בבית פרטי באבן יהודה, ששטחו כ-210 מ"ר הבנויים על מגרש ששטחו 500 מ"ר, מתגוררים בני זוג עם שלושה ילדים קטנים. האב איש עסקים עצמאי, האם מהנדסת תוכנה בחברת הייטק. בבית חמישה חדרים, מרתף עם ממ"ד, פינת משפחה וגלריה.

הבית נבנה לפני כ-40 שנה, ומאז עבר כמה שיפוצים נקודתיים, והיה בעל חלוקה פנימית בעייתית ולא פרקטית: הסלון והמטבח היו מרוחקים זה מזה, בבית היו שלושה חדרי שינה, אחד מהם קטנטן, ושני חדרי רחצה. לא הייתה יציאה מהסלון לגינה, שהייתה במפלס נמוך יותר, ועל מנת להגיע אליה היה צריך להקיף את הבית מבחוץ - ולכן היא הייתה לא שמישה ומוזנחת. הפטיו היה מקורה, ושימש בעיקר כאזור אחסון.

סטודיו פרי, חזית וחצר אחורית
מבט מבחוץ. שיפוץ אחרי 40 שנה | צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, שביל הכניסה לבית, ג
צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, חצר, ג
צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, חצר2, ג
צילום: הגר דופלט

עוד בערוץ עיצוב הבית:

בנפרד, עם קשר עין

"החיבור המקצועי עם הדיירים נעשה לאחר שאלו קראו כתבה בערוץ Mako Living על בית אחר שעיצבנו", מספרות מורן פרי אוקון ולירון פרי סער מסטודיו פרי. "החלום היה בית מרווח ומואר, עם גישה ישירה מהסלון לגינה. בחלל הציבורי ביקשו ליצור מרחב משחק לילדים ופינת עבודה, אשר יהיו מופרדים אך עם זאת יאפשרו קשר עין לסלון ולמטבח. עוד ביקשו הדיירים שחדר השינה של ההורים יהיה באגף נפרד מחדרי הילדים. בנוסף ביקשו שלושה חדרי ילדים, אחד מהם עם חדר רחצה צמוד. את הפטיו הסגור הם ביקשו להפוך מאזור אחסון סגור חלקית לפטיו פתוח שמכניס אור וצמחייה, ומאפשר חיבור לחוץ ולטבע".

כמה אילוצים הגבילו את החופש התכנוני: הבית הישן היה בעל מבנה מוארך עם שלושה כיווני אוויר, ומכיוון שהבית הוא דו משפחתי, לא היה אפשר לפתוח חלונות בחזית הצפונית. בחלק מהבית תקרת בטון קונסטרוקטיבית. המגרש היה משופע והיה צריך לרדת מספר מדרגות כדי להגיע לגינה האחורית.

"החיבור בין פנים הבית לגינה נעשה באמצעות הגדלת הפתחים ותכנון מחדש של הפטיו", מתארות מורן ולירון. "בפטיו בוטלה פרגולת הבטון על מנת להכניס אור ואוויר, והפטיו גם אפשר תכנון חלונות בחדרים שצמודים לחזית הצפונית. התקרה הקיימת במרחב הציבורי נהרסה, ובמקומה תוכננה תקרת עץ גבוהה אשר מגדילה ומוסיפה תחושת מרחב. בחלל הכפול שנוצר תוכננה גלריה המשמשת חדר משחקים ופינת עבודה, ומאפשרת קשר עין לחלל המגורים". בסך הכל נמשך השיפוץ כעשרה חודשים, ועלותו הסתכמה בכמיליון וחצי שקלים.

סטודיו פרי, מבט לסלון ומטבח
מבט לסלון ומטבח. תקרה גבוהה מחופה בעץ | צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, כניסה, ג
חלונות בפרופיל דמוי בלגי בתכלת עדינה | צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, סלון
שתי כורסאות וינטג' שרופדו מחדש | צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, מבט מהגלריה לסלון, ג
מבט מהגלריה לסלון | צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, דלפק אוכל ומבט לסלון, ג
דלפק האוכל חוצץ בין המטבח לסלון | צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, מטבח
מטבח כפרי רחב ידיים | צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, פינת אוכל ופטיו
פינת האוכל הפונה לפטיו. שילוב של כפריות ומודרניות | צילום: יחסי ציבור
סטודיו פרי, פינת אוכל וירידה למרתף, ג
צילום: הגר דופלט

ספרייה דו שימושית

בכניסה לבית יש מבואה קטנה עם מתלה מעילים ומקום לחלוץ נעליים. עם הכניסה נגלים פינת האוכל והפטיו, שהריצוף שלו ממשיך את ריצוף הבטון של הבית. החלונות מפרופיל דמוי בלגי בתכלת עדין. פינת האוכל מברזל ועץ, עם כסאות פלסטיק שקופים.

המטבח בסגנון כפרי, עם דלפק ישיבה גדול שמפריד אותו מהסלון. הסלון בעל מפתחים גדולים ליציאה לחצר, ובו ניצבות ספה גדולה ושתי כורסאות וינטג' שרופדו מחדש. מתחת לגרם המדרגות תוכננה ספרייה מעץ אלון. "הספרייה שעיצבנו מעץ אלון בעלת פונקציונליות כפולה – היא משמשת תחליף למעקה מתחת למדרגות, וגם לאחסון ותצוגת ספרים ודקורציה", מסבירות מורן ולירון.

במפלס מוגבה מעט נמצאת יחידת ההורים שכוללת חדר שינה, חדר רחצה צמוד, וחדר ארונות. מעל יחידת ההורים נמצאת הגלריה שמשמשת חדר משחקים ועבודה. כל חלל המגורים בעל תקרת עץ גבוהה צבועה בלבן. הירידה למרתף היא ליד הפטיו, והוא משמש כממלכת הכביסה והאחסון של הבית. באגף השמאלי של הבית, נמצאים חדרי הילדים וחדר הרחצה של הילדים.

סטודיו פרי, ספרייה מתחת למדרגות
ספריית עץ אלון מתחת למדרגות | צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, ספרייה מעץ אלון, ג
צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, שידת כניסה
צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי,  גלריה
גלריית המשחקים של הילדים. סמוכה לפינת העבודה | צילום: הגר דופלט

אילוצים הם נקודות חוזק

"תהליך תכנון הבית היה מאתגר ומהנה", מסכמות מורן ולירון, "מאתגר בשל צורתו הבעייתית של הבית הקיים, ומשום שכמו בכל שיפוץ מאסיבי היו הפתעות שאיתן היינו צריכות להתמודד. התהליך היה מהנה כי הוא נעשה בשיתוף פעולה פורה עם בעלי הבית, שהיו עם ראש פתוח ונתנו בנו אמון מלא. אנחנו מאוד מרוצות מהתוצאה, ומרגישות שהפכנו ברווזון מכוער לברבור יפה.

"אנחנו ממליצות להפוך אילוצים ואתגרים תכנוניים ליתרונות: כמעט בכל שיפוץ יש אילוצים, כדוגמת הפטיו במקרה הזה. תמיד צריך לחפש איך למקסם את האילוצים, ולהפוך אותם לנקודות החוזק של הבית".

סטודיו פרי, חדר שינה הורים 1
חדר הורים. נפרד מאגף הילדים | צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, חדר שינה הורים2, ג
צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, חדר שינה הורים3, ג
צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, חדר שינה הורים4
צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, חדר רחצה הורים, ג
צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, חדר תינוק, ג
צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, רחצה ילדים
צילום: הגר דופלט
סטודיו פרי, התוכנית לפני
התוכנית לפני | צילום: סטודיו פרי
סטודיו פרי, תוכנית העמדה
תוכנית העמדה | צילום: סטודיו פרי
_OBJ

רשימת מכולת:

שולחן אוכל מעץ גושני וברזל: חדרים, כ-6,000 שקלים
שידת כיור תכלת בחדר רחצה הורים: נגריית האומנים, 4,500 שקלים
כורסת קטיפה אפורה בחדר שינה: חדרים, 3,500 שקלים
מנורות תקרה בסלון: פלורליס, כ-800 שקלים ליחידה
שטיחים בחדרי שינה: פייברס, כ-1,500 שקלים לשטיח
כhסאות אוכל שקופים בפינת אוכל: גוסט של קרטל, כ-1,400 שקלים לכיסא

תכנון ועיצוב פנים: סטודיו פרי - מורן פרי אוקון ולירון פרי סער

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?