בני הזוג ושלושת ילדיהם הבוגרים (בן בתיכון, חיילת ובן אחרי הצבא) מתגוררים בדירת 120 מ"ר בניין ישן בצפון תל אביב. הבניין עבר הרחבה ונוספו לו מרפסות ולדירה, שבה חמישה חדרים, יש מרפסת הפונה לשטח ציבורי ירוק. הדיירים רצו דירה שאפשר יהיה "לגדול לתוכה", מספרת המעצבת גילי רשף-גול, שלכל ילד תהיה פינה משלו, שתתאים לאופיו וגילו. בנוסף, הם רצו שהחללים הציבוריים יהיו מוארים ופתוחים ויתאימו לארוחות משותפות ולאירוח.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

כשהלקוחות חוזרים לשיפוץ חדש

בכל שיפוץ של דירה צריך להקפיד כמובן להתחבר לאינסטלציה ולשמור על חזית הבניין, אומרת המעצבת. לכך נוספו האתגרים הייחודיים: ליצור תחושה ביתית למרות הצבעוניות המונוכרומטית שנבחרה ולייצר הרבה מקומות אחסון למרות העיצוב המינימליסטי והנקי.

שלב הסקיצות, התוכניות ובחירת החומרים נמשך מעל הממוצע, אבל משך השיפוץ בפועל, כולל הריסה, בינוי, עבודות נגרות, תשתיות וריהוט, נמשך כחודשיים – "זמן לא ריאלי", היא מציינת בחיוך. עלות השיפוץ הכוללת הייתה כ-800 אלף שקל.

במקרה זה הדיירים הם לקוחות חוזרים. "כיף לראות איך הבית גדל איתם, איך הילדים גדלו והצרכים השתנו", אומרת רשף-גול. "הכרת הסגנון והצרכים וטעמם הייחודי והמינימליסטי של הדיירים הובילו לתוצאה הסופית". חילוקי הדעות היו רק ברמת הסטיילינג, למשל הדיירים לא רצו וילונות ועוד אלמנטים משלימים ש"ילכלכו ויחממו" את החלל.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

לסמוך על המעצבת

השינויים המבניים נעשו באזורים הציבוריים המרכזיים ואילו החדרים נשארו במקומם וקיבלו שדרוג בריהוט וסטיילינג. מדלת הכניסה מלווה אותנו קיר בטון לחלל פתוח ומואר, המחופה – כמו הדירה כולה – בפרקט מולבן (חברת פרקטים). הקיר מנחה את הזרימה ומאזן בין השחור ללבן (בטונדה). עמודי מתכת שחורים שתוכננו במיוחד (נגריית פסקל, שם עשו גם את עבודות הנגרות בדירה) – אלמנט עיצוב דומיננטי שהמעצבת אוהבת במיוחד – מפרידים בין פינת האוכל ופינת המשפחה. בפינת המשפחה ניצבים שולחן מקוריאן לבן וכיסאות מטולמנ'ס.

ארט אוף ספייס, מטבח (צילום: עוזי פורת)
קיר הבטון בכניסה מנחה את הזרימה בחלל | צילום: עוזי פורת
ארט אוף ספייס, סלון (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
ארט אוף ספייס, סלון (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
ארט אוף ספייס, סלון (צילום: עוזי פורת)
עמודי מתכת שחורים - אלמנט עיצובי דומיננטי | צילום: עוזי פורת

מרפסת השרות נפתחה לחלל ומכונת כביסה והמייבש הוצבו ברהיט עץ ייחודי. הניגוד בצבעוניות ובחומרים בין המרפסת לבין ספריית המתכת (Items Gallery) מכניס עניין ועומק. בסלון יש ספות מפרימטיב ושטיח מגלוריה מונדי. בקיר פינת המשפחה שולבה מערכת קולנוע ביתית עם רמקולים סמויים שחורים בצבע הקיר. עוד רמקולים שחורים תלויים ומוסיפים אלמנט עיצובי (טופ אודיו).

ארט אוף ספייס, סלון (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
ארט אוף ספייס, ג, סלון (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
ארט אוף ספייס, ג, סלון (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
ארט אוף ספייס, ג, מקלחת (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
ארט אוף ספייס, ג, מקלחת (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
ארט אוף ספייס, ג, מקלחת (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
ארט אוף ספייס, ג, מקלחת (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
ארט אוף ספייס, תוכנית אדריכלית (שרטוט: גילי רשף גול)
תוכנית השיפוץ | שרטוט: גילי רשף גול

גילי רשף-גול - ART OF SPACE

"מרגע שבחרתם מעצבת פנים וסגרתם איתה - תסמכו עליה", ממליצה רשף-גול לאנשים שמתכננים שיפוץ, "תפתחו, תדברו על הכל - חשוב יותר או פחות, תשלבו אותה עוד בשלב הקנייה אם אפשר. נוחות ופרקטיות זה שם המשחק, לדעתי. אם לא יהיה לכם נוח אתם לא תאהבו את התוצאה הסופית, יפה ככל שתהיה. בנוסף, תזכרו שיש הפתעות ועיכובים, לכן קחו מקדם ביטחון בתכנון לוחות הזמנים".