LIVING
LIVING

שוהם: הבית הישן הפך לווילה כפרית מטריפה

בני הזוג שקלו להרוס את הבית ולבנות מחדש, ולבסוף החליטו לשפץ. התהליך נמשך שנתיים, וזו התוצאה

מערכת living | living | פורסם 02/12/20 14:16 
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר
צילום: עודד סמדר

בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, חוץ
צילום: עודד סמדר

מעצבת הפנים דניאל זריהן בייצ'ר ובעלה, הייטקיסט, הורים לשני בנים ובת בבית הספר היסודי, רכשו בית ששטחו 280 מ"ר על מגרש ששטחו חצי דונם בשוהם. הבית, שכולל שתי קומות ומרתף, נבנה לפני 27 שנה על ידי אדריכל לא ידוע, והיה בנוי במפלסים מרובים, עם כניסה מהחזית הפונה לרחוב וירידה במדרגות למפלס של החלל הציבורי. הוא נבנה ללא התייחסות לנוף, והמדרגות היו לולייניות וצרות מאוד.

"הבית היה מיושן ומוזנח, אבל אהבנו את המגרש והעצים ששתל בעל הבית הראשון, וכמובן את השכונה השקטה והכפרית והנוף המקסים", מספרת זריהן בייצ'ר. "החלום שלנו היה בית פרטי עם גינה גדולה ופתוחה לנוף, יחידת הורים בקומת הקרקע, משרד עם כניסה נפרדת בשבילי וחדר עבודה לבעלי, חדר תפירה ויצירה וחדר כביסה. בחרנו בעיצוב כפרי נקי עם חומרים טבעיים שיצרו רקע שקט ורגוע לפריטים ולריהוט בניחוח אנגלי אבל עם חיבור לארץ". את התכנון והעיצוב עשתה זריהן בייצ'ר בעצמה. תהליך התכנון, ההגשות וההיתרים נמשך כשנה, תהליך השיפוץ בפועל נמשך גם הוא כשנה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

"התלבטנו בין שיפוץ גדול מאוד לבין הריסה ובנייה מחדש, אבל מכיוון שהמרתף וחלק מקומת הקרקע התאימו לצרכינו, החלטנו להשאיר אותם ולהרוס ולבנות השאר", מספרת זריהן בייצ'ר. "השיפוץ החל בהריסה של הקומה העליונה ושל החלק הפונה לנוף שבו היו המטבח, פינת האוכל, הסלון ויחידת ההורים בבית הישן. לאחר מכן בנינו מחדש מסביב ליחידה שנשארה כך שכל החלל הציבורי הבנוי כמלבן ופונה לנוף. הכניסה לבית עברה מחזית הרחוב לצד ואפשרה לחלק את קומת הקרקע לחלל ציבורי (סלון ומטבח) ופרטי (יחידת ההורים). הקומה העליונה נבנתה מחדש והוגדלה, ויש בה שלושה חדרי ילדים עם מרפסת משותפת הפונה אל הנוף, פינת משפחה וחדר רחצה". 

בכניסה לבית יש מבואה ובה ארון למעילים ונעליים וכן שידה ומעליה מראה במסגרת מוזהבת. מימין למבואה נמצא החלל הציבורי המרוצף באבן גיר מוברשת ומוקף בחלונות גדולים עם פרופיל ברזל בלגי בצבע שמנת. המטבח בנוי בצורת רי"ש ומעוצב בסגנון אנגלי-כפרי. הארונות עשויים עץ מלא בצבע אפור-בז'. במרכז החלל יש אי עם ארונות בצבע כחול עמוק ומשטח אלון, ושולחן אוכל מלבני ונפתח עשוי עץ וסביבו כיסאות עתיקים.

הסלון מרוהט בשתי ספות מרופדות בקטיפה שהוזמנו מאנתרופולוג'י בארצות הברית, שולחן מעץ צפצפה וכורסאות עתיקות שרופדו מחדש בבד ששימש גם לתפירת כריות הנוי הפזורות על הספה. ליד הקיר נבנו שתי ספריות מעץ מלא בצבע אבן וביניהן קמין גז וטלוויזיה. על הרצפה פרוש שטיח פרסי עתיק בגוני ורוד ואדום, ועל הקיר תלויות שתי תמונות של קדישמן. שירותי האורחים נמצאים במבואה ומרוצפים באריחים מצוירים. ארון הכיור צבוע בגוון ירקרק-אפור ומעליו תלויה מראה במסגרת פליז מאנגליה.

בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, כניסה
המבואה|צילום: עודד סמדר

בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, מטבח
המטבח בנוי בצורת רי"ש ומעוצב בסגנון אנגלי-כפרי|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, מטבח
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, מטבח
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, מטבח
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר
הספות הוזמנו מאנתרופולוג'י בארצות הברית|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, חוץ
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, שירותי אורחים
שירותי האורחים|צילום: עודד סמדר

מפלס ביניים

שלוש מדרגות משמאל למבואה מובילות ליחידת ההורים שכוללת חדר שינה, חדר ארונות וחדר רחצה. חדר השינה צבוע בצבע מוקה אפור עם קיר אחד מחופה בטפט בדוגמת מניפות בכחול וזהב. רצפת החדר מחופה בפרקט פישבון מאלון, והתקרה מחופה בטפט פרחוני עדין בגוני שמנת וממוסגרת בקרניז. בחדר ניצבות מיטה צרפתית עתיקה עם עיטורים מעץ ומפליז ולצדה שידות עתיקות. מול המיטה ניצבת שידה כחולה. בחדר הארונות יש ארונות בגון אבן עדין בשני עומקים שונים (לתלייה ולבגדים מקופלים). רצפת חדר הרחצה מחופה באריחי בטון משושים בגוני שחור, לבן אפור, והקירות מחופים באריחי קרמיקה לבנה ובטיח אקרילי. בחדר יש מקלחון ואמבטיה פרי סטנדינג במראה עתיק עם "רגלי נשר" ומעליה תמונה של הציירת חנה מגד. ארון הכיור עשוי עץ אלון ומעליו תלויה מראה מוזהבת.

באותו מפלס נמצאים חדר העבודה, חדר תפירה וחדר שירות. הריהוט בחדר העבודה תוכנן במיוחד וכולל ספרייה בגון גרפיט המחוברת לשולחן עבודה מאלון המתחבר לספסל בנוי מעץ עם מזרן מקטיפה ירוקה. בחדר התפירה יש ארון ורוד גדול לחומרי יצירה ושני שולחנות תפירה שמורכבים מפלטות אלון על רגלים של מכונות זינגר. לאחד השולחנות מחוברת מכונת זינגר עתיקה המשמשת לתפירה. "בובת התפירה הייתה שייכת לאמי ז"ל, שהייתה תופרת מחוננת והיוותה השראה לעיצוב החדר והבית בכלל", מספרת זריהן בייצ'ר.

בחדר הכביסה נבנה ארון שירות גדול בצבע ורוד עז, הכולל גם כיור לכביסה ידנית. שני קירות חופו בטפט כהה בדוגמה פרחונית.

בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, יחידת הורים
חדר השינה של ההורים|צילום: עודד סמדר

בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, יחידת הורים
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג,  יחידת הורים
חדר הארונות|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, יחידת הורים
חדר הרחצה|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, חדר רחצה ילדים
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, יחידת הורים
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, חדר עבודה
חדר העבודה|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, חדר עבודה
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, חדר תפירה
חדר התפירה|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, חדר כביסה
חדר הכביסה|צילום: עודד סמדר

הקומה העליונה

הקומה כולה מרוצפת בפרקט אלון ובעלת גג גבוה (שיא הגובה 5.5 מטרים) עם קורות חשופות בצבע שמנת. מכל חדרי הילדים יש יציאה למרפסת פינת המשפחה מרוהטת בספה גדולה בצבע ג'ינס, ועל הקיר תלוי ציור חתולים בגוונים עזים של אדום וכחול, המשתלב עם השטיח.

חדרו של הבן הגדול (11) נצבע באפור והמיטה נצבעה בכחול עמוק. מול המיטה ניצב שולחן כתיבה עתיק מאלון שהיה שייך למשרדי חיל האוויר בבריסטול, אנגליה.  (ניתן לראות בצד הטבעה מכסף של סמלי אבירים על השולחן). בחדרה של הבת (9) חופה הקיר בטפט פרחוני בגוני ורוד וכחול. בחדר יש מיטה מגולפת עתיקה משוק הפשפשים, שולחן איפור עתיק מעץ, שולחן כתיבה שרגליו נצבעו בוורוד וארון בגדים בצבע ירקרק-אפור עם וילונות תחרה. בחדרו של הבן הצעיר (6) מחופה אחד הקירות בטפט דרקונים כחולים שבחר הילד, ושאר הקירות נצבעו באפור. בחדר יש ארון בצבע כחול-ירוק, שולחן כתיבה מעץ טיק ושידה משנות ה-40. חדר הרחצה של הילדים יש אמבטיה ושידה ארוכה בגוני כחול-אפור עם שני כיורים אנגליים ומעליה מראה מוזהבת.

 

בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, חדר משפחה
חדר המשפחה|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, חדר בן
חדרו של הבן הגדול|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, חדר בת
חדרה של הבת|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, חדר בת
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, חדר בן
חדרו של הבן הקטן|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, חדר בן
צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, חדר רחצה ילדים
חדר הרחצה של הילדים|צילום: עודד סמדר

המרתף

חצר אנגלית שרוצפה באריחים מצוירים בגוון אפור כהה מובילה לכניסה נפרדת למרתף, שבו נמצא המשרד של זריהן בייצ'ר. במשרד יש ארון קיר גדול בצבע כחול-אפור ולידו שולחן עבודה מאלון שתוכנן ונבנה במיוחד. בצד יש פינת ישיבה ובה כורסה שרופדה מחדש וספה זוגית מרופדת בקטיפה ירוקה שהוזמנה במיוחד. על הרצפה פרוש שטיח פרסי עתיק בגוון ירוק-שקד. רצפת השירותים מחופה באריחים הזהים לאריחי החצר, ובחדר יש ארון כיור כחול וארון צר נוסף בצבע ורוד עתיק.

 

בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, חדר עבודה במרתף
המשרד במרתף|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, שירותים במרתף
שירותים במרתף|צילום: עודד סמדר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, ג, שירותים במרתף
צילום: עודד סמדר

עיצוב: דניאל זריהן בייצ'ר

הגשות לעירייה והיתרים: זמירית לוי

מהנדס: דורון וייץ

 

קבלן: יניב סמדר בניה ושיפוצים בע"מ

נגרות בכל הבית: טאצ'ווד מטבחים כפריים

 

בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, לפני סלון
הסלון לפני השיפוץ|צילום: דניאל זריהן בייצ'ר
בית בשוהם, עיצוב דניאל זריהן בייצ'ר, לפני מטבח
אזור המטבח לפני השיפוץ|צילום: דניאל זריהן בייצ'ר
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

רשימת מכולת

חלונות עם פרופיל בלגי – 2,500 שקל למ"ר, תובל-מינימל, רעננה

אמבטיה עומדת – 14,000 שקל, חזי בנק

קונסולה מפליז בעיצוב אישי – 12,000 שקל, ארטיג'אני

ספה במשרד – 5,600 שקל, טורקיז האוס בני דרור

וילונות ורודים בחדר הילדה - 400 שקל למטר רץ, אורית טראוב, הרצליה

טפט ציפורים בחדר הילדה – 2,000 שקל, גולדשטיין גלרי טפט, תל אביב

 

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן