בפגישה הראשונה של המעצבת מירב דקל עם הלקוחה, היא הופתעה בעיקר מהאומץ. החלל הקטנטן, ממש מסדרון, שאורכו חמישה מטרים ורוחבו מטר וחצי בלבד, היה תחנת מוניות ב-20 השנים האחרונות. אבל שנייה אחרי ההפתעה, היא כבר הבינה מה עליה לעשות. "האתגר הגדול שהדליק אותי בפרויקט היה איך לגרום לעוברים ברחוב לשים לב לחנות הקטנה הזאת, שהכניסה שלה קטנה יותר מכניסת הבניין שצמודה אליה", מספרת דקל.

מירב דקל, מתחנת מוניות לחנות תכשיטים (צילום: מירב דקל)
אלומת האור בכניסה לחנות. לבלוט ולהזמין פנימה | צילום: מירב דקל
מירב דקל, מתחנת מוניות לחנות תכשיטים (צילום: עדי לם)
הכניסה לחנות קטנה יותר מכניסת הבניין הצמוד | צילום: עדי לם
מירב דקל, מתחנת מוניות לחנות תכשיטים (צילום: מירב דקל)
צילום: מירב דקל

עוד בערוץ עיצוב הבית:

גודל החנות הכתיב ריהוט מינימלי 

עבודות השיפוץ, שעלו בסך הכל 30 אלף שקלים ונמשכו מעט יותר מחודש, כללו בעיקר קילוף הקרמיקה שחיפתה את הקירות, החלקת הקירות, ביצוע תוכניות חשמל והחלפת ארון חשמל, בניית קונסטרוקציה של "אלומת האור" הצהובה בכניסה לחנות, חיפוי גבס להסתרת המזגן וארונות החשמל, החלפת ריצוף בפרקט עץ, ביצוע נגרות והתקנות וכמובן צביעה. "גודל החנות הכתיב ריהוט מינימלי, שישרת את צורכי החנות: ארון תצוגה ואחסון עם משטח עץ אלון מבוקע יפהפה ועמדת מוכר שהיא מעין משושה חצוי ותלוי על הקיר. הארונות צבועים בצבע הקיר (לבן שבור) על מנת לשמור על תחושת הגודל - במקרה הזה כל סנטימטר היה חשוב", מסבירה דקל. 

הקונספט העיצובי נבנה מהרצון ללכוד את עיני הלקוח הפוטנציאלי ולמשוך אותו פנימה, וכמו הדלקת מנורה כך עלה הרעיון להאיר את הכניסה לחנות. "תכננתי מעין אלומת אור שתבליט את כניסת החנות ותמשוך את תשומת הלב של העוברים ברחוב". מתוך קונספט של כוורת דבורים נתלו משושי עץ בעוביים ובגדלים שונים היוצרים אפקט של תלת ממד בקיר. המשושים מחופים בשעם טבעי ומשמשים לוחות תצוגה לתכשיטים, "שהם 'הצוף' של החנות", מסבירה דקל. "את השוליים של המשושים הדגשנו בצהוב שמתכתב עם הצבע של 'אלומת האור' שבחוץ, צבע שמקפיץ ומוסיף אור ועניין. עיצוב הנגרות גם הוא תוכנן ועוצב בהשראת משושי הכוורת. "מתוך קונספט הכוורת נוצר גם שם החנות, המתמחה בעיצוב אישי: 'BEE YOU' יצר משחק מילים פשוט מושלם", מסכמת דקל.

מירב דקל, מתחנת מוניות לחנות תכשיטים (צילום: עדי לם)
קונספט: כוורת דבורים | צילום: עדי לם
מירב דקל, מתחנת מוניות לחנות תכשיטים (צילום: עדי לם)
כמה שפחות ריהוט | צילום: עדי לם
מירב דקל, מתחנת מוניות לחנות תכשיטים (צילום: עדי לם)
חלל קטן, וכל סנטימטר חשוב | צילום: עדי לם
מירב דקל, מתחנת מוניות לחנות תכשיטים (צילום: עדי לם)
צילום: עדי לם
מירב דקל, מתחנת מוניות לחנות תכשיטים (צילום: מירב דקל)
פנים החנות לפני השיפוץ | צילום: מירב דקל
מירב דקל, מתחנת מוניות לחנות תכשיטים (צילום: מירב דקל)
הכניסה לחנות לפני השיפוץ | צילום: מירב דקל
_OBJ_OBJ_OBJ

מירב דקל,  סטודיו MD הום סטיילינג ועיצוב פנים