LIVING
LIVING

הרי ירושלים: הזוג עשה שיפוץ מטריף בבית משנות ה-50

בני הזוג התאהבו במיקום של הבית, והחליטו לעשות בו שיפוץ טוטאלי. הם הורידו את מפלס הקרקע והרסו את כל הקירות הפנימיים, ואז בנו מחדש בסגנון מודרני מינימליסטי. ועוד לא דיברנו על הבריכה החדשה

קרן גולדשטיין, LIVING | LIVING | פורסם 25/10/21 07:00  | עודכן 25/10/21 09:20
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף 27
מבט מהסלון לכיוון הוואדי|צילום: איתי בנית

בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף (1)
הבריכה נבנתה בקצה המגרש|צילום: איתי בנית

בני זוג בתחילת שנות ה-40 לחייהם, הגבר יזם ואיש הייטק והאישה רואת חשבון, הורים לארבעה (בת 14, בת 11 ותאומים בני 8), רכשו בית שנבנה בשנות ה-50 בקרבת ירושלים. הבית, ששטחו 360 מ"ר, עומד על מגרש ששטחו 650 מ"ר ליד ואדי, ובני הזוג התאהבו במיקום שלו. המבנה עצמו היה ישן ומסוגר, מחולק לחמישה מפלסים עם חלונות קטנים, תקרות נמוכות וחיפוי אבן ירושלמית. לשיפוץ הבית פנו בני הזוג למעצבת הפנים נטלי רשף וביקשו ליצור בית מודרני, מינימליסטי ומרווח, עם מרחבי אירוח ואגפים נפרדים לבנים ולבנות. הם גם ביקשו להוסיף בריכה בשטח. השיפוץ היסודי נמשך שנתיים וכלל את הריסת כל קירות הפנים וחלוקה מחדש, שינוי הכניסה והפתחים, החלפת תשתיות (אינסטלציה, מיזוג), הוספת מערכות בית חכם וחימום תת רצפתי, פיתוח שטח, החלפת צמחייה ובניית בריכה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

"בני הזוג אמנם רצו בית מודרני, אבל לא רצו שיאבד את הקשר לשכונה, ולכן היה להם חשוב לשמור על חיפוי באותה אבן שבה מחופים כל בתי הרחוב", מספרת רשף. מכיוון שהבית היה מחופה באבנים מסוגים שונים, הוחלפו חלק מהאבנים ליצירת אחידות, וחיפוי החזית הפונה לרחוב הוחלף בחיפוי קליל יותר. מכיוון שהבית שוכן במפלס נמוך מהרחוב, הוא הוסתר בגדר בגבהים משתנים ותריסים עם שלושה מצבי סגירה. בחצר נשתלו עצים שיספקו הסתרה נוספת כשיגדלו.

כדי לפתור את בעיית המפלסים הרבים והתקרות הנמוכות באזור הכניסה לבית ופינת האוכל, קו האפס של הבית פולס מחדש והונמך ב-50 ס"מ. העבודה דרשה אנשי מקצוע מיומנים והאריכה את זמן השיפוץ, אבל כך נוצרה תחושה מרווחת יותר. לאחר דיונים הוחלט לבנות את הבריכה כבריכת אינסוף בקצה המגרש המשקיף לוואדי. בתחילת התהליך ביקשו בני הזוג לעצב את הבית בצבעים מונוכרומטיים, לבנים עד אפורים, אך כדי ליצור בית צעיר ואלגנטי הוחלט בהמשך על סקאלת צבעים הכוללת גוונים מעושנים של כחול, ירוק, ורוד וכתום.

 

בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף (2)
חזית הבית לאחר השיפוץ|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף (3)
המדרגות המובילות לדלת הכניסה|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף (6)
גרם המדרגות מול הכניסה לבית|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג 14)
צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג 12)
צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף (4)
מבט מהסלון לכיוון המטבח|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג (9)
צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג 11)
פינת אירוח וברביקיו|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף (7)
הסלון |צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף (5)
מבט מהסלון לפינת האוכל|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף 22
קיר כחול מפריד בין האוכל לפינת המשפחה|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף 21
פינת המשפחה|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף (8)
צילום: איתי בנית

השער למגרש ומדרגות הכניסה מוקמו מול מרכז המבנה, וכך כשדלת הבית פתוחה אפשר לראות כבר מהמדרגות את הוואדי. מדרגות הכניסה מחופות עץ ולצדיהן הוצבו קוביות ברזל שחור שבהן שתולים צמחים שונים. דלת הכניסה נפתחת למבואה מרווחת ומולה גרם מדרגות עשויות מתכת שחורה עם מעקה זכוכית ומדרכי עץ. מאחורי גרם המדרגות נבנתה ספריית מתכת פתוחה שאפשר לראות דרכה את הבריכה והנוף. למעשה, מסבירה רשף, במקום הקירות הבנויים בקומת הכניסה נבנו בעיקר קירות עץ הכוללים ארונות.

משמאל לכניסה נמצא המטבח, שאינו גדול אך יש בו ארונות רבים, כולל ארונות גבוהים עד התקרה. מימין לכניסה נמצא חדר נוסף ובו נבנו ארונות לאחסון מזוודות, ציוד ספורט וכן ציוד מטבח שלא נמצא בשימוש יומיומי. במקום אי נבנה ליד הקיר דלפק רחב ונוח. בין המטבח לסלון יש דלת זכוכית גדולה המובילה לפינת אירוח וברביקיו.

בחלקה השני של הקומה נמצא החלל הציבורי הכולל סלון, פינת אוכל ופינת משפחה. מול המטבח נמצא הסלון התחום בקיר ובו מפתחים גדולים וגבוהים (2.80 מטרים) עם פרופילים דקים ונוחים (כוכב אלומיניום). מחוץ לסלון נמצאת הבריכה ולידה פינות ישיבה מגוונות. במקביל לסלון ניצב שולחן אוכל מלבני המורכב מבסיס ברזל שחור ופלטת עץ, ואורכו 2.40 מטרים (נפתח ל-3.60 מטרים). פינת האוכל תחומה בקיר עץ צבוע כחול הפתוח משני הצדדים, ומעברו השני נמצא חדר משפחה. הקיר הכחול כולל מערכות רבות (מזגנים, מערכת החימום, מערכות הקרנה ואודיו) וכן ארונות. הציור שתלוי על הקיר הוא של האמנית אורית פוקס. חדר המשפחה תחום בקיר עץ צבוע בירוק ובו ארונות נוספים, ומרוהט בספה נפתחת. לצד חדר המשפחה נמצא חדר רחצה הכולל מקלחת.

בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג (10)
צילום: איתי בנית

בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף 23
צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג 13)
חדר הרחצה בקומת הכניסה|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף 26
חדרה של אחת הבנות|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף 25
חדרה של אחת הבנות|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג 20)
צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג 19)
צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג 18)
חדר הרחצה של הבנות|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג 16)
חדרו של אחד הבנים|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג 17)
צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג 15)
חדר הרחצה של הבנים|צילום: איתי בנית
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף 24
חדר ההורים|צילום: איתי בנית

הקומה השנייה מיועדת למגורי הילדים וכוללת ארבעה חדרי שינה ושני חדרי רחצה – לבנים ולבנות. להורים יש קומה נפרדת, הנמצאת כחצי קומה מעל קומת ילדים, וכוללת יחידת הורים, חדר עבודה וחדר שירות. גם כאן חלוקת החלל נעשתה באמצעות מחיצות עץ, למעט המקלחון והשירותים שנמצאים בחדר נפרד בחלק העורפי של היחידה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

 

תכנון ועיצוב: נטלי רשף

סטיילינג: נטלי רשף בשיתוף טולמנ'ס דוט ו-BTEEN

 

טיפול בהיתרי בנייה: מיכאל מיכאל

חברת  ניהול ופיקוח: M.I.P בניהול תומר משעול

 

בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג, תוכנית אדריכלית, קומת כניסה
תוכנית קומת הכניסה|שרטוט: נטלי רשף
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, ג, תוכנית אדריכלית, קומה עליונה
תוכנית קומת החדרים|שרטוט: נטלי רשף
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, לפני שיפוץ, צילום נטלי רשף (2)
הכניסה לבית לפני השיפוץ|צילום: נטלי רשף
בית ליד ירושלים, עיצוב נטלי רשף, לפני שיפוץ, צילום נטלי רשף (1)
קומת הכניסה לפני השיפוץ|צילום: נטלי רשף
_OBJ_OBJ

רשימת מכולת

אלומיניום - כוכב אלומיניום

חיפויים, ריצוף וכלים סניטריים - מודי

ספריית ברזל - 19,000 שקל, בנטורה איכויות בעץ, נתניה

מדרגות מברזל בשילוב עץ - 45,000 שקל, סטודיו "מקדם נפחות בברזל", ירושלים

ספה בסלון – 18,795 שקל, טולמנ'ס דוט

שולחן אוכל - 7,500 שקל , ביתילי

צילום של האמן מיגל וואלינס מתחת למדרגות – 3,800 שקל, גלריית "למון פריים", נמל ת"א

מנורה בפינת האוכל - 6,400 שקל, אסף ויינברום

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן