בבניין חדש ברחובות מתגוררת משפחה עם שני ילדים קטנים, שני ההורים עובדים בתחום מערכות המידע. בדירה חמישה חדרים בשטח 115 מ"ר עם מרפסת צמודה בשטח 30 מ"ר.

הדירה נרכשה מאדם שרכש אותה על הנייר, ביצע כמה בחירות בסיסיות והחליט למכור אותה. בדירה היה רק מטבח קבלני קטן שניצב בחלל הציבורי. בתכנון החדש, השאיפה הייתה לייצר עיצוב שתומך בסדר היום של בני המשפחה שאוהבת לבשל ולאכול ארוחות משפחתיות על בסיס יומי.

אריאלה ענבר מראה
הכניסה. מראה מוקפת פיסות עץ לא מעובד | צילום: שירן כרמל

המשפחה פנתה למעצבת הפנים אריאלה ענבר וביקשה שלא להיכנס לשיפוץ מאסיבי בדירה החדשה וכך, להשאיר את חדרי הרחצה בגודלם המקורי ובגוונים ניטרליים, לייצר מטבח מרווח ומפנק שיהווה לב הבית וכן לדאוג למקומות אחסון רבים ופונקציונליים במטרה לשמור על הסדר בכל החדרים. התכנון ארך כחודשיים, עבודות הקבלן והתשתיות כחודש והלבשת הבית עוד כחודשיים. עלות השיפוץ היתה כ-220 אלף שקל.

"אהבתם של בני הזוג לסגנונות שונים גרמה לנו להכניס פריטים בעלי אופי מגוון שיצרו את המראה הייחודי של הבית", מספרת המעצבת, "כך למשל, הקרניזים בכל הבית הם קלאסיים לעומת המזנון בסלון, כיסאות האי והמראה בכניסה, העשויים חומרים טבעיים ומשויכים יותר למראה כפרי. מוטיבים הומוריסטיים הוכנסו באמצעות צבע ופריטי טקסטיל".

אריאלה ענבר מטבח
המטבח המפנק המיועד לחובבי בישול | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר מטבח
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר מטבח
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר מטבח
צילום: שירן כרמל

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

עיקר התקציב בנגרות

שינויים מבניים בוצעו באזור הסלון והמסדרון וכן בחדר השינה של ההורים ובחדרו של אחד הילדים. שירותי האורחים בוטלו לטובת הקצאת מקום לאזור המטבח מצד אחד ולארון אחסון רחב ידיים בצד המסדרון מצד שני. בכל הדירה בוצעו התאמות לתכנון החדש בתשתיות האינסטלציה, החשמל, התאורה והתקשורת והותקנה מערכת מיזוג שלא הייתה. כמו כן, הוחלט להשאיר את הריצוף הקיים ולא לשנות את חדרי הרחצה. למעשה, עיקר התקציב הושקע בפתרונות נגרות ייחודיים ובשדרוג המראה המעוצב של הדירה.

בכניסה לבית, המתבצעת ישירות אל החלל הציבורי, הותקנה מראה יפהפייה עגולה וגדולה שכל היקפה פיסות עץ לא מעובד. קרניז הותקן בהיקף החלל הציבורי כולו ובד עם איורים צבעוניים מסתיר את ארגזי התריס ומכניס עניין וקלילות לחלל.

קיר הטלוויזיה, שעליו הודבק טפט פסים, מהווה את מוקד הסלון. אל ספת עור שחורה, שהייתה ברשות הדיירים, הצטרפו שתי כורסאות מרופדות באפור כהה. עם אלו משתלבים שטיח, כריות ושולחן סלון וכן מזנון העשוי מתכת ועץ לא מעובד שמוסיף לחלל נגיעה של חומריות טבעית האהובה על בעל הבית. הרמקולים, שהובאו מהדירה הקודמת, נצבעו בגוון בהיר ותאורה קירית בשחור ממסגרת ומשלימה את המראה המבוקש.

המטבח המפנק המיועד לחובבי בישול התיישר על חשבון שירותי האורחים שבוטלו ושולבו בו משטח שיש גדול עם שבעה מקומות ישיבה, אזורי אחסון רבים ומקרר רחב במיוחד. עוד שולבו במטבח יחידות מזווה רחבות, טוחן אשפה וברז נוסף בכיור שמספק מים חמים וקרים.

אריאלה ענבר סלון
שתי כורסאות מרופדות באפור כהה הצטרפו | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר סלון
אריאלה ענבר סלון | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר סלון
קיר הטלוויזה הוא מוקד הסלון | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר מזנון טלוויזיה
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר סלון
צילום: שירן כרמל

המטבח אמנם תוכנן בסגנון כפרי, אבל התאורה בשחור, שחלקה במראה תעשייתי ומודרני, מוסיפה עניין ומפחיתה את המתיקות הכפרית.

שולחן פינת האוכל עבר עם המשפחה מדירתם הקודמת והותאמו לו כיסאות קלילים בצבע צהוב. פינה זו משמשת את המשפחה רק כשבאים אורחים, וביומיום הישיבה המשפחתית נעשית סביב חצי האי במטבח.

לאורך כל קיר המסדרון ישנו ארון קיר גדול הנותן מענה לחלק גדול מצורכי האחסון בבית ועוזר לבני המשפחה לשמור על הסדר שכן לכל דבר יש את המקום שלו. בארון נמצאים, בין היתר, מצעים ומגבות, נעליים, מקום לתלייה ותאים לתיקים ומסמכים. על מנת לשמר מראה אחיד ונקי, גוון דלתות הארון זהה לזה של גוון קירות הבית.

אריאלה ענבר מסדרון
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר שינה
מעל המיטה נישת גבס לחפצי נוי | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר שינה
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר ארון
ארון קיר גדול הנותן מענה אחסוני | צילום: שירן כרמל

אחסון בחדר השינה

אחת מהדרישות לחדר השינה של ההורים הייתה הרבה אחסון לבגדים. מסיבה זו הורד קיר חדר הארונות הקטנטן שהיה בדירה לטובת הגדלת המרחב בחדר השינה ושלושת ארונות הבגדים שתוכננו מספקים יחד ארבעה מטרים של אחסון. ארון קיר מרצפה לתקרה ניצב בכל צד של המיטה, ובטווח נוצרה מעל המיטה נישה עשויה גבס שעל מדפי העץ שלה מונחים ספרים ופריטי נוי. התקרה נצבעה בצהוב חרדלי נועז שבני הזוג אהבו במיוחד והוא מקפיץ את עיצוב החדר כולו. מיטת הארון עברה עמם מדירה קודמת והתאימה לתכנון החדש.

חדר השינה של הילדה הוא החדר היחיד שבעל הבית ביקש שיהיה מתוק, נסיכי וורוד כמו שרצתה בת ה-4. כאן שולט הוורוד וכן "צריחים" שתוכננו על ידי והוכנו אצל נגר. אלו ניצבים משני צדי המיטה ובהם מקום רב לאחסון. יחד עם קרניז תקרה בהיקף החדר, ריהוט לבן ופריטי טקסטיל ואביזרים בוורוד משלימים מראה של חדר היאה לנסיכה.

בחדר הילד בן ה-9 נבחר הצבע האהוב עליו - ירוק. שולחן בנגרות אישית ומדפים שמשמשים להנחת ספרי לימוד, משחקים ודברים אישיים מוקמו בנישה וארון, מרצפה לתקרה שבוצע גם הוא אצל נגר כולל אחסון רב ויחידה פתוחה המשמשת לאחסון נגיש ואסתטי של ספרים ופריטים אהובים. גם בחדר זה הוסתר ארגז התריס בבד שנתפר על מוט וילון בשחור ולבן.

אריאלה ענבר ילדים
חדר הבן . יחידה פתוחה המשמשת לאחסון | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר ילדים
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר ילדים
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר ילדים
חדר הבת. נסיכתי | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר ילדים
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר ילדים
צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר
צילום: שירן כרמל

חדרי הרחצה נותנים מענה טוב לבני המשפחה ולכן הושארו כמו שהם. המבנה לא שונה למעט הנמכת תקרה עבור יחידת המזגן המרכזי והוספת תאורה שקועה. רענון קוסמטי,  הכולל וילון צבעוני ויחידת מידוף מעץ מסביב לאסלה, הכניס חיים וחום לחדר הלבן.

"חדרים שבהם הוחלט על צביעת התקרות בגוונים עם נוכחות אתגרו אותי לשמור על איזון עיצובי ולייצר סביב התקרה סביבה הגיונית ולא משתלטת", אומרת ענבר. "חוויה משעשעת במהלך השיפוץ בהקשר של הצבע הייתה כשבני הזוג הביאו צבעי אמן שהם מכירים. היה מאוד מאתגר לגרום לו לבצע בדיוק מה שרצינו, כי כל הזמן הוא הציע הצעות ונעלב שלא הלכנו איתו. בשלב שהחלטנו על צביעת התקרות, עברה גם מחשבה לצבוע את תקרת הסלון. למרות ההתלהבות ההתחלתית שנרשמה, בסוף בעלת הדירה החליטה שזה נועז מדי אפילו בשבילה".

אריאלה ענבר רחצה
חדרי הרחצה עברו רענון קוסמטי בלבד | צילום: שירן כרמל
אריאלה ענבר
צילום: שירן כרמל

ואיך שומרים על התקציב המוגדר? "כדי לעמוד בו אני אוהבת לשלב פריטים בעלות גבוהה דוגמת הנגרות הכוללת צבע בתנור שבוצעה על ידי 'נגריית אסטרו', לצד פריטים בעלות נמוכה כמו כורסאות הסלון שנרכשו באיקאה", אומרת המעצבת. "רבים חושבים שנגרות בהתאמה אישית אצל נגר היא מוצר יקר שהם לא יכולים להרשות לעצמם, אבל בסופו של יום אם מחלקים את התקציב נכון, אפשר לשלב נגרות כזו במינון נבון בכל שיפוץ". דוגמה נוספת היא הבדים להסתרת ארגזי התריס בסלון ובחדר הבן. "חיפשנו פתרון זול להסתרת הארגזים שייראה טוב ובלי להרגיש שהתפשרנו על העיצוב", היא מוסיפה. "בסיבוב באיקאה מצאנו את הבד השמח, הוא הוכן לתלייה אצל תופרת ויצר כיסוי מעניין לארגזי התריס הבולטים. דווקא הפתרון הזה בעלות נמוכה שדרג את העיצוב בחללים שאליהם הוכנס".

אריאלה ענבר ,לפני - מטבח ופינת אוכל
מטבח ופינת אוכל לפני | צילום: ביתי
אריאלה ענבר ,לפני - מטבח
המטבח לפני | צילום: ביתי

מעצבת פנים: אריאלה ענבר

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק