LIVING
LIVING

בלי עין הרע: וילה למשפחה מרובת ילדים

המטרה העיקרית של השיפוץ שעשו יזמית הנדל"ן ובעלה הייתה להבטיח פרטיות לכל אחד מילדיהם. הם השקיעו מיליון שקל, שיפרו את התאורה בבית, הגדילו את המטבח, חידשו את העיצוב ואפילו מצאו מקום ראוי לפסנתר

מיכל גינזבורג | living | פורסם 14/03/19 08:00 
בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
המנורות הדומיננטיות הן פריטי עיצוב אמנותיים של ממש|צילום: אלעד גונן

 

הדיירים: אישה העוסקת ביזמות נדל"ן, בעלה וילדיהם הרבים (מגיל חצי שנה ועד 21).

הבית: בית פרטי בן שתי קומות ששטחו 350 מ"ר, בשכונה שקטה באזור המרכז. הבית, שנבנה לפני 20 שנה, היה מיושן עם תשתיות שדרשו חידוש ושיפוץ. בנוסף, הוא לא התאים למשפחה הגדולה.

החזון: בני הזוג רצו שהבית יתאים לצורכי המשפחה וייתן מענה פונקציונלי לכל הילדים. הם ביקשו שיהיו בבית הרבה מקומות אחסון, הרבה ספריות, חדרי רחצה מאובזרים לבנים ולבנות, ופינת משפחה נפרדת מהסלון ובה פינת עבודה לילדים, ספרייה ומקום לחברותא. המגרש לא מקבל אור ישיר מכל הכיוונים ויש מקומות חשוכים יחסית בבית, לכן אחד הדברים החשובים שהתבקשתי ליצור הוא תאורה טובה. בראש סדר העדיפויות היו דרישות לפונקציונליות ולפרטיות. כלומר, שלכל אחד מבני המשפחה תהיה תחושת פרטיות ושכל חדר ישקף את האופי והתחביבים של הילד שגר בו, גם בחדר משותף. הפונקציונליות מתבטאת, למשל, בתכנון ארונות לצרכים ספציפיים – נעליים, מגבות, מצעים, תיקים. עם זאת, הקפדתי על קו עיצוב מודרני, נקי ומינימליסטי, למעט בחדרי הבנות, המאופיינים בקו רך וכפרי יותר.   

משך השיפוץ: ארבעה חודשים.

עלות השיפוץ: כמיליון שקל, כולל עיצוב, תכנון, תשתיות, עבודות גבס, חומרי גמר, נגרות, רהיטים ועוד.

>>  לכל הכתבות בערוץ living 

במסגרת השיפוץ הורחב המטבח על חשבון המבואה כדי ליצור עוד מקום אחסון. בנוסף, נוצר חיבור בין המטבח לפינת האוכל המרווחת ולפינת נטילת הידיים האלגנטית. בחלק העורפי של הבית היה חלל פתוח ולא מנוצל, ששימש כמעין פינת משפחה. סגרנו אותו ויצרנו יחידת מגורים נוספת הכוללת חדר רחצה לאחד הבנים הבוגרים, ופינת משפחה קטנה יותר עם פינת עבודה וספרייה. אילוץ משמעותי מבחינתי בעיצוב הבית היה התקרות הנמוכות. אני מאוד אוהבת תאורה נסתרת ובגלל התקרות הנמוכות אי אפשר היה לעשות הנמכת תקרה, ונאלצתי להשתמש בתאורה גלויה. הפתרון היה לבחור מנורות דומיננטיות שהן פריטי עיצוב אמנותיים של ממש. בעלי הבית אוהבים מאוד את התאורה שנבחרה.

הכניסה: במקור המבואה הייתה בצורת רי"ש, צרה וחשוכה ומאוד לא נעימה. שברנו את שני הקירות הארוכים ופתחנו את החלל כך שיתמזג עם החלל המרכזי, שבו נמצאים הסלון ומעין פטיו מחופה תקרת זכוכית. קיר האבן בפטיו היה בבית לפני השיפוץ ובחלל עומד פסנתר כנף. נוצרת תחושה של יוקרה וסטייל בדומה ללובי של מלון.

בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
חיפוי האבן נשאר מלפני השיפוץ|צילום: אלעד גונן

החלל המרכזי: מול הכניסה נמצא המטבח ומשמאלו פינת האוכל. משמאל למבואה נמצא הסלון. במרכז המטבח הוצב אי מרווח ועליו כיריים, עם הרבה מקום לאחסון ושמונה מקומות ישיבה מסביב. הסלון מרוהט בספות וכורסאות מרופדות בקטיפה ובעור וביניהן יש שולחן זכוכית עם מסגרת מפליז. מעל השולחן תלוי גוף תאורה המורכב משלוש קוביות. בצד עומדת קונסולה שחורה עם רגלי זהב. דלתות זכוכית בפרופיל שחור מפרידות בין הסלון ופינת האוכל לבריכה. בפינת האוכל יש שולחן גדול מעץ זבראנו מצופה בפוליאסטר וסביבו 12 כיסאות מרופדים בקטיפה בגוני סגול ואפור. מעל השולחן תלוי גוף תאורה המורכב מקוביות. בצד יש יחידת עץ עם כיור מוזהב לנטילת ידיים. בקצה פינת האוכל יש שתי ספריות גדולות וביניהן קמין. מאחוריהם יש שירותי אורחים ומדרגות לקומה השנייה, שם נמצאת יחידת ההורים.

בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
במרכז המטבח הוצב אי מרווח|צילום: אלעד גונן
בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
צילום: אלעד גונן
בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
רהיטים מרופדים בקטיפה ויציאה לבריכה בסלון|צילום: אלעד גונן
בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
בצד פינת האוכל יש כיור לנטילת ידיים|צילום: אלעד גונן
בית במרכז, ג, עיצוב מיכל גינזבורג
שירותי האורחים|צילום: אלעד גונן

חדרי הילדים: בחלק השני של קומת הקרקע נמצאים חדרי הילדים - שלושה חדרים לבנים (אחד מהם הוא יחידת דיור הכוללת חדר רחצה), המתגוררים כל אחד בחדר, חדר אחד המיועד לבת הבוגרת וחדר אחד לשתי בנות. שאר הבנים מגיעים הביתה בסופי שבוע ומצטרפים לחדרי האחים. בין החדרים יש פינת משפחה, הכוללת פינת ישיבה, פינת עבודה וספרייה.

בחדר הבנות המשותף שני קירות נצבעו בוורוד וקיר אחד חופה בטפט בגונים ורוד ואפור עם איורים שהן בחרו. בחדר יש שידה וארונות לבנים בסגנון כפרי. החדר של הבת הבוגרת עוצב בגוני אפור, צהוב ושחור עם וילון אפור וטפט עם הדפס של נייר עיתון ושידת איפור אפורה. חדרי הבנים עוצבו בגוני אפור, כחול ושחור כשבכל חדר קיר אחד חופה בטפט. בחדרים נבנו ארונות קיר בגובה מקסימלי. לילדים יש שני חדרי רחצה – לבנים ולבנות. רצפת חדרי הרחצה חופתה באריחי גרניט פורצלן דמוי פרקט בגימור פישבון והקירות חופו אריחים גדולים לבנים עם טקסטורת פסים. הארונות עשויים מעץ בגון אגוז והמשטחים משיש אפור.

בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
חדרן של שתי הבנות|צילום: אלעד גונן
בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
חדרה של הבת הבוגרת|צילום: אלעד גונן
בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
חדרו של אחד הבנים|צילום: אלעד גונן
בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
חדרו של אחד הבנים|צילום: אלעד גונן

יחידת ההורים: יחידת ההורים מעוצבת בסגנון מודרני, חם ואלגנטי. החדר מחופה פרקט והקיר המרכזי מחופה באריחי עץ שחופו בבד על פי תכנון שלי. הרהיטים נבנו במיוחד. בצד יש פינת ישיבה עם כורסאות מרופדות בבד קטיפה בשני צבעים. לחדר מרפסת המשקיפה לבריכה. יחידת ההורים כוללת חדר ארונות וחדר רחצה, שלא נכללו בשיפוץ.

בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
מרפסת משקיפה לבריכה. חדר ההורים|צילום: אלעד גונן
בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג
חדר הרחצה של ההורים|צילום: אלעד גונן
בית במרכז, ג, עיצוב מיכל גינזבורג
צילום: אלעד גונן

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

פריטים אהובים: חיפוי קיר מאבן שנשאר בכניסה לבית ומשתלב יפה בתכנון העכשווי, ופסנתר כנף שילדי הבית מנגנים בו ועכשיו נמצאה לו פינה מכובדת.

דבר המעצבת: זו הייתה חוויית עיצוב מאתגרת, מעשירה ושונה. העבודה עם לקוחה שבאה מהתחום מאוד הקלה עליי. היה שיתוף פעולה מלא וירידה לפרטים. הפרוגרמה ורשימת "המשאלות" היו מאוד ברורות מההתחלה והקלו על התכנון ועל יישום כל המטרות.

בית במרכז, ג, עיצוב מיכל גינזבורג, לפני שיפוץ
המטבח לפני השיפוץ|צילום: מיכל גינזבורג
בית במרכז, ג, עיצוב מיכל גינזבורג, לפני שיפוץ
הסלון לפני השיפוץ|צילום: מיכל גינזבורג
בית במרכז, ג, עיצוב מיכל גינזבורג, לפני שיפוץ
חדר רחצה לפני השיפוץ|צילום: מיכל גינזבורג
בית במרכז, עיצוב מיכל גינזבורג, תוכנית אדריכלית
תוכנית אדריכלית|שרטוט: מיכל גינזבורג
_OBJ

טיפ: אפשר לנצל גם אילוצים לטובת העיצוב ולהפיק מהם את המקסימום. בתחילת תהליך התכנון כדאי להכין רשימת משאלות מלאה.

 

עיצוב:  מיכל גינזבורג עיצוב פנים

רשימת מכולת

קונסולה בסלון – 5,000 שקל, שוורץ

מנורת תקרה בפינת האוכל – 10,000 שקל, דורי קמחי

מנורת תקרה בסלון – 7,000 שקל, דורי קמחי

שולחן סלון – 8,000 שקל, אוקנין

פינת אוכל – 15,000 שקל (בהזמנה מיוחדת), טרי האוס דיזיין

ריצוף בחדרי הרחצה של הילדים, גרניט פורצלן דמוי פרקט בגימור פישבון – 150 שקל למ"ר, אלוני

ריצוף גרניט פורצלן 2.40X1.20 מ' – אלוני

ריצוף בחדרי רחצה (גרניט פורצלן דמוי פרקט) ואריחי קיר 10X30 – אלוני

כלים סניטריים – אלוני

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן