LIVING
LIVING

השרון: גם מודרני, גם כפרי

בני הזוג ביקשו לעצב את הבית בהרחבה בקיבוץ בסגנון מודרני רך. התהליך נמשך כשנה והתוצאה לפניכם

מערכת living | living | פורסם 17/02/19 13:36 

 

בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
צילום: אלעד גונן
בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
צילום: אלעד גונן

בני הזוג, האישה עובדת במשאבי אנוש והגבר בתפעול, הורים לשני ילדים קטנים, עברו לבית צמוד קרקע בהרחבה של קיבוץ באזור השרון. הבית, שגודלו 130 מ"ר, מחולק לשתי קומות וכולל שישה חדרים. את בניית הבית ליווה מעצב הפנים גל פלורסהיים, והוא אחראי לחלוקה הפנימית של החלל ולעיצוב. "בני הזוג ביקשו בית נעים בסגנון מודרני רך, שנע לכיוון הכפרי לעתים, בדגש על מקומות אחסון ופרקטיות", מספר פלורסהיים. "קשה ליצור מקומות אחסון מספקים בלי לפגוע בתחושת המרחב, וכדי למקסם את שטח האחסון יצרתי נישות ייעודיות בגדלים שונים בכל הבית".

>> לכל הכתבות בערוץ  living 

התהליך נמשך כשנה ועלה כ-400 אלף שקל, כולל תכנון ועיצוב פנים הבית ללא השלד, תשתיות חשמל, אינסטלציה ומיזוג אוויר, בניית קירות פנימיים, חיפויים וריצופים, בניית נישות גבס, חיפוי גרם מדרגות מעץ ועבודות מסגרות, משטחי מטבח וחדרי רחצה, עבודות נגרות בהזמנה אישית (מטבח, ארונות אמבטיה, ארונות קיר וארונות בגדים). "מראשית הפרויקט הייתה הסכמה ביני לבין בעלי הבית: השתדלנו לקנות חומרים יפים אבל יחסית לא יקרים, ופה ושם, למשל בתוך המקלחון, להשתמש בחומרים יקרים יותר שמעניקים מראה עשיר כדי שלא נחרוג מהקציב", אומר המעצב. "חשוב להגיע לשיפוץ מוכנים מראש עם תכנון יסודי ומפורט לכל פינה בבית, ולהצטייד בכל החומרים והכלים מראש כדי לנהל את התהליך באופן כמה שיותר רגוע בלי צורך לכבות שריפות ולעכב את הקבלן", הוא מוסיף.

בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
מכונת תפירה ישנה בעלת ערך סנטימנטלי|צילום: אלעד גונן
בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
מטבח בסגנון כפרי מעודן|צילום: אלעד גונן

קומת הכניסה: בכניסה נמצא גרם המדרגות המחופה עץ, ומשמאל נמצא המטבח. המטבח הוזמן מנגר ומעוצב בסגנון כפרי עדין, ולידו יש פינת אוכל עם שולחן עץ גדול. קיר הזכוכית מוביל לגינה. ממול נמצא הסלון המרוהט בשתי ספות וכורסה בגוונים טבעיים. על קיר הסלון נבנתה ספרייה בהתאמה אישית ובתוכה נמצאת גם הטלוויזיה. בחלק השקט והאחורי של קומת הכניסה יש יחידת מגורים. בעתיד, כשהילדים יגדלו, ההורים יוכלו לעבור אליה מהקומה העליונה. דלת כיס מובילה לשירותי האורחים, שבהם הותקן משטח כיור רחב ונוח. הממ"ד משמש כחדר משחקים.

בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
צילום: אלעד גונן
בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
ספרייה שנבנתה במיוחד בסלון|צילום: אלעד גונן
בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
שירותי האורחים|צילום: אלעד גונן

הקומה העליונה: במבואה המובילה לחדרים יש ארון קטן ונישה בקיר לאחסון. בקומה יש יחידת הורים, שני חדרי ילדים וחדר רחצה לילדים. יחידת ההורים נמצאת במיקום הכי שקט בקומה. בחדר השינה הותקן ארון קיר שהוזמן במיוחד במראה כפרי חמים. חדר הרחצה של ההורים כולל מקלחון שחופה באבן שיש טבעית של אלוני ונבנה בו ארון כיור מעץ אלון כדי לחמם את הצבעוניות האפורה. חדר הרחצה של הילדים עוצב בלבן עם ארון בצבע צהוב בוהק לכיור ו"שטיח" מאריחי בטון מצוירים על הרצפה.

בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
חדר השינה של ההורים|צילום: אלעד גונן
בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
חדר הרחצה של ההורים|צילום: אלעד גונן
בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
חיפוי קיר מאבן טבעית|צילום: אלעד גונן
בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
צילום: אלעד גונן
בית בקיבוץ בשרון, עיצוב גל פלורסהיים
חדר הרחצה של הילדים|צילום: אלעד גונן
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק


עיצוב פנים: גל פלורסהיים

אדריכלות המבנה: כלנית שמר

רשימת מכולת

מטבח בהזמנה אישית – 28 אלף שקל, נגריית ברוך הנגר, גבעת כ"ח

ספרייה בהזמנה אישית – 9,500 שקל נגריית ברוך הנגר, גבעת כ"ח

כיסאות אוכל – 500 שקל לכיסא, ZAGA

ריצוף טרצו בגון חול ירקרק, חיפויי קיר מאבן טבעית במקלחון, אריחים מלבניים גדולים, שיש שיי גריי במקלחת ההורים, אסלות, ברזים, אינטרפוצים - אלוני

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן