LIVING
LIVING

השרון: בנו וילה משגעת צמוד לבית של סבא וסבתא

בני הזוג החליטו לבנות את ביתם במושבה שבה גדל הגבר. על מגרש ששטחו 750 מ"ר, צמוד לבית הוריו, הם בנו בית בן שלוש קומות, ושילבו בו תריסים ירוקים ורצפת טרצו בהשראת הזיכרונות שלהם

שרון היבש | LIVING | פורסם 23/05/22 10:54 
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו,
בחלונות נקבעו תריסי עץ ירוקים|צילום: דרור קאליש

בית בשרון, עיצוב סטודיו דו,
קומת הגלריה שמעל החלל הציבורי|צילום: דרור קאליש

בני זוג – שניהם אנשי חינוך בשנות ה-30 לחייהם, הורים לשני ילדים בבית הספר היסודי – החליטו לבנות את ביתם במושבה בשרון הצפוני שבה גדל הגבר, בצמוד לבית הוריו, על מגרש שגודלו 750 מ"ר. על תכנון הבית היו אחראיות אדריכלית דניאל רוזנבוים ואדריכלית תמי משולם גלבוע מסטודיו דו.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

בני הזוג רצו בית עם חללים מזמינים ושילוב בין ישן לחדש, וסיפרו לאדריכליות על זיכרונותיהם מתריסי העץ הירוקים שעיטרו את בתי המושבה בעבר. בנוסף, בתכנון הבית היה צריך להתייחס למבנה הצמוד – בית ההורים. צורת הרי"ש של המבנה הקיים חייבה את האדריכליות להתחבר לאחת מפאותיו. הן התלבטו לגבי הדרך הנכונה ונזהרו לא ליצור מבנה חדש שיאפיל על זה הקיים, ולבסוף בחרו לבנות את הבית החדש בצמוד לקיר המטבח של הבית הקיים. באמצע, בין חלל המדרגות של הבית החדש לבין הסלון של הבית הישן, יצרו פטיו ובו גינה. "האתגר מבחינתנו היה החיבור בין אז לעכשיו", אומרת רוזנבוים. "איך מחברים בין שני דורות ובונים צמוד לבית ההורים בית חדש, שעיצובו יזכיר ניחוחות ילדות וגם יאפשר לבעליו לבטא את אישיותם כבוגרים".

בהתאם למגבלות של תכסית הקרקע הוחלט לחלק את הבית לשלוש קומות: בקומת הכניסה, ששטחה 86 מ"ר, נמצאים החלל הציבורי ויחידת ההורים. בקומת בגלריה, ששטחה כ-39 מ"ר, יש שני חדרי ילדים, חדר רחצה ואזור שירות, ובמרתף ששטחו כ-14 מ"ר נמצא הממ"ד והוא מאוורר הודות לחצר אנגלית בחזית. הבית נבנה בבנייה מתקדמת - בנייה מתועשת המבוססת על שלד מפלדה, וכך קוצר התהליך.

מבחוץ עוצב הבית בהשראת בסגנון טמפלרי, כולל גג רעפים, ומסביבו גינה רב עונתית. בחלונות התוקנו פרופיל אלומיניום בהיר דמוי בלגי ותריסים ירוקים, בהשראת זיכרונותיהם של בעלי בית, והרצפה מחופה באריחי בטון (60X60 ס"מ) דמויי טרצו. החלל הציבורי בקומת הקרקע בנוי כמרחב פתוח וגבוה במיוחד - בכניסה לבית נמצא הסלון, ובהמשך פינת אוכל והמטבח. מימין למטבח נמצאים שירותי אורחים ויחידת ההורים.

בנישה משמאל לדלת הכניס נבנו מדפים ומגירות, ובהמשך – מתחת לשניים מהחלונות בפינת הסלון – נבנה ספסל עם חיפוי עץ אלון ומתחתיו שלוש מגירות על גלגלים בגוני פסטל שונים. את הרהיטים העבירו בעלי הבית מביתם הקודם: שתי ספות עם ריפוד בהיר ושולחן המורכב מבסיס עץ שבעלי הבית צבעו בשחור ומשטח זכוכית.

המטבח בנוי בצורת חי"ת – מתחת לחלונות שתי צלעות עם ארונות נמוכים מעץ בצבע טבעי ומשטחי עבודה לבנים, וצלע אחת ובה ארונות גבוהים שנצבעו בכחול. על הקיר משמאל לכיור נבנתה נישה ובה מדפי עץ לתבלינים. במרכז המטבח ניצב שולחן אוכל מעץ וסביבו כיסאות בגוונים שונים משוק הפשפשים ביפו. לקומת הגלריה מוביל גרם מדרגות קלות מברזל ומדרכי עץ. ליד גרם המדרגות קבועים בקיר שני חלונות מחולקים לריבועים ובתוכם משובצת זכוכית מעוטרת ("זכוכית סבתא") בשישה דגמים שונים.

 

אדריכלות ועיצוב פנים, עיצוב חוץ: סטודיו דו - דניאל רוזנבוים ותמי משולם

סטיילינג לצילומים: לינוי לנדאו

 

בית בשרון, עיצוב סטודיו דו, ג,
מבט מהשער לכיוון הבית|צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו,
הכניסה לבית וגרם המדרגות |צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו,
מבט אל הסלון ודלת הכניסה|צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו, ג,
נישה ובה מדפים לצד הדלת|צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו,
צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו, ג,
מבט לסלון מקומת הגלריה|צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו, ג,
צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו,
מטבח בצורת חי"ת|צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו,
צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו,
צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו, ג,
נישה לתבלינים לצד החלון|צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו, ג,
שירותי האורחים|צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו,
הפטיו בין שני הבתים|צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו, ג,
צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו, ג,
צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו,
צילום: דרור קאליש
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו, שרטוט
שרטוט קומת הכניסה|צילום: סטודיו דו
בית בשרון, עיצוב סטודיו דו, במהלך השיפוץ,
הבית בתהליך הבנייה|צילום: סטודיו דו

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן