בבית פרטי ברחובות, בשכונה ותיקה של בתים פרטיים, מתגוררים זוג הורים העוסקים בהיי טק שלהם שלושה ילדים בגיל ההתבגרות וכלבה מתוקה. הבית בן שלוש קומות בשטח של 200 מ"ר הבנוי על מגרש של רבע דונם. בקומת הכניסה ישנם מטבח ופינת אוכל, סלון, חדר משפחה ושירותי אורחים. בקומת המגורים ישנם חדרי שינה וחדרי רחצה ובעליית הגג  מצויה יחידת מגורים לנערה הכוללת חדר שינה וחדר רחצה קטן.

לאחר עשר שנות מגורים בבית ביקשו הדיירים מהמעצבת מירב חביב להתאים אותו לילדים המתבגרים וכן להפוך את הבית הסטנדרטי למעוצב, חם ומזמין שבו יוכלו לבשל ולארח חברים. כמו כן, בעלי הבית ביקשו בית פרקטי תוך שימוש בחומרי גמר שאינם מצריכים תחזוקה מיוחדת או יוצאת דופן. משך השיפוץ היה כשמונה חודשים מתכנון ועד גמר ביצוע

מירב חביב, סלון (צילום: גלעד רדט)
להפוך את הבית הסטנדרטי למעוצב, חם ומזמין | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, סלון (צילום: גלעד רדט)
חלל גבוה ותחושת מרחב מזמינה | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, ג, סלון (48) (צילום: גלעד רדט)
סלון שיוצר תמונה משפחתית הרמונית | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, סלון (צילום: גלעד רדט)
תאורת שקועי תקרה | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, סלון (צילום: גלעד רדט)
הסלון עוצב כפינה רגועה ונוחה | צילום: גלעד רדט

עוד בערוץ עיצוב הבית:

שטיחים עבודת יד מאיסטנבול

השיפוץ כלל טיפול בתקרות, הרחבת פתחים, תוספות חשמל ותאורה, החלפת מזגנים, החלפת תשתיות האינסטלציה, חיפויים חדשים, שילוב פרטי נגרות שהותאמו במיוחד, החלפת חלק גדול מהריהוט ובחירת טקסטיל פרקטי לניקוי.

"את הכניסה לבית פתחנו על ידי כך שביטלנו הנמכת תקרה למזגנים וקיר חוצץ שיצר מבואה חשוכה. כמו כן, קיר הטלוויזיה המקורי הוסר והטלוויזיה עברה לקיר מקביל שחופה בריקים מפירוק במראה טבעי", מספרת המעצבת, "כך נוצר חלל גבוה ותחושת מרחב מזמינה כלפי פנים הבית. תוספת חום ואווירה יצרנו באמצעות הוספה של תאורת שקועי תקרה בשילוב גופי תאורה צמודי קיר".

מירב חביב, ג, שירותים (3) (צילום: גלעד רדט)
שירותי האורחים. מבריקים | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, ג, כיור (1) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב, ג, מרפסת (9) (צילום: גלעד רדט)
לשבת בכיף | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, ג, מרפסת (10) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב, מרפסת (צילום: גלעד רדט)
ציור טבע ששוטף את האזור באור טבעי ובירוק | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, מרפסת (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

הסלון עוצב כפינה רגועה ונוחה ובו ספה עמוקה ונוחה ושתי כורסאות יחיד שמשלימות תמונה משפחתית הרמונית. פלטת הגוונים באזור זה נעה על הרצף של בז' ואפור בתוספת חרדלים ותכולים ושטיחים בעבודת יד שנרכשו על ידי בני הזוג בנסיעה לאיסטנבול ומהווים תוספת חמימה לחלל. אביזרי הנוי והפריטים המשלימים נרכשו בחנויות יד שנייה ומהווים עוגנים של ישן בבית החדש.

"אני ממליצה לתת במה לאמנים ישראלים מוכשרים שעובדים בארץ ומוכרים את יצירותיהם במחירים סבירים. ציור טקסטואלי בגוונים ומרקמים עזים נותן נקודת צבע לסלון ומתחבר לטקסטיל שנבחר לכדי מראה הרמוני ונעים".

מירב חביב, מטבח (צילום: גלעד רדט)
המטבח. לבשל ולארח חברים | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, גף מטבח (4) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב, ג, מטבח (15) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב,ג,מטבח (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב, מטבח (צילום: גלעד רדט)
כל הדלתות והמגירות של הארונות הוחלפו | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, מטבח (צילום: גלעד רדט)
יחידת אחסון בגוון טורקיז וזכוכית סבתא | צילום: גלעד רדט

הגינה הירוקה כציור טבע

המטבח, שהיה צר וארוך, נשאר כמו שהוא, אך כל הדלתות והמגירות של הארונות הוחלפו בחדשות שצבען לבן משויף ועליהן מסגרות קרניז משויפות וידיות שמוסיפות למראה כפרי עדין. המטבח כמו שאר עבודות הנגרות ברחבי הבית התבצעו על ידי נגריית דני הנקר. למתן דגש נוסף תנור כפרי תעשייתי בגון שמנת שעומד בפני עצמו. תוספת עניין מתקבלת באמצעות יחידת אחסון בגוון טורקיז וזכוכית סבתא שתוכננה גם היא במראה כפרי כפי שמצוי במטבחים אירופיים. רהיט זה נבנה למידות הקיר ומסתיר מזגן עילי שהונח מעל. מעל השיש נתלו מדפי עץ פינתיים, שנצבעו גם הם טורקיז, עליהם הונחו כלים ופריטי נוי.

פינת האוכל הורחבה על ידי הגדלת החלונות הסובבים אותה והוספת ספסל חלון המאפשר ישיבה כיפית המכוונת אל הגינה הירוקה שכמו נכנסת פנימה ומהווה כמעין ציור טבע ששוטף את האזור באור טבעי ובירוק. ר

שירותי האורחים חופו בריקים לבנים מבריקים בתוספת של רובה אפרפרה ושליכט צבעוני בגון אספרסו. כלים סניטאריים לבנים נבחרו והפכו את החדרון הצר לשירותי אורחים מזמינים. לצד החדר עוצבה פינת שטיפת ידיים שבה הונח כיור אובאלי שהתאים למידות המשטח הצר ומעליו נתלתה מראה במסגרת זהב שנבחרה להשלמת מראה רך ונעים.

הקומה הראשונה רוצפה כולה במשטחי גרניט פורצלן דמוי אבן טבעית במלבנים בגודל 120/60 ס"מ הנותנים תחושה של חלל גדול. הריצוף ממשיך אל הפרגולה כך שמתקבלת תחושה של פנים וחוץ כחלל אחד גדול במיוחד כאשר פותחים את הוויטרינה המפרידה ביניהם. כל הפתחים בקומה זו הורחבו באפן משמעותי לכדי חלונות גדולים שמכניסים אור טבעי במהלך רב שעות היום. האלומיניום הקבלני הוחלף בפרופיל בלגי בגוון לבן שבור.

מירב חביב, שינה (צילום: גלעד רדט)
חדר השינה. לתמוך באמנים ישראלים | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, שינה (צילום: גלעד רדט)
חדר ביתי, נעים בגוונים חמים | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, שינה (צילום: גלעד רדט)
תחושה של צימר מפנק | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, חדר הבן (צילום: גלעד רדט)
חדר הבן. חובב כדורסל | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, חדר הבן (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב, חדר הבן (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב, ג, חדר הבן (40) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

טקסטיל הוא חובה

גרם המדרגות ושתי הקומות העליונות חופו בפרקט עץ אלון מעושן תלת שכבתי שמעניק חמימות ומשתלב בהרמוניה עם הריצוף בקומת הכניסה. כל דלתות הקבלן הוחלפו בדלתות בגוון לבן עם דגם של מסגרות הנותן מראה כפרי עדין.

יחידת ההורים כוללת חדר שינה מפנק, חדר רחצה לא גדול עם מקלחון וחדר ארונות. כאנשי עסקים עסוקים שנמצאים הרבה בטיסות לצורכי עבודה, בקשתם של בעלי הבית הייתה ליצור חדר ביתי, נעים ומפנק בגוונים חמים שייתן תחושה של צימר מפנק ומפלט מכל טרדות היומיום.

כך, המיטה והשידות תוכננו בנגרות על פי מידות החדר הלא גדול אך בהתאם לקו העיצובי הכפרי והחם שנשמר בכל חללי הבית. קיר ראש המיטה נצבע בגוון תכלת אפרפר מעושן ווילונות רומיים מבד לבן חצי שקוף במראה טבעי מוסיפים רכות לאווירה. גופי תאורה עם זרועות פליז וזכוכית פסים הן מנורות קריאה מתכווננות שניתן להסיט לפני השינה. טקסטיל בגוונים של כחול ולבן מוסיפים נקודת עניין וצבע ומראה הרמוני לכל החלל. בפינת החדר ניצבת כורסה קטנה שמשמשת כפינה נוספת שניתן להתרווח בה לפני השינה.

"לקוחות רבים נרתעים מטקסטיל ובעיקר מהתחזוקה שלו. לדעתי טקסטיל הוא חובה בהלבשת הבית. חלונות צריכים להיות מולבשים בווילונות, מיטות בכיסויי מיטה וכריות נוי ורצפה צריכה שיונחו עליה שטיחים ושטיחונים. כל אלה הופכים את הבית למולבש, מוקפד וחם", אומרת המעצבת. "יש היום מגוון רחב של מוצרי טקסטיל ובדים סינתטיים במראה טבעי שהינם קלים לכיבוס ותלייה. כריות נוי שאינן יקרות יכולות בהחלט לשנות את מראה עיצוב החלל במחירים לא יקרים כלל וכלל. ישנם ספקים חדשים המייבאים ומייצרים טקסטיל איכותי, מעניין וצבעוני בסדרות מוגבלות במחירים נוחים".

מירב חביב, מיטה (צילום: גלעד רדט)
חדר הבת. בעליית הגג | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, ג, מיטה (38) (צילום: גלעד רדט)
הפכה לחיילת | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, מיטה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב, תכשיטים (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב, רחצה (צילום: גלעד רדט)
חדר הרחצה | צילום: גלעד רדט
מירב חביב, רחצה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב, רחצה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מירב חביב, מדפים (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

חדר הרחצה הקטן של ההורים חופה בריקים לבנים עם פאזה המשתלבת במראה הרומנטי של חדר השינה. אריחים אפרפרים של המעצבת הידועה, פטרישיה אורקיולה, נבחרו לרצפה וגופי תאורה משתלשלים נתלו מעל המראה. כיור שקוע הונח בכדי לאפשר משטח גדול יותר עליו ניתן להניח פרטי רחצה. מחמם מגבות נתלה ומהווה פינוק קטן נוסף.

חדרי הילדים הצעירים עוצבו בהתאם לתחביביהם וכך למשל, חדרו של בן ה-13, חובב כדורסל, כוסה מדבקות קיר תואמות ונוספו בו פרטי נוי ההופכים אותו לכיפי ומתאים לגילו. חדר האמבטיה וחדר השרות שהיו מופרדים הפכו לחלל גדול ונוח יותר. האמבטיה הוחלפה במקלחון גדול ומפנק עם נישה בקיר להנחת כלי רחצה. מראה האמבטיה הוא בגוונים של אפור, שחור לבן המתאימים למתבגרים.

אין תמונה
לפני השיפוץ
אין תמונה
לפני השיפוץ
אין תמונה
לפני השיפוץ
אין תמונה
לפני השיפוץ
אין תמונה
לפני השיפוץ
אין תמונה
לפני השיפוץ

מעושנים בעליית הגג

במהלך השיפוץ הפכה הנערה לחיילת, וביקשה חדר נעים ורגוע עם נגיעות של סגול בעליית הגג. הגוון הסגול שנבחר הוא לבנדר מעושן, וכך נצבע קיר המיטה בגוון זה. כל הריהוט בחדר עוצב במראה כפרי עדין, מפנק ורומנטי ונצבע בגוון לבן שבור. ארון קיר גדול תוכנן לצורכי הנערה, ובהמשכו הונחה פלטה שהפכה לשולחן איפור קטן ורומנטי עם קרניז מקושט, מראת זהב ומעמדי תכשיטים מוזהבים. על קיר המיטה נתלו מסגרות לבנות ולבבות עליהן הונחה שרשרת נורות קטנות. טקסטיל בגוונים ורוד, סגול וטורקיז מעושנים משלימים מראה הרמוני.

"הפרויקט התחיל מחזון ותוכניות לכדי עיצוב והלבשת החללים עד הפרט הקטן ביותר", אומרת חביב. "עבורי הוא ממחיש את העובדה שאין צורך לשבור קירות רבים בבית כדי להתחדש, ושכוחם של הלבשת הבית, הצבע, הטקסטיל ופרטי עיצוב משלימים טמון בכך שהם יכולים לשנות חלל מקצה לקצה.

"זכיתי להכיר לקוחות מקסימים שהיו פתוחים וקיבלו באהבה את הרעיונות העיצוביים שהונחו בפניהם, וכך הפך הבית להיות זה שהדיירים חלמו אותו במשך שנים. שמחתי להיות המעצבת שנבחרה לעבור איתם את המסע הזה. הפרויקט ארך זמן רב יותר מהמתוכנן עקב אילוצים של בעלי הבית להיעדר מהארץ בשל נסיעות עבודה, אולם חיסרון זה הפך ליתרון שאפשר לי כמעצבת לבחון את התהליך העיצובי תוך כדי תנועה ולהעלות רעיונות נוספים שלא היו בתוכניות".

אין תמונה
תוך כדי השיפוץ
אין תמונה
תוך כדי השיפוץ
אין תמונה
תוך כדי השיפוץ
אין תמונה
תוך כדי השיפוץ
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

מירב חביב - עיצוב פנים והום סטיילינג