LIVING
LIVING

בלי שופוני: וילה יוצאת דופן במושב

הבית נמצא ליד כביש שעוברות בו מכוניות רבות, לא רחוק מהבריכה של המושב, אבל המבנה מבודד אותו מההמולה ומאפשר לדיירים ליהנות מצמחייה ירוקה, שקט ואור טבעי

אפרת בראשי מפן | living | פורסם 25/02/20 08:00 
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 32
החזית האחורית של הבית|צילום: עמית גירון

בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 1
החזית הקדמית - קירות אבן בגובה 4 מטרים|צילום: עמית גירון
 

ורד בלטמן כהן היא מומחית בהתמודדות עם טופוטגרפיה בעייתית. בשבילה מדובר באתגר ולא בבעיה. תנו לה  צוק והיא תדע לתכנן עליו בית עם גינה שאפשר לחיות בו בנינוחות, בלי להרגיש מנותקים. דוגמה לכך הוא בית שתכננה במושב במרכז הארץ, הניצב על שטח תלול וחזיתו פונה לרחוב שבו עוברות מכוניות רבות. הבית, ששטחו 250 מ"ר, נמצא בשטח של דונם, חלק מנחלה גדולה יותר. מתגוררים בו בני זוג ושלושת ילדיהם הבוגרים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

"הבית נמצא בנקודה פעילה מאד של המושב", מספרת בלטמן כהן. "הוא נמצא מול הבריכה כך שאפשר להבין כמה פעילות ותנועה יש סביבו. לכן החלטנו ליצור בידוד של הבית מהרחוב ולהפנות אותו לצד הנגדי. בחזית הקדמית בנינו קירות אבן בגובה הבית - 4 מטרים. בחרנו באבן קבטיה מקומית בעלת גוון בהיר המעניקה אופי אורגני לקומפלקס כולו. העדפנו לוותר על גדר גבוהה ושער ענק, ולא לסגור את הדיירים בתוך 'מבצר'. זה פתרון אגרסיבי לטעמי והוא לא תואם את סגנון העבודה שלי. האתגר שלנו היה ליצור הפרדה מהרחוב ללא ניכור ובלי ליצור מראה של מבצר. התוצאה היא שהמבנה הייחודי למעשה סידר את המרחב הציבורי במעין כיכר – שבה מצד אחד ניצב קיר האבן של הבית ומהמצד השני גן ציבורי".

המבנה כולל שני מפלסים אבל מבחוץ נראה רק מפלס אחד, המפלס העליון, בגלל השטח התלול. במפלס הכניסה נמצאים החללים הציבוריים (מטבח, סלון ופינת אוכל), חדר השינה של ההורים וחדר רחצה. במפלס העליון נמצאים חדרי השינה של הילדים עם יציאה החוצה לגינה. "החלוקה הזו נבעה מכך שמדובר בילדים בוגרים יחסית, שלא תמיד מבלים בבית. כך ההורים יכולים לחיות במפלס התחתון, שבו נמצאות כל הפונקציות שהם זקוקים להן, בלי להרגיש בדידות או תחושה של הימצאות במבנה גדול וריק", מסבירה בלטמן כהן. "בנוסף, לילדים יש כבר חיים משלהם, פעילויות וחברים וכך יש להם את הפרטיות המתבקשת".

בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 3
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 4
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 2
הקירות מחופים אבן קבטיה מקומית|צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 5
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 8
צילום: עמית גירון

בניגוד למקובל בבנייה פרטית בשנים האחרונות, בבית אין קירות זכוכית רבים, אבל יש בו פתחים רבים וחלונות בגדלים שונים היוצרים משחקי עומק וחשיפה של סביבת הבית. בגינה ובצמחייה טיפל איתמר מ"איתמר עיצוב בנוף", שעובד עם בלטמן כהן קבוע כבר מספר שנים ומלווה את הפרויקטים הרבים שלה. “היינו צריכים להיות הגיוניים גם ברמה התקציבית", אומרת בלטמן כהן, "לכן ויתרנו על הוויטרינות הגדולות ובמקומן בחרנו להשתמש בחלונות במקטעים. כך גם הצלחנו ליצור מראה יותר אינטימי, כמו של פעם, ולא כזה שחושף את כל הבית בצורה אבסולוטית החוצה".

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

עיצוב הפנים נקי, מהוקצע ואחיד. החלל הציבורי במפלס התחתון פתוח, ללא מחיצות. בין המטבח לפינת האוכל והסלון מפרידה מחיצה דו צדדית המשמשת בצד אחד כארון מטבח ובצד השני כספרייה גדולה ומרשימה. המטבח גדול ומאובזר ומחופה באלומיניום בגוון חום מגורען, המעניק תחושה חמימה, כאילו מדובר בעץ. הרצפה בחללים הציבוריים ובשטחי החוץ מחופה באבן מוברשת. למרות גודל הבית ומיקומו הוא אינו מנקר עיניים. אין כאן בלינג ולא פרטים פומפוזיים. במקרה הזה גם המעצבת הייתה שמחה לגור בבית שתכננה.

תכנון ועיצוב: ורד בלטמן כהן

בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 9
צילום: עמית גירון

בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 7
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 14
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 13
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 20
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 18
מחיצה דו צדדית מפרידה בין הסלון ופינת האוכל למטבח|צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 28
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן -11
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 19
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 21
המטבח גדול ומאובזר ומחופה באלומיניום בגוון חום מגורען|צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 22
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 17
צילום: עמית גירון
בית במושב, ג, עיצוב ורד בלטמן כהן - 6
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 29
מחוץ לחלון אפשר לראות את השיפוע של השטח|צילום: עמית גירון
בית במושב, ג, עיצוב ורד בלטמן כהן - 30
צילום: עמית גירון
בית במושב, ג, עיצוב ורד בלטמן כהן - 10
צילום: עמית גירון
בית במושב, ג, עיצוב ורד בלטמן כהן - 16
צילום: עמית גירון
בית במושב, ג, עיצוב ורד בלטמן כהן - 27
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן -12
במקום קירות זכוכית - חלונות במקטעים|צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 15
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 23
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 31
צילום: עמית גירון
בית במושב, עיצוב ורד בלטמן כהן - 33
צילום: עמית גירון
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן