LIVING
LIVING

הרצליה: בני הזוג רצו תחושה של בית פרטי בפנטהאוז החדש

בני הזוג, שעברו לפנטהאוז מבית גדול, לא רצו להרגיש שינוי או צפיפות. לכן בתוך הבית יש מטבח מאובזר, סלון מרשים וחדרי שינה מפנקים, ובמרפסת הענקית יש פינות ישיבה, מטבח נוסף ובריכת אינסוף מרשימה. ועוד לא הזכרנו את הנוף

מערכת living | living | פורסם 02/07/20 10:00  | עודכן 06/07/20 14:20
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 1
הבריכה עוצבה כבריכת אינסוף|צילום: עודד סמדר

פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 13
מבט מהכניסה אל החלל הציבורי והנוף|צילום: עודד סמדר

בני זוג בסוף שנות ה-50 לחייהם – הגבר בעלים של חברה בתחום הבנייה והאישה עובדת בתחום האופנה – עברו לפנטהאוז בבניין חדש בהרצליה, עם אחד משני ילדיהם שעדיין גר בבית. הפנטהאוז, ששטחו 130 מ"ר בתוספת 130 מ"ר מרפסות, כולל שלושה חדרי שינה וחלל ציבורי. לעיצוב הדירה פנו בני הזוג למעצב ניצן הורוביץ, שכבר עיצב להם שני פרויקטים. הפרויקט הנוכחי נמשך כשנה וחצי.

"בני הזוג עברו מבית גדול ולא רצו להרגיש שינוי וצפיפות אלא תחושה של בית פרטי. הם לא ביקשו עיצוב בסגנון מסוים אלא ליצור חלל נעים ומרחבים גדולים", מספר הורוביץ. "האתגר הגדול היה תכנון הבריכה. קיבלנו אותה כקופסת בטון עם מדרגות ומראה מסוים, ובעצם הפכנו אותה לבריכת אינסוף ויצרנו אזורי ישיבה". 

פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 15
מבט מהסלון לכיוון המטבח|צילום: עודד סמדר

פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 17
קיר הארונות מחופה עץ אגוז|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 18
קיר המטבח מחופה גרניט פורצלן כמו הרצפה|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 14
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 16
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 12
מבט מפינת האוכל לסלון|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 11
קיר מחופה עץ ובו קבועים הטלוויזיה והקמין|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 10
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, ג, עיצוב ניצן הורוביץ - 20
שירותי האורחים|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, ג, עיצוב ניצן הורוביץ - 21
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 23
פינת ישיבה במרפסת|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 24
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 9
פינת האוכל החיצונית|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 6
מדרגות לבריכה|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 25
הבריכה מחופה בגרניט פורצלן בגון חלודה|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 26
צילום: עודד סמדר

>> לכל הכתבות בערוץ living 

הבית מעוצב בסגנון קלאסי באמצעות מעט חומרים, בהם גרניט לבן ושחור ואגוז אמריקאי. מול דלת הכניסה יש חלון הזכוכית הענקי שממנו נשקף נוף אורבני, עד הים. רצפת הבית מחופה באריחים גדולים של גרניט פורצלן לבן עם גידים אפורים. במטבח, הנמצא מימין לדלת הכניסה, גם הקיר מחופה באריחים אלו. המטבח בנוי משלושה קווים: קיר ארונות גבוהים מחופה עץ אגוז, קו ארונות נמוכים ומעליהם משטח עבודה וכיריים, ואי. האי מורכב משני חלקים: חלק מחופה בגרניט פורצלן עם ארונות מתחת, וחלק עם משטח עץ ולידו כיסאות בר ורודים. במקביל לאי ניצב שולחן אוכל המורכב ממשטח גרניט שחור ורגלי עץ.

משמאל לדלת הכניסה נמצא הסלון התחום בקיר מחופה עץ ובו קבועים הטלוויזיה והקמין. בקיר שולבו גם מערכות המיזוג והתקשורת. הסלון מרוהט בכורסה עם ריפוד עור ורדרד וספת רי"ש רחבה עם ריפוד אפור ועליה פזורות כריות ורודות. בשירותי האורחים גם הקירות מחופים באריחי גרניט פורצלן, כמו הרצפה. הכיור העגול מונח על משטח עץ ומעליו תלויה מראה עגולה.

יחידת ההורים כוללת חדר שינה, חדר רחצה וחדר ארונות וכן יציאה למרפסת פרטית. גם חלל זה מעוצב בלבן ואפור עם נגיעות של ורוד. השידה שמול המיטה עשויה אגוז אמריקאי, וכך גם ארון הכיור בחדר הרחצה. בגלל אילוצים שונים ביחידת הדיור של הבן יש מקלחון בחלל אחד ושירותים וכיור בחלל צמוד אבל נפרד. שני החללים וגם רצפת החדר מחופים באריחים אפורים.

פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 7
צילום: עודד סמדר

פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 8
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 2
יחידת ההורים|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 4
מחדר השינה יש יציאה למרפסת|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 3
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, ג, עיצוב ניצן הורוביץ - 5
חדר הרחצה של ההורים|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, עיצוב ניצן הורוביץ - 21
חדרו של הבן. חללים נפרדים למקלחת ולשירותים ולכיור|צילום: עודד סמדר
פנטהאוז במרכז, ג, עיצוב ניצן הורוביץ - 22
צילום: עודד סמדר
_OBJ_OBJ_OBJ

המרפסת, השווה בשטחה לשטח הדירה, מחולקת לשלושה אזורים: בריכה, פינת אוכל ואזור ישיבה. אזור הישיבה צמוד לסלון ופונה מערבה. חלק זה מרוצף באריחי גרניט פורצלן כמו בתוך הבית. בהמשך נמצאת פינת האוכל שבה הרצפה מחופה בבמבוק. פינת האוכל כוללת  שולחן עם משטח בטון ומטבח חיצוני מחופה גרניט פורצלן.

הבריכה נמצאת באזור מוגבה שמובילות אליו מדרגות מהסלון ומיחידת ההורים. היא מחופה בגרניט פורצלן בגון חלודה ויש לידה פינת ישיבה נוספת.

 

עיצוב: ניצן הורוביץ

 

סלון וכיסאות בר: אליתה ליוינג

תאורה: דורי קמחי

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן