LIVING
LIVING

"כל מעצב חייב פעם אחת לעצב או לבנות את הבית של עצמו"

למרות המראה המיושן של הבית, מעצבת הפנים ליאת פוסט התאהבה בו ממבט ראשון והחלה לתכנן איך להתאים אותו למשפחתה. הנה התוצאה היפה

מערכת living | living | פורסם 30/10/18 10:52 

בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 25
צילום: טל ניסים

ליאת פוסט, מעצבת פנים בעלת סטודיו לעיצוב פנים, ובעלה אייל, איש הייטק, רכשו בית שנבנה לפני 25 שנה בשוהם. "למרות המראה המיושן של הבית, כבר במפגש הראשון זיהיתי את הפוטנציאל וידעתי מה נדרש כדי להתאים אותו לצורכי המשפחה שלי. זאת הייתה אהבה ממבט ראשון", מספרת פוסט, אמא לשלושה ילדים מתבגרים.

הבית, ששטחו 280 מ"ר, עומד על מגרש ששטחו 560 מ"ר וכולל שלושה מפלסים ומרתף. בקומת הכניסה נמצאים החללים הציבוריים (סלון, פינת אוכל ומטבח), במפלס האמצעי יחידת ההורים, במפלס העליון חדרי הילדים והאירוח ובמרתף הסטודיו של בעלת הבית. "שלב התכנון היה מהיר, אבל בשלב הבחירות העיצוביות היו הרבה התלבטויות. ספקים שמכירים אותי יודעים שכשאני מגיעה עם לקוחות לרכוש ריצוף וחיפויים החלטות מתקבלות במהירות. הם לא הבינו איך כשבאתי לבחור לעצמי נשארתי באולם התצוגה עד כיבוי האורות ועדיין ללא החלטה", היא מספרת.

בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 2
דלת מפלדה שחורה וזכוכית סבתא|צילום: טל ניסים

>> לכל הכתבות בערוץ living 

"החלוקה המקורית של הבית הייתה טובה ולא הצריכה שינויים מבניים רבים", אומרת פוסט, "כך שהשיפוץ התמקד בהחלפת תשתיות החשמל, האינסטלציה, האלומיניום, הריצוף וכמובן שדרוג חדרי הרחצה ותכנון פרטי נגרות". השיפוץ בפועל, שנעשה עם הקבלן גבריאל מזרחי, נמשך שלושה חודשים בלבד. "אנשי מקצוע טובים הם המפתח להצלחה של כל פרויקט. הקפתי את עצמי באנשי מקצוע מעולים ויכולתי לסמוך עליהם בעיניים עצומות ולכן גם לישון בשקט בזמן השיפוץ", אומרת פוסט. 

בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 29
חלון נוסף נפתח בסלון|צילום: טל ניסים

הכניסה, הסלון ופינת האוכל: דלת הכניסה המרשימה עשויה פלדה שחורה וזכוכית סבתא. לסלון יש תקרה גבוהה (6.5 מטרים) וכדי להכניס אור טבעי לבית הוחלט לפתוח חלון גדול מעל דלתות הזכוכית המובילות לגינה. בכניסה לבית מתגלה יחידת מדפים גדולה במראה מינימליסטי. אורכה של יחידת המדפים 6.5 מטרים וגובהה 2.70 מטרים, והיא עשויה מברזל שנצבע בלבן. תהליך התכנון של יחידת המדפים "היה כמו תהליך של היריון ולידה ונמשך לא מעט חודשים שבהם נבחנו החומרים, הצבע ואופן היישום, וכמובן נבחר איש המקצוע (סטודיו OAK). זה היה הפריט הראשון שתכננתי והפריט האחרון שהורכב בבית", היא אומרת. פינת הישיבה כוללת ספה בצבע ורוד פודרה, הבולט על רקע הצבעים המונוכרומטיים שבסלון, ועל הרצפה פרוש שטיח שחור. "אנחנו הכי אוהבים לשכב על הספה בסלון ולצפות בצמרות העצים של הגינה הציבורית דרך חלון הזכוכית הגדול", אומרת המעצבת.

בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 19
ספה בצבע ורוד פודרה בולטת על רקע הצבעים המונוכרומטיים|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 1
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 20
יחידת מדפים מינימליסטית|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 23
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 22
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 16
צילום: טל ניסים

שולחן האוכל ממוקם בחלקו תחת התקרה הגבוהה, ולכן מנורה אחת תלויה מהתקרה המונמכת והשנייה מהתקרה המוגבהת. "חוסר הסימטריות יוצר עניין בחלל", מסבירה פוסט.

בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 21
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 24
מנורות לא סימטריות מעל שולחן האוכל|צילום: טל ניסים

המטבח: במהלך השיפוץ התגלו במטבח שני עמודי תמך שאי אפשר היה להסירם והוחלט להשתמש בהם: מצד אחד הותקנה ביניהם נישה דקורטיבית ומצד שני מאוחסן מכשיר מים נסתר. "חיפשתי צבע מטבח לא שגרתי ולא טרנדי ולאחר מספר ניסיונות נבחר הצבע הירוק/כחול המיוחד הזה", היא מספרת. "כמעט בכל המטבחים שאני מתכננת הלקוחות מבקשים אי או לדלפק אכילה. זוהי צורת ישיבה נוחה, פרקטית ומאוד נפוצה. אצלנו, לעומת זאת, רציתי לאפשר ישיבה משותפת ולכן הצבתי שולחן אוכל עגול במרכז המטבח. השולחן הוא לב הבית ומסביבו קורה הכל".

בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 26
השולחן העגול הוא לב הבית|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 17
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 13
צבע מיוחד ולא טרנדי. המטבח|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 15
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 18
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 14
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 27
הכניסה לשירותי האורחים במבואה|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 28
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 30
שירותי האורחים|צילום: טל ניסים

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

המפלס האמצעי: גרם המדרגות חופה במיקרוטופינג בצבע אפור גרפיט. במפלס האמצעי נמצא חדר השינה של ההורים וחדר רחצה צמוד. רצפת חדר הרחצה מחופה באריחים שחורים בדוגמת פישבון והקירות חופו באריחים אפורים. הכיור מונח על ארון שחור מרחף.

בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 12
גרם המדרגות חופה במיקרוטופינג אפור|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 3
חדר השינה של ההורים|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 4
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 5
צילום: טל ניסים

המפלס העליון: במפלס יש ארבעה חדרי שינה ומבואה. הרצפה מחופה בפרקט בגוני אלון לאווירה חמה ונעימה. חדרי הבנות תוכננו באופן דומה אך בגוונים שונים – החדר של הבת הבכורה בצבעי אפור בהיר ושחור ושל הצעירה בצבעי ורוד מעושן ולבן. חדר הרחצה מעוצב בצבעים סולידיים שיתאימו גם כשיגדלו.

בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 11
הקומה העליונה|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 8
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 6
חדרה של הבת הבכורה|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 9
צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 7
חדרה של הבת הצעירה|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט - 10
חדר הרחצה של הילדים|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט
הסטודיו במרתף|צילום: טל ניסים
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט, לפני שיפוץ
דלת הכניסה לפני השיפוץ|צילום: ליאת פוסט
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט, לפני שיפוץ - 1
הסלון לפני השיפוץ|צילום: ליאת פוסט
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט, לפני שיפוץ - 2
המטבח לפני השיפוץ|צילום: ליאת פוסט
בית בשוהם, עיצוב ליאת פוסט, לפני שיפוץ - 3
צילום: ליאת פוסט
_OBJ_OBJ

עיצוב פנים: ליאת פוסט

"התובנה הכי גדולה שלי מתהליך עיצוב הבית שלי היא כי כל מעצב חייב פעם אחת לעצב או לבנות את הבית של עצמו", מסכמת פוסט. למרות הניסיון שיש לי, חוויתי טלטלה מסוימת במהלך השיפוץ, לצד ההתרגשות. היום אני מבינה טוב יותר את הלבטים של הלקוחות שלי ורגישה יותר לתהליך שהם עוברים."

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן