בני הזוג, שניהם פסיכולוגים, מתגוררים בבית פרטי שנבנה לפני 17 שנה במושב באזור השרון. לשניים שני ילדים משותפים (3 ו-8) ועוד שלושה ילדים מנישואים קודמים (תאומים בני 17 וילדה בת 12). בני הזוג רכשו את הבית, ששטחו הבנוי 250 מ"ר והוא עומד על מגרש של חצי דונם, לפני שש שנים. לבית  קומת מרתף, קומת כניסה ובה יחידת הורים, מטבח וסלון, ומפלס נוסף שבו שלושה חדרי ילדים וחדר רחצה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

הבית היה בסגנון כפרי עם רצפת שומשום מעוטרת וחלונות ירוקים, המטבח היה נפרד והייתה הרגשה של חלל קטן, סגור ולא מואר. הדיירים רצו חלל גדול, מואר ופתוח לגינה, שבה תיבנה בריכה. "התבקשתי לעצב בית בסגנון נקי ואלגנטי עם נגיעות כפריות וכמה שפחות צבע שחור", מספרת המעצבת גלית תירוש. השיפוץ נמשך כארבעה חודשים ובמהלכם המשיכו הדיירים להתגורר בבית.

 שתי ספריות ובריכה

בקומת הכניסה פורק הקיר שהפריד בין המטבח והסלון והוחלפו החלונות הירוקים בחלונות גדולים עם פרופיל בלגי לבן כדי לפתוח כמה שיותר פתחים ולהפוך את הבית לחלל גדול ומואר. כך הפך הבית לחלל מואר ופתוח. רצפת השומשום הוחלפה בפרקט אלון כפרי שהונח בכל הבית.

המבואה: דלת הכניסה נפתחת למבואה, המפרידה בין המטבח והסלון. ליד הקיר שמשמאל לדלת הכניסה ניצב קמין, שלפני השיפוץ ניצב בסלון. "הקמין היה מבחינתנו אילוץ", אומרת תירוש. "היה רצון עז מצד בעלי הבית להשאיר אותו אבל היה צריך למצוא לו מקום חדש. התהליך היה לא פשוט אבל לבסוף נמצא פתרון הולם". הקיר שמול הדלת חופה כולו בלבני סיליקט שנצבעו בגוון הבהיר של הקירות.

בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, מטבח (צילום: איתי בנית)
הקמין. בסופו של דבר נמצא לו מקום | צילום: איתי בנית

הסלון: קיר הלבנים ממשיך אל הסלון, שם הותקנה לידו ספריית ברזל לבנה ואוורירית. "ספריית הברזל הלבנה והאוורירית על רקע אבני הסילקט אהובה עליי במיוחד", מספרת המעצבת. "הספרים המקשטים אותה נותנים את הצבעוניות ובכך שוברים את החלל הלבן". הסלון כולל ספה גדולה וספה זוגית מפנקת, שתיהן היו ברשות הדיירים עוד לפני השיפוץ. ביניהן פרוש שטיח בשחור-לבן ועליו ניצבים שולחנות עגולים מעץ טיק.

בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, סלון (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, סלון (צילום: איתי בנית)
ספריית ברזל לבנה על רקע אבני סיליקט | צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, סלון (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, סלון (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, סלון (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

המטבח ופינת האוכל: מול הסלון נמצא המטבח. "תהליך תכנון ועיצוב המטבח היה ממושך", מספרת תירוש. "מצד אחד, הדיירת אוהבת סגנון כפרי וחמים, ומצד שני הייתה כמיהה לרענון וחידוש ולשילוב נירוסטה בעיצוב. בסופו של דבר נוצרה תוצאה מיוחדת - מראה נקי וקלאסי אך חמים וביתי".

בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, מטבח (צילום: איתי בנית)
אי מחופה נירוסטה במטבח | צילום: איתי בנית
בית בשרון, ג, עיצוב גלית תירוש, מטבח (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

לאורך הקיר נבנו ארונות לבנים גבוהים בסגנון מודרני ובתוכם מקרר אינטגרלי ושני תנורי בישול. לצדם הותקנו ארונות נמוכים, לבנים גם הם, עם משטח עבודה וכיור. מעל הארונות נתלו שני מדפי נירוסטה. במרכז המטבח הוצב אי עץ מצופה נירוסטה ועליו מונחות כיריים אינדוקציה. ליד האי ניצבים שני כיסאות. המסגרות והידיות על דלתות האי ומנורות העץ התלוית מעליו מוסיפות אופי כפרי למראה המינימליסטי של הארונות הלבנים.

בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, מטבח (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, ג, עיצוב גלית תירוש, מטבח (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, ג, עיצוב גלית תירוש, מטבח (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

לצד המטבח ניצב שולחן אוכל עשוי מעץ גושני, שגם הוא היה בבית לפני השיפוץ. בצד אחד של השולחן ניצב ספסל  ומצדו השני כיסאות רשת שחורים.

בית בשרון, ג, עיצוב גלית תירוש, פינת אוכל (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, פינת אוכל (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, מטבח (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, מטבח (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

החצר: קומת הכניסה מוקפת בחצר, ששופצה כולה. החצר חופתה בדק איפאה ונשתלו בה עצים. במרכזה נבנתה בריכה. קיר הסלעים שמפריד בין הבית לבית השכן חופה בחיפוי ברזל שנצבע בלבן ובו אדניות פרחים (עיצוב ותכנון גינה: ניצנים).

בית בשרון, עיצוב גלית תירוש (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

הקומה השנייה: "בני הזוג פסיכולוגים במקצועם ומרבים לקרוא והיה צריך לתת מענה לכמות הספרים הרבה", אומרת תירוש. לכן תוכננו שתי ספריות גדולות: ספריית הברזל בסלון וספריית עץ לבנה בקומה השנייה שתוכננה סביב הפסנתר של בעלת הבית.

בית בשרון, ג, עיצוב גלית תירוש, פסנתר (צילום: איתי בנית)
ספריית עץ בקומה השנייה | צילום: איתי בנית

חדר הרחצה: בחדר הרחצה המשמש את הילדים הוחלפה האמבטיה במקלחת מרווחת עם ספסל בנוי. החדר המעוצב בלבן כולל קיר זכוכית המפריד בין האזור הרטוב לשידת הכיור.

בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, חדר רחצה (צילום: איתי בנית)
מקלחון במקום אמבטיה | צילום: איתי בנית
בית בשרון, ג, עיצוב גלית תירוש, חדר רחצה (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, ג, עיצוב גלית תירוש, חדר רחצה (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

חדרה של הבת: גם חדר זה מעוצב בלבן וכולל מיטה מרווחת. על הקיר כתוב משפט שהילדה בחרה – If You Can Dream It You Can Do It ("אם את יכולה לחלום על זה את יכולה להגשים את זה"). ממול יש מדף גדול המשמש כשולחן כתיבה ומעליו תלוי מדף ברזל.

בית בשרון, ג, עיצוב גלית תירוש, חדר שינה2 (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, חדר שינה (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, ג, עיצוב גלית תירוש, חדר שינה2 (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

חדרם של הבנים הקטנים: החדר הלבן כולל שתי מיטות זהות ומעליהן מדפים לבנים עם מנורות לילה.

בית בשרון, ג, עיצוב גלית תירוש, חדר שינה2 (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מחיצה ניידת במרתף

קומת המרתף: "אחד האתגרים היה למצוא פתרון לשני חדרים נפרדים לתאומים המתבגרים, שעד השיפוץ התגוררו יחד במרתף שתפקד גם כחדר משחקים", מספרת תירוש. הוחלט לחלק את המרתף המרווח: חלק אחד של המרתף כולל פינת רביצה וטלוויזיה וחלקו השני משמש כחדר של אחד התאומים. בין שני החלקים מפרידה מחיצת עץ ניידת שנבנתה במיוחד – "פתרון נהדר אך לא זול במיוחד", היא אומרת. כך, כשהמחיצה פתוחה יש חלל גדול ומרווח, וכשהנער רוצה הוא יכול לסגור אותה. התאום השני עבר לממ"ד, שלפני השיפוץ שימש כמחסן והותאם לצרכיו.

בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, חדר שינה (צילום: איתי בנית)
מחיצת עץ ניידת מפרידה בין החללים | צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, חדר שינה (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, חדר שינה (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, חדר שינה (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

Galit Tirosh Interior Design

"עיצוב הבית היה חוויה מיוחדת", מסכמת תירוש. "נפלה בחלקי הזכות לעצב וללווות לקוחות מיוחדים שהפכו לחברים טובים. הלקוחות האמינו ביכולות שלי, סמכו עליי ונתנו בי אמון. ההנאה, הכימיה הטובה ושיתוף הפעולה הביאו לתוצאות מדהימות".

בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, תוכנית לפני השיפוץ (שרטוט: גלית תירוש)
תוכנית הבית לפני השיפוץ | שרטוט: גלית תירוש
בית בשרון, עיצוב גלית תירוש, תוכנית אחרי השיפוץ (שרטוט: גלית תירוש)
תוכנית הבית אחרי השיפוץ | שרטוט: גלית תירוש

רשימת מכולת

שולחנות עגולים מעץ טיק בסלון: קטן - 1,700 שקל, גדול - 2,990 שקל, גלוריה מונדי
מדף נירוסטה במטבח: 450 שקל, תמה
פופים במרתף: 990 שקל ליחידה, Pozitive Bean Bags
מנורת קיר בחדר הילדה: 199 שקל, TWO.M