העובדים של היום מחפשים הרבה יותר ממשכורת טובה ורכב חברה, הם מעוניינים בעסקת חבילה שכוללת גם תנאים טובים, צוות שכיף לעבוד איתו ובעיקר אווירה טובה, שמתאפיינת גם במשרד יפה ומעוצב. אם אתם מסתכלים על המשרד שלכם ורואים חלל נטול אופי, תאורת פלורסנט, שולחנות לבנים וקירות משעממים, אז אולי כדאי שתראו לבוסים שלכם את המשרדים הבאים, שעושים את זה קצת אחרת. ממשרד שעוצב כולו בשחור עם קיר שלם של משתנות, דרך חלל שיתופי עם עמודים מרופדים בבדים צבעוניים, משרד שבו העובדים עיצבו בעצמם את החללים השונים וחלל צבעוני עם בובות של רחוב סומסום - משרדים מעוצבים שעושים חשק לבוא לעבודה. 

עוד בערוץ עיצוב הבית:

השחור החדש

מי: משרד יחסי הציבור והשיווק "ציפי רומנו גרופ"
איפה:
רמת החייל
מה:
לפני כ-15 שנה הקימה ציפי רומנו משרד יחסי ציבור ולאחרונה עברה למשרד חדש מתוך צורך להרחיב את עולם יחסי הציבור הקלאסי למתן מענה כולל על צורכי שיווק, מיתוג, הפקת אירועים ועוד. בחלל החדש הקפידה רומנו יחד עם מעצבת הפנים חגית שכטר ליצור אווירה פתוחה, צעירה ויצירתית. החלל כמעט כולו בגווני שחור כהים ועמוקים בהתאם למיתוג החברה ושולבו אלמנטים אמנותיים רבים שלכל אחד מהם משמעות קונספטואלית – במשרד האישי של רומנו שולב קיר עם כ-3,000 שקעים המסמלים את החיבור האישי לכל אחד ואחד מהלקוחות, קיר בכניסה שעליו משתנות שנצבעו בשחור ישמש לתצוגת עבודות מיתוג, ושולחן ישיבות המכונה "שולחן חשיבה" שבקצהו רשת מלאה באבנים המעבירות מסר של ביטחון, חוזק, עומק חשיבה ויציבות.

משרדים01, גוונים כהים ועמוקים
גוונים כהים ועמוקים | צילום: סשה ל-DVISION STUDIO
משרדים01, רשת עם אבנים בשולחן הישיבות
רשת עם אבנים בשולחן הישיבות | צילום: סשה ל-DVISION STUDIO
משרדים01, משתנות שחורות ישמשו כמדפים
משתנות שחורות ישמשו כמדפים | צילום: סשה ל-DVISION STUDIO

דיני עיצוב

מי: משרד עורכי דין
איפה: רמת גן
מה:
אם יצא לכם פעם לבקר במשרד עורכי דין, כנראה ראיתם רהיטי עץ כהים ומסיביים, כורסאות עור כבדות ואווירה מאופקת על גבול המיושנת. במקרה הזה, ביקש הלקוח ממעצבת הפנים ליאת עברון חלל שיהיה מצד אחד רציני, סמכותי ויוקרתי ומצד שני מודרני, נגיש ואישי. החלל הקטן, שגודלו 85 מ"ר, חולק בעזרת מחיצות זכוכית קלילות המאפשרות לאור הטבעי להתפזר בחללי המשרד. מול הכניסה מוקם דלפק הקבלה שבחלקו מחופה בשעם מעובד בגוון חום עמוק עם נגיעות מטאליות ובחלקו שקוף ומגלה את חדר הישיבות, שבו קיר בריקים, פרקט בהנחת "פישבון" וקיר תכול מעודן.

משרדים02, שילוב של שעם וזכוכית בכניסה למשרד
שילוב של שעם וזכוכית בכניסה למשרד | צילום: שי אפשטיין
משרדים02, חדר ישיבות חם ועשיר
חדר ישיבות חם ועשיר | צילום: שי אפשטיין
משרדים02, גם סמכותי וגם אישי
גם סמכותי וגם אישי | צילום: שי אפשטיין

אמנות הבנייה

מי: שואורום מבני גזית
איפה:
תל אביב
מה:
חלל תצוגה למבנה המשרדים של חברת מבני גזית, המשמש גם את משרד האדריכלים של רנן רייזקינד, שתכנן את החלל ואת מבנה המשרדים שנמצא בשלבי הקמה וגם אחראי על עיצוב והתאמה אישית של שטחי המשרדים ללקוחות. אופי החברה, כחברת בנייה משפחתית, הוביל את האדריכל לבחור בחומרים המאפיינים את עולם הבנייה, כמו בלוקים חשופים, בטון וברזל ולעצב את החלל באווירה ביתית עם סלון, מטבח ופינת אוכל המתפקדת כשולחן ישיבות. ספרייה גדולה במיוחד מקבלת את פני המבקרים ונשקפת גם מבחוץ, היא כוללת מאות ספרי אדריכלות, אמנות, עיצוב ואופנה ובין המדפים שולבו קופסות אור, המציגות סקיצות אדריכליות של מבנה המשרדים העתידי ושל מרכז העסקים שסביבו.

משרדים03, אווירה ביתית ומשפחתית
אווירה ביתית ומשפחתית | צילום: אביעד בר נס
משרדים03, ספרייה ענקית עם מאות ספרי עיצוב ואמנות
ספרייה ענקית עם מאות ספרי עיצוב ואמנות | צילום: אביעד בר נס
משרדים03, שימוש באלמנטים וחומרים מעולם הבנייה
שימוש באלמנטים וחומרים מעולם הבנייה | צילום: אביעד בר נס

נסיעה טובה

מי: חללי עבודה משותפים, פאוורבול
איפה:
נס ציונה
מה:
לעומת עיצוב משרד המיועד עבור חברה ספציפית ושצריך לייצג אותה, חללי עבודה משותפים צריכים להתאים למגוון עסקים, אנשים וסגנונות ולענות על צרכים מגוונים. לכן בחרו המתכננים, גדי וטל דלמן ממשרד לבן אדריכלים, ליצור סביבה עוטפת ואקלקטית והשתמשו בחומרים מגוונים ומנוגדים – חדרי ישיבות הבנויים מברזל ומחופים בעץ, עמודים המחופים בבדים מרופדים וצבעוניים, זכוכית ועוד. הקונספט של רשת פאוורבול מנתק אותה מסביבה וממקום מסוים ולכן בחרו בהשראות מעולם התחבורה והספנות, כאשר בחלל הפתוח ממוקמים תאים נפרדים המספקים פרטיות ושקט.

משרדים04, השראות מעולם התחבורה והספנות
השראות מעולם התחבורה והספנות | צילום: שי אפשטיין
משרדים04, עמודים מרופדים ומחופים בבד
עמודים מרופדים ומחופים בבד | צילום: שי אפשטיין
משרדים04, שימוש בחומרים מגוונים ואקלקטיים
שימוש בחומרים מגוונים ואקלקטיים | צילום: שי אפשטיין

אופי טוב

מי: משרדי ביטמנטק ישראל
איפה:
רעננה
מה:
חלל פונקציונלי בבניין משרדים קיים ברעננה נבחר עבור החברה, שכרגע מונה שלושה עובדים ומתוכננת להתרחב בתקופה הקרובה. לצד היתרונות של החלל הקיים, כמו החלוקה שלו ורצפת הפרקט, הוא היה אנמי ונטול אופי ולכן התבקשה האדריכלית שירלי נחמנה ליצור בו אווירה צעירה, דינמית ונעימה שתתאים לשעות העבודה הארוכות. עמוד קיים הורחב, נצבע באדום והפך לשער כניסה, לצידו הודפס לוגו החברה על זכוכית, שהכתיב את צבעוניות החללים השונים. אזור ישיבה סלוני משמש את העובדים למנוחה ובמטבח מוקמה פינת אוכל נעימה, המאפשרת לעובדים לאכול את ארוחות הצהריים יחד. כדי לטשטש את גודל החלל הקטן, הוחלט ליצור אווירה שונה ומעניינת בכל חדר, בעזרת שימוש בצבעים, מדבקות קיר ואבזור מתאים.

משרדים05, אופי שונה לכל חלל
אופי שונה לכל חלל | צילום: שירן כרמל
משרדים05, אזור נעים לרווחת העובדים
אזור נעים לרווחת העובדים | צילום: שירן כרמל
משרדים05, עמוד קיים הורחב ונצבע באדום
עמוד קיים הורחב ונצבע באדום | צילום: שירן כרמל

ייבוא אישי

מי: חברת Vavadoo לייבוא ציוד משרדי
איפה:
קריית אריה
מה:
יזמי החברה נכנסו לשוק מעט שמרני ומקובע ולכן רצו ליצור בידול בעזרת אווירה צעירה ועדכנית. לצורך כך פנו אל נורית הדר ושגית פליישר, אשר השתמשו בנגיעות ממיתוג החברה ובמוצרים שהיא מייבאת בעיצוב החלל. בעיצוב הן התבקשו לייצר שקיפות מוחלטת בכל חללי המשרד וכן הקפידו לאזן בין הנגיש והצעיר לבין היוקרתי והמעודן. חיפוי אפוקסי בגווני הלוגו ובקווים אלכסוניים נבחר עבור הרצפה, שם החברה שנתלה בכניסה מורכב בחלקו מגלגלי אופניים ומסרגלי עץ ממוחזרים וחדר הישיבות חופה בשעם, המאפשר תצוגה וגם משפר את האקוסטיקה בחלל.

משרדים06, רצפת אפוקסי בגווני הלוגו
רצפת אפוקסי בגווני הלוגו | צילום: שי גיל
משרדים06, שילוב חומרים ממוחזרים בשלט החברה
שילוב חומרים ממוחזרים בשלט החברה | צילום: שי גיל
משרדים06,איזון בין הצעיר ליוקרתי
איזון בין הצעיר ליוקרתי | צילום: שי גיל

הסתדרות העובדים

מי: משרדי פרוקטר אנד גמבל
איפה:
רמת החייל
מה:
הנהלת החברה, המייצרת מותגי טיפוח וניקיון כמו פמפרס, טמפקס, ג'ילט, אריאל ועוד, החליטה לעצב מחדש את משרדי החברה, שלא חודשו זה מספר שנים. במקום לפנות לאדריכל או למעצב הם החליטו להטיל את המשימה על האנשים שמכירים את החלל טוב יותר מכולם – העובדים עצמם. שלושה מעובדי החברה הובילו את הפרויקט, דנו על החזון ועל הפרטים העיצוביים והתייעצו עם עובדים נוספים, אשר תרמו מזמנם גם לאחר שעות העבודה. הם התמקדו בשלושה אזורים עיקריים: הראשון מיועד לפגישות עבודה, לשיחות ולמנוחה באווירה של שיתוף פעולה, השני מתפקד כמרחב עבודה גמיש והשלישי כמרחב שקט ללא טלפונים או הסחות דעת.

משרדים07, חלל עבודה גמיש
חלל עבודה גמיש | צילום: גלעד רדט
משרדים07, העובדים עיצבו בעצמם את המשרד
העובדים עיצבו בעצמם את המשרד | צילום: גלעד רדט
משרדים07, הפרויקט הפך לחלק חשוב ביום העבודה
הפרויקט הפך לחלק חשוב ביום העבודה | צילום: גלעד רדט

סומסום היפתח

מי: משרדי חברת YOTPO
איפה:
תל אביב
מה:
בעקבות צפיפות במשרדי החברה המתרחבת, הוחלט לתכנן משרד זמני עבור 30 עובדים בחלל בגודל 165 מ"ר הנמצא בקומת המרתף בבניין, עד אשר תתפנה עבורם קומה נוספת. למרות גודל החלל ומחסור באור טבעי, ביקשו בעלי החברה ליצור עיצוב מזמין הממשיך את הקו העיצובי של המשרד הקיים, כך שהעובדים ירגישו חלק בלתי נפרד מהחברה. בעזרת שיתוף פעולה עם הגרפיקאים של החברה וחברת HUBE, שלקחה חלק בתכנון האלמנטים במשרד הקיים והחדש, הצליחה מעצבת הפנים שלי אופק לייצר חלל מזמין ועדכני. בחלל הפתוח שולבו עמדות עבודה ופינות ישיבה ומשחק ולצדן שלושה חדרי ישיבות המופרדים בעזרת מחיצות זכוכית. תאים אינטימיים ששולבו בנישות קיימות בקיר מאפשרים לעובדים לשוחח בטלפון מחוץ לעמדות העבודה, הבטון הגס של העמודים הקיימים נחשף ליצירת מראה תעשייתי ושלל דמויות מרחוב סומסום מוסיפות צבע והומור לחלל.

משרדים08, חדרי הישיבות מופרדים בעזרת מחיצות זכוכית
חדרי הישיבות מופרדים בעזרת מחיצות זכוכית | צילום: עידן אדן
משרדים08, נישות קיימות נוצלו ליצירת תאי טלפון מפנקים
נישות קיימות נוצלו ליצירת תאי טלפון מפנקים | צילום: עידן אדן
משרדים08, להמשיך את הקו העיצובי של המשרד הקיים
להמשיך את הקו העיצובי של המשרד הקיים | צילום: עידן אדן

>> לעוד משרדים מעוצבים 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?