומיניום: פתח חלון ודלת

רהיטים בהזמנה אישית: שח רהיטים 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן