הדירה שבה מתגוררת קרין זלאיט בחיים האמיתיים שמחוץ לבית האח ממוקמת אי שם בצפון תל אביב. זוהי דירת שלושה חדרים, 75 מ"ר, בת שלושה חודשים, שנרכשה להשקעה. זלאיט, מעצבת אופנה בת 27, שוכרת את הדירה עם שותפה שהיא גם חברה טובה. 

קארין זלאיט יחצ (צילום: גיא כושי ויריב פיין)
קארין זלאיט | צילום: גיא כושי ויריב פיין

הדירה תוכננה ועוצבה לבקשת הלקוחות בסגנון צעיר ומעודכן על ידי מעצבת הפנים סורנה כפיר. הלקוחות ביקשו דירה מיוחדת ודרשו להשיג זאת באמצעים יחסית מוגבלים כדי לא לפגום בתשואה על ההשקעה. החשיבה היתה לבדל את הדירה מדירות אחרות להשכרה ולייצר חוויית מגורים ברמה גבוהה, שגם תקל את ההשכרה לדיירים היכולים להרשות לעצמם דירה חדשה. "חוויית העיצוב היתה ייחודית בכך שניתנה לי יד חופשית יותר מהרגיל בבחירות ובהחלטות", מספרת סורנה, "התקציב המצומצם יחסית הוביל לאלתורים להתאמות ותרם ליצירתיות עד להשגת תוצאה מרשימה ואיכותית". רקע החומרים והצבעים של הדירה נקי ברובו ומשמש בסיס נוח לפריטים ולחפצים אישיים על פי העדפות הדיירים המתחלפים ליצירת חלל חמים ואישי. 

קארין זלאיט, מבט מהמטבח (צילום: גלית דויטש)
סגנון צעיר ומעודכן, לבקשת הלקוחות | צילום: גלית דויטש

קארין זלאיט, סלון (צילום: גלית דויטש)
הסלון. הכל נבנה סביב הספה | צילום: גלית דויטש

עוד באתר לעיצוב הבית:

אפקט ה"וואו"

מהרכישה ועד סיום הבנייה חלפה כשנה. לעלות רכישת הדירה היו רק מעט תוספות העושות את ההבדל בין דירת קבלן סטנדרטית לדירה מעוצבת. נוספו מעט נקודות חשמל מעבר לסטנדרט (250 שקל לכל נקודה נוספת), שאפשרו תוכנית חשמל מתוחכמת יותר מזו הפונקציונלית הבסיסית שנותן קבלן. חלק מאפקט ה"וואו" הרצוי כלל תאורה נסתרת וניתוקי גבס, ומספר רב יותר מהסטנדרט של גופי תאורה לאווירה ביתית נעימה ומרשימה.

הקבלן אפשר חלוקה פנימית שונה מהמקורית ללא עלות (בטרם בנייה). הדירה תוכננה מחדש כך שתוכל לאכלס שני שותפים ברווחה ותוך שמירה על פרטיותו של כל אחד מהם. לכל אחת מהשותפות יש חדר מרווח שאליו צמודים מקלחת ושירותים.

האזור הציבורי המצומצם יחסית אפשר הוספת חדר נוסף לתכנון הפנים ומקסום הפונקציות בדירה לא גדולה, שלושה חדרי שינה, סלון קטן ומטבח. העיקרון בבסיס התכנון בדירה להשקעה מבוסס על גמישות מרבית לשינויים בהתאם לצורכי דיירים פוטנציאליים.

קארין זלאיט, אמנות (צילום: גלית דויטש)
"השקעה באמנות רצינית לא הכרחית בנסיבות" | צילום: גלית דויטש

סלון: סקאלת הצבעים הותאמה לספה

האזור הציבורי מצומצם יחסית, ומתאים כרגע יותר לצעירים ופחות למשפחה שמבשלת תדיר ומארחת, אך יהיה אפשר בקלות להתאימו לדיירים עם סגנון חיים שונה. חדר המגורים קטן ופתוח למטבח.  בכניסה אליו נראית ספה מבד חום בהיר מוזהב. הספה נרכשה מיד שנייה מאחד הלקוחות הוותיקים של המעצבת שעבר דירה. סקאלת הצבעים הותאמה אליה, ונבחרו גוני קרם ובז' מוזהבים בשאר החלל. נעשה שימוש בחומרים עמידים כמו רצפות גרניט פורצלן במרקם בטון צעיר ומעודכן, עם מקדם החלקה אך קלות לניקוי ותחזוקה.

האמנות על הקירות - תלויה ונשענת על הקיר, בחדר השינה והסלון - מורכבת מפריטים מעשי ידיה של המעצבת וכן של הדיירת. "השקעה באמנות רצינית לא הכרחית בנסיבות", מסבירה סורנה, "קנבס עם כמה פסי צבע ספונטניים ומסגרת ישנה המכילה פריט מעניין יכולים לעשות את העבודה ולהעשיר את החלל. מייתר גם השקעה במה שמכונה 'ציורי אווירה'".

GAL_6524 (צילום: גלית דויטש)
אריחים ייחודים עם ברק מטאלי בחדר הרחצה הקטן | צילום: גלית דויטש

מטבח: טוויסט של ברק מוזהב

המטבח קטן אך מאובזר היטב, מוצרי חשמל נרכשו ונכללו במטבח בחנות אאוטלט ומתצוגה של היבואן, במחיר יחסית נמוך אך במראה יוקרתי ולא סטנדרטי לדירות שכורות. במטבח הושארו במכוון חלקות קיר ללא ארונות, כדי לאפשר תוספות של ארונות ושידות. גוני הבסיס יקבלו כל תוספת בצורה נאה. גם כאן נעשה שילוב של גוונים קלאסיים כמו קרם חם לקירות, אבל עם טוויסט של ברק מוזהב בפורמייקה העמידה של ארונות המטבח.

שולחן האוכל הוא שולחן בר עם כיסאות בר גבוהים והוא משמש לשתייה ולארוחות קלות. השולחן נרכש במחסן העודפים של פיק אפ ב-260 שקל בלבד והותאם בגובהו לגובה המטבח. רגלי הספה ושולחן הבר הגבוהות חושפות את משטח הרצפה ויוצרות מראה מאוורר ולא צפוף. תמונה מטבח

קארין זלאיט, מטבח (צילום: גלית דויטש)
קטן אך מאובזר היטב. המטבח | צילום: גלית דויטש

חדרי שינה

שני חדרי השינה ממוקמים משני צדי המרחב הציבורי, ולכל אחד מהם מוצמד אזור רחצה, בתכנון המאפשר פרטיות ובו בזמן מפגש חברתי בחלק הציבורי של הדירה. שידות מגירות בגוני שמנת בהירה נרכשו מיד שנייה (במקור מטולמנס), לאחסון ולתצוגה של פריטים אישיים להוספת עניין דקורטיבי.

חדר ארונות

החדר הנוסף משמש את הדיירות כיום כחדר ארונות ענק משותף. כך מצאה מעצבת האופנה, כראוי לתדמיתה, מקום רחב ונוח לשלל הבגדים האהובים, רבים מהם בעיצובה, וכן לאינספור האביזרים והנעליים. החדר יכול בעתיד לשמש כחדר אורחים, חדר עבודה או אף חדר מגורים לשותף נוסף. 

קארין זלאיט, חדר שינה (צילום: גלית דויטש)
החדר של קארין: מקום לפריטים וחפצים אישיים | צילום: גלית דויטש

קארין זלאיט, טואלט (צילום: גלית דויטש)
השידות הן יד שנייה, במקור מטולמנ'ס | צילום: גלית דויטש

חדרי הרחצה: מראות למראה ייקרתי ומרווח

פסיפס שחור לבן נרכש במבצע (39 שקל ליחידה) כדי להוסיף עניין לחיפויים הסטנדרטיים בהיצע הקבלן (שימוש במקלחת ובמטבח), וכן שלושה מ"ר (300 שקל למ"ר) אריחים ייחודיים עם ברק מטאלי (לצד המראה במקלחת הקטנה), המעניקים עניין ומראה רחב יותר בזכות השתקפות האור באריח. הצבעים השולטים בחדרי הרחצה הם אפור, שחור ולבן, וחזיתות פורמייקה לארונות במראה מיושן הנראה משופשף ובולט בייחוד שלו על הרקע הנקי של המקלחת השחורה-לבנה. במקלחת אחת הותקנה תאורה מאחורי המראה להילת אור יפה. במקלחת השנייה הנוספת הותקנה מראה מעל ארון הכיור המרחף (ללא חיפוי) בנישה, והיא ממשיכה גם בתחתית הארון עד הרצפה למראה יוקרתי ומרווח. האריחים המבהיקים בצדי הנישה משלימים את המראה.

קארין זלאיט, שידה (צילום: גלית דויטש)
גווני השמנת מהווים רקע לחפצים השונים | צילום: גלית דויטש

קארין זלאיט, תכשיטים (צילום: גלית דויטש)
מתאים במיוחד לדיירת שהיא מעצבת בעצמה | צילום: גלית דויטש

התוספת הקטנה במקום הנכון

תכנון נכון ומתאים לצרכים הוא הבסיס. לדברי סורנה, דירה צריכה להתאים להתנהלות הדיירים בה כמו כפפה ליד, התאמה שצריך לתפור במיוחד וחבל להתפשר על תכנון בסיסי וממוצע של קבלן. "דירת קבלן לא חייבת להיראות כשכפול זהה לכל הדירות בבניין. אפשר באמצעים זולים יחסית לשדרג את המראה בלי לוותר על שימוש במוצרים של ספקי הקבלן ולהיכנס לתהליך של זיכויים ושינויים יקר ומתיש", היא אומרת. "התוספת הקטנה במקום הנכון עושה את ההבדל. הרוב המוחלט של הפריטים והריהוט בדירה הוא מיד שנייה, ממחסני עודפים ומאאוטלטים למיניהם, בהתאם לתוכנית שהוגדרה בתחילת התהליך. שילובים ומיקומים נכונים אינם מסגירים זאת במראה הסופי ההרמוני".

גופי התאורה בדירה, למשל, משולבים: חלקם במראה וינטג' ובהשקעה נמוכה, חלקם גופים מודרניים, וגם איקאה לא קופחה. חלק דקורטיביים וחלק ניטרליים, וכולם ממוקמים באופן המרחיב את תחושת החלל ושימושי לפעילויות שונות במהלך היום והלילה. "שילוב גופי תאורה עם ריהוט בגוונים מבריקים יוצר מראה מרהיב ומרחיב", היא אומרת.

קארין זלאיט, טוש (צילום: גלית דויטש)
וגם קצת טאצ' מטאלי | צילום: גלית דויטש

קארין זלאיט (צילום: גלית דויטש)
תוספת של פסיפס, בשביל העניין | צילום: גלית דויטש

עוד טיפים שסורנה מספקת הם להיוועץ במעצבת פנים בעלת ניסיון בתכנון דירות קבלן עוד בטרם החתימה על חוזה הרכישה, זאת לבדיקה מקצועית של פוטנציאל הנכס וכן לבחינת המפרט הטכני והוספת פריטים נחוצים, בשלב שבו גמישות המוכר גבוהה לתוספות שעלותן עבורו לא גבוהה אך ערכן הכספי בפועל גבוה מאוד עבור הרוכשים.

מתברר גם שאופי הדירה המושקע משפיע לטובה על אכפתיות הדיירים לשמירה ראויה על הנכס, כפי שמסבירה סורנה, "דירה להשכרה מסודרת ומושקעת שומרת על ערכה לאורך זמן וגם גורמת לשוכרים הנהנים ממנה להרגיש בבית ולשמור עליה באופן מוקפד".

קארין זלאיט, חדר רחצה (צילום: גלית דויטש)
גווני שחור - לבן - אפור במקלחת | צילום: גלית דויטש
קארין זלאיט, כיור (צילום: גלית דויטש)
הדלתות: מראה ישן ומשופשף | צילום: גלית דויטש

קארין זלאיט, תכנית אמבטיה (צילום: גלית דויטש)
תכנון נכון הוא הבסיס. תכניות השיפוץ במקלחת | צילום: גלית דויטש

תכנון ועיצוב פנים: סורנה כפיר