LIVING
LIVING

במקום בית סוכנות קטנטן בנו בית של 370 מ"ר

בריכה מחופה פסיפס, חצר פרטית עם ג'קוזי להורים וגרם מדרגות יוצא דופן - הבית במושב בשרון הוא אחד המיוחדים שראינו

דנה גוטרזון | living | פורסם 28/01/20 08:00 
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר

בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר

בני זוג, הורים לשלושה, רכשו במושב בשרון מגרש ששטחו 780 מ"ר ועליו עמד בית סוכנות קטנטן משנות ה-50. לבניית בית חדש על המגרש הם פנו לנוימן חיינר אדריכלים ולשרית הראל. שטח הבית שנבנה הוא 320 מ"ר. בני המשפחה ביקשו תחושת מרחב גדולה בבית, כלומר חללים גבוהים וגדולים, חיבור מקסימלי לשטחי הגינה והתייחסות לנוף הנשקף מהקומה העליונה. "עשינו הכל על מנת שהבית לא ירגיש כדו משפחתי וגם יאפשר פרטיות מלאה מהרחוב", אומרים אדריכלים שרון נוימן ויפתח חיינר. "היה חשוב שתהיה פרטיות מלאה לכל אחד מבני הבית, בדגש על יחידת ההורים, ובמקביל ליצור מרחב אירוח מזמין עם מגוון אזורים". תהליך התכנון, הרישוי והבנייה נמשך כשלוש שנים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

חזית הבית הפונה לרחוב אטומה לחלוטין כדי ליצור פרטיות מקסימלית, וכך אין צורך בגדר. החזית מורכבת מקירות בטון חשוף היוצרים רקע לגינה, והחלוקה לכמה קירות נפרדים יוצרת מראה מאוורר. מדרגות מרחפות מובילות אל הכניסה לבית, הנמשכת לאורך לאורך קיר בטון תחת פרגולת אלומיניום שיוצרת משחק צללים דינמי. דלת הכניסה קבועה באופן אינטגרלי בקיר מחופה פסי עץ. בתוך הבית ממשיך קיר הבטון ומשמש לתצוגת יצירות אמנות של בעלת הבית.

בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר

מול דלת הכניסה קבוע חלון בגובה כפול המאפשר מבט ישיר לגינה וגרם מדרגות זיזי ודרמטי. "המדרגות הן מדרגות קונזוליות (זיזיות) עם מדרכים מבמבוק ומעקה מכבלי נירוסטה התלוי מהתקרה. הן גם אווריריות וגם נוכחות", אומרים האדריכלים. "הן האלמנט הראשון שרואים כשנכנסים לבית והן בולטות הן מהמרחב הציבורי והן מחדר המשפחה בקומה העליונה. השילוב של החלון הגדול ומנורות מדגיש את גרם המדרגות".

משמאל לכניסה יש  מבואה משנית המובילה למשרד הביתי ולשירותי האורחים. מעבר לה, באופן מוצנע לחלוטין, נמצאת יחידת ההורים הכוללת חדר שינה רחב ידיים וחדר ארונות המחולק לשני אגפים לכל אחד מבני הזוג, חדר רחצה וחצר פרטית ובה ג'קוזי.

במרחב הציבורי, הנמצא גם הוא בקומת הקרקע, גובה החלל קרוב ל-5 מטרים, והוא מוקף משלושה כיוונים בחלונות ענקיים עם פרופילים דקים. הבית מוקף במרפסת מוצלת ובה פינת אוכל, פינת ישיבה מטבח חוץ ועוד. בצדו האחורי של הבית יש בריכה. בקומה העליונה יש פינת משפחה אינטימית, וסביבה חדרי הילדים. לכל חדר צמוד חדר רחצה ויש להם מרפסת גג משותפת רחבת ידיים שממנה נשקף נוף מרהיב של מישור החוף. 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

אדריכל: נוימן חיינר אדריכלים

מעצב הפנים: שרית הראל ונוימן חיינר אדריכלים

מנהל פרויקט: רונן עבודי, מ. צור ארזים

קונסטרוקציה: אהרון דניאל

 

בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
בית במושב בשרון, נוימן חיינר אדריכלים
צילום: עמית גושר
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן