LIVING
LIVING

גני תקווה: סיימו את השיפוץ בזמן הסגר

בני הזוג רכשו דירת גן, החלו לשפץ אותה ואז נדרשו להתמודד עם הסגר, ספקים שנאלצו להפסיק את הייצור, ומעבר לעבודה מהבית. למרות המכשולים, השיפוץ הסתיים תוך 3 חודשים

מערכת living | mako | פורסם 13/10/20 13:14 
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 23
לדירה צמודה גינה ששטחה 170 מ"ר|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 29
ביקשנו בית בסגנון סקנדינבי מודרני|צילום: איתי בנית

שיפוץ בית הוא תמיד תהליך מורכב, ובחודשים האחרונים – שבהם כולנו התמודדנו עם הקורונה והסגרים – הוא מורכב אפילו יותר. כך גילו בני זוג בשנות ה-30 לחייהם, הגבר עובד בהייטק והאישה מנהלת שיווק ודיגיטלי, הורים לילדה. השניים רכשו דירת גן בבניין בגני תקווה (140 מ"ר, 170 מ"ר גינה) והיו צריכים לשפץ אותה – התשתיות היו ישנות, חלוקת החדרים לא התאימה להם והיו בדירה מעברים צרים וחשוכים והנמכות גבס בתקרה שיצרו תחושה של כבדות.

בני הזוג פנו למעצבת ליאת פוסט, וביקשו בית בסגנון סקנדינבי מודרני. פוסט תכננה חלוקה מחודשת שתיצור חלל ציבורי פתוח ומואר, ביטול של הנמכות המיזוג ופלטת צבעים מונוכרומטית הכוללת אפור, לבן, עץ ושחור עם נגיעות קלות של ורוד וירוק. תוכניות העבודה אושרו ונמסרו לאנשי המקצוע, והשיפוץ התחיל בפברואר 2020. עם התקדמות העבודה, גבר החשש מסגר ועצירת השיפוץ בעקבות התפשטות הקורונה. "קיבלנו החלטה והקבלן הקצה לפרויקט צוות עובדים ייעודי שאינו מתחלף, מעין קפסולה", מספרת פוסט. "במקביל ביצענו מרתון רכישות של רהיטים, כלים סניטריים, מכשירי חשמל ועוד כדי לוודא שיגיעו בזמן. היו הרבה רגעי מתח ואי ודאות, למשל כשבמפעל האלומיניום שבו היו אמורים לייצר את החלונות והתריסים התגלה חולה קורונה והמפעל נסגר. בנוסף, הגבר עבר לעבוד מהבית וביקש שנתכנן לו פינת עבודה". למרות כל המכשולים, השיפוץ הסתיים תוך שלושה חודשים והמשפחה עברה לביתה החדש.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 25
שידה בוורוד ושחור בכניסה לבית|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 30
צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 22
נישה מיוחדת לפסנתר|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 26
יחידת מדפים ממתכת שחורה |צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 21
צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 16
בקצה המטבח יש דלת המובילה לממ"ד|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 18
צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 20
מבט מהמטבח לחדר העבודה|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 14
חדר העבודה |צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 27
מבט מפינת האוכל לחדר ההורים|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 6
הכניסה לחדר ההורים|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 7
חדר השינה וחדר הרחצה מופרדים במחיצת זכוכית|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 8
צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 6
כוכית מסוג מסטר ליין שולבה במחיצה כדי ליצור פרטיות|צילום: איתי בנית

חלל הדירה חולק מחדש – במקום שלושה חדרי שינה יש שניים גדולים והוגדל גם החלל הציבורי הפתוח, הכולל את הסלון, פינת האוכל והמטבח. רצפת הדירה חופתה בפרקט למינציה בצבע אגוז מעושן ובחלונות והפתחים הותקנו פרופילים מאלומיניום שחור.

בכניסה לבית יש מבואה שהוגדלה על ידי ביטול שירותי האורחים, ובה שידת מתכת בוורוד ושחור ובראשה מראה גדולה. על קיר הסלון הותקנה יחידת מדפים ממתכת שחורה (אייטמס גלרי) ובה מערכת המדיה והסאונד, פריטי נוי וספרים. מולה ניצבת ספה מעוגלת אפורה שקצה אחד שלה חתוך באלכסון. הפסנתר הלבן של בעלת הבית ניצב בנישה מיוחדת עם תאורה מתאימה לנגינה. על הקיר הסמוך תלוי הדפס עם המילה HYGGE (סטודיו גורדין).

מול נמצאת פינת האוכל ובה שולחן מלבני עם משטח דמוי בטון (אייטמס גלרי) וסביבו כיסאות שחורים. דלת זכוכית מובילה לפינת הישיבה בחוץ. המטבח השחור בנוי בשני בצורת רי"ש בתוספת אי גדול ומעליו שני מנורות לא זהות. חיפוי האי ומשטח העבודה עשויים מגרניט פורצלן שחור עם נימים. בקצה ארונות המטבח הגבוהים נמצאת הדלת המובילה לממ"ד. "במקור הממ"ד היה אמור לשמש כחדר שירות, אבל בגלל הקורונה הגבר עבר לעבוד מהבית", מספרת פוסט. "התקנו ארון זהה לארונות המטבח ובו מכונת הכביסה והמייבש, ובהמשך נמצאת פינת העבודה ובה גם ציוד הסריגה והתפירה של בעלת הבית".

יחידת ההורים כוללת חדר שינה וחדר רחצה המופרדים במחיצת זכוכית עם פרופיל שחור. "מחיצת זכוכית הייתה רעיון של בעלי הדירה והם לא ויתרו עליה. זכוכית מסוג מסטר ליין שולבה במחיצה כדי ליצור פרטיות", מסבירה פוסט. בחדר הרחצה הקירות מחופים באריחים דמויי בטון בגודל 180X60 ס"מ, והמקלחון מחופה באריחים שחורים בגודל דומה. התקרה נצבע בשחור וגם הכלים הסניטריים שחורים. בארון הכיור השחור שולבו ידיות אינטגרליות מעץ אגוז ועל משטח הפורניר ניצבים שני כיורים שחורים. במרכז חדר השינה ניצבת מיטה עם ראש מיטה מפלטות עץ מחוספסות בגוני אפור וכחול. בצדה השני של המיטה יש ארונות בצורת חי"ת היוצרים מעין חדר ארונות פתוח.

דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 11
בחדר הרחצה הקירות מחופים באריחים דמויי בטון|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 9
צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 10
בארון הכיור השחור שולבו ידיות אינטגרליות מעץ אגוז|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 12
משטח פורניר עם שני כיורים שחורים|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 5
חדרה של הילדה|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 3
הקירות נצבעו עד האמצע בשחור|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט - 4
הרהיטים בחדר לבנים|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 4
צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג - 13
חדר הרחצה הנוסף|צילום: איתי בנית
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט,  תוכנית אדריכלית, לפני שיפוץ - 1
תוכנית אדריכלית, לפני השיפוץ|שרטוט: ליאת פוסט
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט,  תוכנית אדריכלית, אחרי שיפוץ -1
תוכנית אדריכלית, אחרי השיפוץ|שרטוט: ליאת פוסט
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג, לפני שיפוץ - 1
המטבח לפני השיפוץ|צילום: ליאת פוסט
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג, לפני שיפוץ - 3
לפני השיפוץ|צילום: ליאת פוסט
דירה בגני תקווה, עיצוב ליאת פוסט, ג, לפני שיפוץ - 4
הסלון לפני השיפוץ|צילום: ליאת פוסט

בחדר הילדה נצבעו הקירות עד האמצע בשחור. הרהיטים בחדר לבנים – כולל ארון, מיטה ושולחן כתיבה. במרכז החדר הוצב אוהל לבן עם הדפס כוכבים שחור. בחדר הרחצה הנוסף הרצפה מחופה באריחים משושים דמויי בטון והקירות באריחים אפורים בגודל 60X180 ס"מ. ארון הכיור עשוי פורניר ועליו מונח כיור שחור.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

עיצוב: ליאת פוסט

 

נגרות: שמעון מצלאווי

פרקט ודלתות: דומוס נייצר

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן